Állati csetepata

Bakancslistához adom
Volki i ovtsy. Beeezumnoe prevrashchenie
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott orosz családi animációs film, 85 perc, 2016

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Egy varázslatos messzi vidéken békésen éldegél egy csapat bárány. Egy napon azonban megzavarja békés életüket egy csapat farkas, akik a környékükön vernek tábort. Szürke, a fiatal farkas hamarosan megtapasztalja, milyen nehéz is báránybőrben élni, miután báránnyá változik.
Bemutató dátuma: 2017. március 2. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
tower-block 2020 febr. 27. - 21:39:30 8/10
A magyar cím elég elrettentő és félrevezető, valójában nem annyira csak gyerekeknek való, folyamatosan pörgős filmről van szó (az eredeti oroszban egy lefordíthatatlan szóvicc van, de jobb lett volna maradni az angol cím tükörfordításánál), a kis költségvetés, és a nem annyira közismert stúdió miatt inkább csak kíváncsi voltam, de nem számítottam sok jóra.
Ezek után meglepően pozitív élmény volt. Tetszett a népmesei keretre épülő, de azt új tartalommal megtöltő történet. Érdekes volt a két különböző hierarchiájú, más technikai fejlettségi szinten lévő közösség bemutatása. A főbb szereplők is jól ki lettek dolgozva, inkább valószerűek, mint sablonosak  
(pl. kifejezetten kellemes, hogy a főhős kivételesen nem egy leggyengébb láncszemként induló,mindenáron önmagát megvalósítani akaró karakter, hanem egy álomvilágban élő fiatal, aki eleinte fel sem fogja a tetteinek következményeit, amíg erre nem figyelmeztetik – erre van felépítve a történet nagy része. Továbbá a fő szerelmi szál sem volt erőltetett. A világ háttere némileg hiányos volt, a karakterekés közösségek egymással való viszonya sokszor nincs tisztázva

- pl. kicsit furcsa volt, hogy a fontosabb szereplők nagy része gyerek, vagy fiatal felnőtt, ehhez képest semmilyen szülő-gyerekkapcsolat nincs, amivel még lehetett volna árnyalni a hátteret. Néhány karakter, és történet elem kissé kilóg a történetből (horgászó bárányok, egy másik nyáj megemlítése, amivel nem derül ki, hogy valójában mi történt. A farkasok falkájának az életéből is mutathattak volna többet). 


Egyesek azt kritizálták, hogy a filmsztereotípiákra épít, ami felületesen nézve igaznak tűnhet, de a gyakorlatban nem az.  

(pl. női karakter az egyetlen farkas, aki szembefordul az értelmetlen támadást indító falkavezérrel).


Kissé erőltetett volt a bájital hatásának állandósulásához kapcsolódó időkorlát, illetve a mellékszereplők egy része is mellőzhető lett volna. A karakterdizájn egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mennyire jön be - egyes karakterek kevésbé kidolgozottak -, az animáció minősége a költségekhez képest meglepően jó, bár a képi világ kissé túlszínezett. Az alacsony költségvetés leginkább a rövid játékidőn, látszik - érdemes belegondolni, hogy komolyabb költségvetésből mi minden fért volna még bele. Némi többletmunkával még többet is ki lehetett volna hozni belőle, de így is egy érdekes, eredeti és a maga módján tanulságos film lett, amit akár többször is érdemes megnézni, van olyan jó, mint a nagyobb stúdiók sikeresebb munkái.