Álom és szerelem - Nyár, szerelem, zűrzavar

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Sonntagskinder
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2011

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Rose egy nyereményjátékban kastélyhotelbeli tartózkodást nyer. Megismerkedik Marckal. Vonzódnak egymáshoz, de kapcsolatukat nehezíti Marc szétesőben lévő házassága és Down-szindrómás öccse.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Rose Holland
Marc Hopkins
Nora Gonzalez
Andrew Morgan
Beatrice East
John Browning
Clark Smith

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 21:15:52 10/10
Rosamunde Pilcher – Nyár, szerelem, zűrzavar (2011)
Egy szünidei affér "Holiday Affair" novella nyomán

A tehetséges szakácsnő, Rose Holland utcai reklámot vállal egy telefontársaság részére, hogy pénzt szerezhessen a saját vendéglője megnyitásához. Angol telefonfülkének öltözve összeütközik egy vonzó külsejű férfivel, akit szószerint leterít. A nő a férfit hibáztatja, és elnézést sem hajlandó kérni – ezért a reklámcég elbocsátja a nőt.

Barátnője, Nora Gonzalez számára ez a sors keze, hogy Rose éppen most nyert egy kétszemélyes üdülést Cornwallba, egy kastélyszállóba. Nora rábeszéli a barátnőjét, hogy vele vágjon bele az utazásba. Csalinak pedig azt használja fel, hogy Rose bizonyára találhat befektetőt a vendéglője számára. Mindehhez csupán annyi kell, hogy Rose adja ki magát egy kockázati tőkeberuházás menedzserének.

A szállodában ismét találkozik azzal az emberrel, akivel összeütközött. Marc Hopkins, az ismert lemezkiadó márka tulajdonosa szintén álnéven vett ki egy szobát. A férfi inkognitóját megőrizve szeretné a Cornish Chamber zenekart meghallgatni. A karmester, Andrew Morgan a szállodatulajdonos, Beatrice East unokaöccse. Mindketten nehéz időket élnek. Andrew-nak a zenekarához új szponzorra van szüksége, a nagynénje pedig vevőt keres a szállodájára. A régi tisztelőjének, John Browning ajánlata megható számára, de az sem tudná a szállodáját megmenteni.

Marc nem ismeri fel Rose-t, bár furcsa módon valahogy ismerősnek tűnik a nő számára. Rose ugyan aggódik, hogy a csalása kiderül, de spontán úgy dönt, hogy marad a kitalált „életrajzánál”, ugyanakkor szinte biztos benne, hogy Marc sem az, akinek kiadja magát. Állandóan figyelik egymást, de minden kívülálló számára világos, hogy az élet őket egymás számára teremtette. Röviddel az első csók előtt felismeri Marc Rose-ban a „telefonfülkét”, és Rose-nak akár tetszik, akár nem, színt kell vallania.

Egy közösen eltöltött éjszaka után Rose a hetedik mennyországban érzi magát, mindaddig, míg fel nem bukkan Agnes Hopkins, Marc felesége, akit már hónapokkal ezelőtt megkért Marc arra, váljanak el. Agnes Rose-ban azonnal felismeri a veszélyt, és úgy adja elő, mintha ez csupán Marc egy félrelépése lenne a sok közül. Rose szörnyen megalázottnak érzi magát és nem is ad Marcnak lehetőséget sem arra, hogy magyarázatot adjon.
Agnes ügyesen manipulálja Marc öccsét, Bobbyt, aki down-szindrómás és egy otthonban él. Marc, aki megígérte öccsének, hogy gondját viseli, mély érzelmi konfliktusba sodródik és súlyos döntés előtt áll…
10/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 21:15:01 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.

Gödöllõ 2019 jún. 25. - 08:30:18
Azért,mert más címet adnak a filmnek,még az ugyanaz az unásig ismételt rész!Miért nézik fogyatékosnak a nézőket?