Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - A nő a sziklán

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Die Frau auf der Klippe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2013

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A sikeres és életvidám nagyvárosi ügyvéd, Owen Lockhart az elhunyt unoka nagybátyjától egy udvarházat örököl. Azzal a szándékkal, hogy azt majd értékesíteni fogja, elutazik Cornwallba. A ménest, juhokat már előzetesen értékesítette, sőt a gazdaságot vezető Holly Hestonnak is felmondott. Az odavezető úton kénytelen áthajtani egy magánúton, de vesztére a lezárt karámból kiszabadul egy hatalmas állatsereglet, lovak, birkák, amit az éppen arra lovagló Holly visszaterel, a férfit viszont a megriadt ló miatt alaposan megtréfálja. A bemutatkozás azonban elmarad.

Megérkezésekor Mrs. Adele Breckett veszi kezébe az ügyet. Adele, Owen nagybátyja, a helyi ügyvéd „egy fél életen keresztüli” titkárnője volt, csak nem hagyhatja úgy egyszerűen magára Mr. Lockhartot. Házvezetőnőnek azonnal odarendeli Hollyt - hiszen már úgyis ismeri a férfit. Az sem akadály, hogy a nő nem kifejezetten járatos a háztartási munkákban. Adele rendkívül tájékozott a helyi hírekben, ugyanis a férje, Mr. Breckett a helyi rendőrőrs vezetője, innen tud a „lehúzott sárga nadrág” esetről is.

A mulatságos reggeli jelenet során végre megismerkedik a gyermekét egyedül nevelő Hollyval, és a kezdeti ellenérzése után meg is szereti a nőt. A nő férje két évvel ezelőtt titokzatos körülmények között eltűnt, de most végre úgy tűnik, hogy Holly és a fia számára minden, a lehető legjobban alakul. Egy kilovaglás során romantikus kalandra is sor kerül közöttük, aminek egész véletlenül Lucas Corbin, a helyi rendőrség nyomozója is szemtanúja lesz. De aztán titokzatos események sora következik. Rejtélyes, majd fenyegető telefonhívások. Aztán rémálmokkal teli éjszaka, felbukkan egy képsor a múltból, Holly a Cody sziklákon viaskodik az iszákos férjével, akit dulakodás közben eltaszít magától, és a férje a mélybe zuhan. Ezt követi egy ablakon bedobott zsarolólevél is, ami végképp összezavarja Hollyt. Ötvenezer fontot követel az ismeretlen zsaroló, és hogy az eltűnt férje életbiztosítása nagy összeg volt, arról csak Lucaszon kívül Owen tudott. Bizalmasan a régi barátjához, Lucashoz fordul, akivel azon a két évvel ezelőtti bizonyos eseménnyel teli éjszakán a titkokat megosztotta.

Stáblista:

Szereplők

Holly Heston
Owen Lockhart
Adele Breckett
Maxwell Breckett
Lucas Corbin
Toby Heston
Dominique

Hozzászólások

Szerinted?