Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Angol bor

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Englischer Wein
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott osztrák-német romantikus sorozat, 89 perc, 2011

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Hannah, a sikeres borász hazatér Angliába, hogy felvirágoztassa Lady Kate hanyatló borászatát. De az üzlet vezetését meg kell osztani a Lady léha unokaöccsével, Jonathannal, aki nyakig el van adósodva a borászatra pályázó Nicknek. A két fiatal ugyan vonzódik egymáshoz, de szerelmük beteljesülését számtalan akadály nehezíti.

Stáblista:

Szereplők

Hannah Powell
Jonathan Benson
Lady Kate Benson
Tessa Watson
Jessie Watson
Nick Stevens
Reginald Jennings

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 márc. 12. - 18:46:19 10/10

Rosamunde-Pilcher - Az angol bor (2011)
Megszerezni a jobbat "Getting better" novella nyomán

Hannah Powell, egy becsvágyó borász, aki már hosszú ideje Franciaországban élt, megkapja élete nagy esélyét, szülőföldje, Dél-Anglia egyik szőlészetét vezetheti. Persze a Benson Valley Winery cégvezetésen osztoznia kell, Jonathan Benson-nal, a tulajdonos hölgy, lady Kate unokaöccsével, Kate ugyanis az örökösét ilyen módon szeretné kissé fegyelemre szoktatni. Két egészen eltérő jellem találkozása, akiknek mégis össze kell fogniuk, ha eredményt akarnak.

Nem csupán a szőlőbirtok gondját kell megoldaniuk, ugyanis mindkettőjüket utoléri a múltjuk. Hannah 17 évvel ezelőtt menekülésszerűen hagyta el Cornwallt, amikor egész fiatalon az akkori főnökétől akarata ellenére teherbe esett. A gyermeket átadta Jessie Watson-nak, a főnöke feleségének, a nőnek ugyanis nem lehetett gyereke.

Jonathan, egy szenvedélyes autóversenyző és a nagynénje tudta nélkül úszik az adósságban. Az örökségét titokban odaígérte lady Kate konkurensének, Nick Stevens-nek, egy helyi borkereskedő szövetkezet vezetőjének. Steven veszélyben látja a tervei megvalósulását, és követeli Jonathan-tól, hogy mielőbb szabaduljon meg az új borásztól. Jonathan megígéri ezt, de ezáltal még komplikáltabbá válik az élet számára. Beleszeret Hannah-ba, és a nő is egyre inkább vonzódik a férfihez.

Az eseményekkel párhuzamosan, Jonathan 17 éves keresztlánya, Tessa megállapítja, hogy terhes. Nem bízik magában, hogy hogyan is közölhetné ezt anyjával, és Jonathan segítségét kéri. Hannah döbbenten állapítja meg, hogy Tessa az ő lánya, és azt hiszi, hogy Jonathannak viszonya van vele. Csalódottan egyre távolságtartóbb a férfivel szemben. Ahogy Jonathan tisztázza a félreértést és Hannah bevallja az iránta érzett szerelmét együtt töltenek egy szerelmes éjszakát. Jonathan be akarja vallani Hannah-nak a kettős játékát, de ezt egyelőre megakadályozza egy súlyos balesete… Lady Kate az unokaöccse betegágyán tudja meg, milyen hatalmas összeggel tartozik Nick Stevensnek, aki mindig is számításból adott neki pénzt az autóversenyzéshez. Lady Kate kifizeti az unokaöccse tetemes adósságát és felmondja a szerződést is Nick borkereskedő cégével.

Nick kettős játékot folytat, mert Jessie Watsonnal kötendő házassága előtt kideríti a mennyasszonya titkát: Tessa tulajdonképpen Hanna lánya, aki diáklányként az ő birtokukon töltötte a gyakorlatát, és a férje viszonyt kezdett vele, és terhes lett. Jessie-nek viszont nem lett gyereke a már elhunyt férjétől. Tessát örökbe fogadták, Hannát viszont Franciaországba küldték, ahol sikeres borász lett az elmúlt évek során.
A pezsgőgyártás eredményessége, majd ahogy Nick megzsarolja Hannah-t, aztán hogyan derít fényt Jonathan Nick gátlástalan, pénzéhes manipulációira, és legvégén pedig mindenkire a jól megérdemelt boldogság vár…
napraforgó 2019 szept. 25. - 04:33:21
Borzasztó ez a sok kamaszkori terhesség, meg örökbe adott gyerek. Nincs más téma? ennyire általános lenne ez a dolog? Mert sok hasonló témájú romantikus filmet láthattunk mostanában.
Valahogy nem hiszem.
6/10
sadrok 2019 szept. 24. - 22:40:59 6/10 Előzmény grosz_i
Pontosítom a hozzászólásomat: nem kellett volna másodjára is megnéznem. :-) egyébként nem az alapján értékelek egy filmet, hogy hány filmet rendezett a rendező, hanem mennyire tud elvarázsolni, mennyire tudja elhitetni velem, akár igaz is lehetne ami abban történik. Szakvéleményt én sem írok, csak szabadon kinyilvánítom a magánvéleményemet... :-) Nem vagyok egy amerikai film majmoló, de sokkal jobbakkal találkozom mint a németeknél.... vajon miért? Talán azért, mert inkább megtalálom bennük azt, amit ezekben nem... ez persze már csak akkor derül ki, ha megnéztem :-)
10/10
grosz_i 2019 szept. 24. - 12:00:50 10/10 Előzmény sadrok
Dieter Kehler 1949. XII. 26. - )? 35 Rosamunde Pilcher filmet rendezett, továbbá, Álomhajó, Mézeshetek, A vadrózsák völgyében több epizódot is, Familie Dr. Kleist (Kisvárosi doktor sorozatból is 1-2 epizód...). Akik romantikus, idillikus szerelmi történetre vágynak, ahol a szerelem azt jelenti, nem elég szeretni, örülni is kell egymásnak, azok miért is ne nézhetnének meg többször is egy-egy Pilcher filmet. Nos, én nem nézek akció filmet, krimit, horrror vagy thrillert, de akinek ez az ízlése, annak szabad megnéznie ezt a szórakoztatásra szánt filmműfajba sorolt filmeket, tetszése szerint akárhányszor. Az én ízlésem, értékrendem csupán önmagamnak szab korlátot, más számára az nyilván nem tartalmaz sem iránymutatást, sem tanácsot. Viszont, ha valaki kb. 100 filmet is rendez, arról megfontoltabban, vagy sehogy sem mondanék "objektívnek" tűnő "szak"véleményt.
6/10
sadrok 2019 szept. 04. - 13:43:24 6/10
Téma nem lenne rossz, de annyi ostobaság van benne (talán rossz rendezés?), nem szabadna 2x is megnézni :-)
10/10
grosz_i 2019 aug. 29. - 13:00:41 10/10
Rosamunde-Pilcher - Az angol bor (2011)
Megszerezni a jobbat "Getting better" novella nyomán

Hannah Powell, egy becsvágyó borász, aki már hosszú ideje Franciaországban élt, megkapja élete nagy esélyét, szülőföldje, Dél-Anglia egyik szőlészetét vezetheti. Persze a Benson Valley Winery cégvezetésen osztoznia kell, Jonathan Benson-nal, a tulajdonos hölgy, lady Kate unokaöccsével, Kate ugyanis az örökösét ilyen módon szeretné kissé fegyelemre szoktatni. Két egészen eltérő jellem találkozása, akiknek mégis össze kell fogniuk, ha eredményt akarnak.

Nem csupán a szőlőbirtok gondját kell megoldaniuk, ugyanis mindkettőjüket utoléri a múltjuk. Hannah 17 évvel ezelőtt menekülésszerűen hagyta el Cornwallt, amikor egész fiatalon az akkori főnökétől akarata ellenére teherbe esett. A gyermeket átadta Jessie Watson-nak, a főnöke feleségének, a nőnek ugyanis nem lehetett gyereke.

Jonathan, egy szenvedélyes autóversenyző és a nagynénje tudta nélkül úszik az adóságban. Az örökségét titokban odaígérte lady Kate konkurensének, Nick Stevens-nek, egy helyi borkereskedő szövetkezet vezetőjének. Steven veszélyben látja a tervei megvalósulását, és követeli Jonathan-tól, hogy mielőbb szabaduljon meg az új borásztól. Jonathan megígéri ezt, de ezáltal még komplikáltabbá válik az élet számára. Beleszeret Hannah-ba, és a nő is egyre inkább vonzódik a férfihez.

Az eseményekkel párhuzamosan, Jonathan 17 éves keresztlánya, Tessa megállapítja, hogy terhes. Nem bízik magában, hogy hogyan is közölhetné ezt anyjával, és Jonathan segítségét kéri.
Hannah döbbenten állapítja meg, hogy Tessa az ő lánya, és azt hiszi, hogy Jonathannak viszonya van vele. Csalódottan egyre távolságtartóbb a férfivel szemben. Ahogy Jonathan tisztázza a félreértést és Hannah bevallja az iránta érzett szerelmét együtt töltenek egy szerelmes éjszakát. Jonathan be akarja vallani Hannah-nak a kettős játékát, de ezt egyelőre megakadályozza egy súlyos balesete…
10/10
grosz_i 2019 aug. 29. - 12:57:56 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.

Qksika 2018 dec. 10. - 18:09:45
Már sok helyen nincs tartalom, mindenhonnan eltűntek a nézői pontszámok. Haldoklik a port.hu?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu