Rosamunde Pilcher - Rose Abbey titka

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Wiedersehen in Rose Abbey
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2009

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Rosanne Brix
Adrian Shaw
Gordon Mortimer
Steven Mortimer
Bridget Foster
Patricia 'Pat'

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 márc. 12. - 18:42:02 10/10

Rosamunde Pilcher - Wiedersehen in Rose Abbey - Újratalálkozás Rose Abbeyben (2009)
Az elveszett lány „The Girl in the Lost” novella nyomán

Anyja halála után a chicagói egyetemista, Rosanne Brix Angliába utazik, hogy felkutassa vérszerinti édesapját. Az egyetlen nyom, amelyen elindulhat egy megfakult fénykép édesanyjáról, amely az egykori Rose Abbey kolostora előtt készült. Itt található ma Steven és Gordon Mortimer testvérpár rózsatenyészete, ahol a rózsavirág szirmokból márkás parfümöket állítanak elő. Rosanne gyakornokként mutatkozik be a testvérpárnak, abban a reményben, hogy így talán végre többet megtudhat a származásáról.

Rosanne megérkezik a cornwalli reptérre Patricia, azaz Pat társaságában, aki tulajdonképpen az unokatestvérének egyetemi évfolyamtársa. Megérkezésükkor Pat azonnal be is mutatja őt Adrian Shawnak, az unokatestvérének, aki kiváló pilóta és megmutatja felülről is milyen csodálatosan szép is a cornwalli táj. A sportrepülőgépen aztán Adrian beszámol magáról: ő a Mortimer cég marketing-igazgatója. Elrepülnek a Rose Abbey apátság felett, majd motorproblémák jelentkeznek, a gép leáll, és kényszerleszállást hajtanak végre a tengerparton. A landolás után a sportrepülő szinte azonnal lángba borul, majd fel is robban. Talán a sokk hatása alatt, talán másról is szó lehetett, de a pár szenvedélyes csókot vált a lángóló gép mellett, amit később magyarázkodással tisztázni próbálnak… de hamarosan Adrian és Rosanne között valóban gyengéd érzelmi szálak szövődnek, végül be is vallják az egymás iránt érzett szerelmüket. Adrian viszont nem is sejti, hogy Rosanne titkot rejteget és nem az, akinek kiadja magát.

Bridget elindul eléjük a repülőhöz és közli Paul Taylorral ők csak üzlettársak, többre ne számítson, mert ő Adriant akarja magának megszerezni, és meg is fogja őt kapni. Paul közben megbeszéli Gordonnal mennyi pénzre és persze időre lenne szüksége, hogy megmeneküljenek a csődtől. Ha Steven az ígéretes új rózsájából sikeres parfümöt tudnának előállítani, akkor talán negyedmillió font segítene a cégen.

Bridget ahogy kiérkezik a reptérre Adrian elé, ott találja Rosanne-t, aki a kényszerleszálláskor elveszítette a nyakláncát a medállal és visszament érte a géphez. Sajnos, nincs meg. Bemutatkoznak egymásnak, ami elég hűvös lesz, Bridget csak a Foster családnevét mondja és Rosanne kézfogását is visszautasítja. A nyaklánc ugyan meglesz, de azt Bridget teszi el. A cottageban látja Rosanne, hogy a ruhái mind használhatatlanok. Majd felhívja őt Los Angelesből a nevelőapja, Peter Brix. Beszámol neki, hogy szerencsésen megérkezett Cornwallba, az évfolyamtársa unokatestvére, Pat éppen a Rose Abbeyben dolgozik, és keresni kezdi az igazi apját, bár Peter a lehető legjobb nevelőapa volt, amit az ember csak kívánhat, nem akarja megbántani, de kíváncsi miért feledkezett meg róla az igazi apja annyi éven át…

Pat meghívja Rosanne-t egy kávézóba és éppen mellettük kerekezik el Steven Mortimer, aki valahogy ismerősnek tűnik Rosanne számára… Pat pár szóban elmondja, pap volt, de kilépett, most rózsatenyésztő. Éppen egy csodálatos rózsát nemesített ki a napokban, amit Lillynek keresztelt el. Desztillációra szállítja be a Mortimer céghez a leszedett szirmokat. Mortimer beszámol Stevennek, ha nem sikerül berobbanni a piacra valami különleges illattal az már a vég a cég számára, saját gyermekük egyiküknek sincs, így bár Adrian örökli ugyan a céget, de a csődtől a Mortimer a céget csak Bridget bankja mentheti meg, Adrian pedig egyértelműen elutasítja Bridget minden közeledését… És a Mortimerék bankja, élén Mr. Wheelerrel a Rose Abbeyt meg kívánja szerezni luxusingatlan építési projekt céljára, bármi áron.

Rosanne édesanyja itt tanult Cornwallban művészetszakon. Mindenkit elbűvölt, de legfőképp Stevent, a papot. És mint minden gyarló ember, ő sem tudott Lilly varázsának ellenállni, és hogy bűneiért vezekeljen, kolostorba vonult, de később, amikor belátta a tévedését, visszajött, de Lilly akkorra már nyomtalanul eltűnt, és senki sem tudta, hogy hova… Lilly az Államokban Peter Brix, a parfürfümgyártó óriás cég vezetője oldalán megtalálja a boldogságát, de az az igazi nagy szerelmet csak egyszer érezheti az ember az életében - írja a kolostorba a barátnőjének, Agathának. Peter Brix kivásárolja a Rose Abbey adósságát a banktól, és Rosanne is boldog, hogy nem csak az apját találta meg Peter Mortimer személyében, hanem a boldogságát is itt Cornwallban, Adrian szerető feleségeként.
10/10
grosz_i 2020 márc. 04. - 10:55:47 10/10

Rosamunde Pilcher - Wiedersehen in Rose Abbey - Újratalálkozás Rose Abbeyben (2009)
Az elveszett lány „The Girl in the Lost” novella nyomán

Anyja halála után a chicagói egyetemista, Rosanne Brix Angliába utazik, hogy felkutassa vérszerinti édesapját. Az egyetlen nyom, amelyen elindulhat egy megfakult fénykép édesanyjáról, amely az egykori Rose Abbey kolostora előtt készült. Itt található ma Steven és Gordon Mortimer testvérpár rózsatenyészete, ahol a rózsavirág szirmokból egy igen ismert parfümöt állítanak elő. Rosanne gyakornokként mutatkozik be a testvérpárnak, abban a reményben, hogy így talán végre többet megtudhat a származásáról.

Rosanne megérkezik a cornwalli reptérre Patricia, azaz Pat társaságában, aki tulajdonképpen a diáktársa unokatestvére. Pat azonnal be is mutatja őt, mint unokatestvérét Adrian Shawnak, aki kiváló pilóta és megmutatja felülről is milyen csodálatos is a cornwalli táj. A sportrepülőgépen aztán Adrian beszámol magáról: ő a Mortimer cég marketing-igazgatója. Elrepülnek a Rose Abbey apátság felett, majd motorproblémák jelentkeznek, a gép leáll, és kényszerleszállást hajtanak végre a tengerparton. A landolás után a sportrepülő szinte azonnal lángba borul, majd fel is robban. Talán a sokk hatása alatt, talán másról is szó lehetett, de a pár szenvedélyes csókot vált a lángóló gép mellett, amit később magyarázkodással tisztázni próbálnak… de hamarosan Adrian és Rosanne között valóban gyengéd érzelmi szálak szövődnek, végül be is vallják az egymás iránt érzett szerelmüket. Adrian viszont nem is sejti, hogy Rosanne titkot rejteget és nem az, akinek kiadja magát.

Bridget elindul eléjük a repülőhöz és közli Paul Taylorral ők csak üzlettársak, többre ne számítson, mert ő Adriant akarja magának megszerezni, és meg is fogja őt kapni. Paul közben megbeszéli Gordonnal mennyi pénzre és persze időre lenne szüksége, hogy menmeneküljenek a csődtől. Ha Steven az ígéretes új rózsájából sikeres parfümöt tudnának előállítani, akkor talán negyedmillió font segítene a cégen.

Bridget ahogy kiérkezik a reptérre Adrian elé, ott találja Rosanne-t, aki az kényszerleszálláskor elveszítette a nyakláncát a medállal és visszament érte a géphez. Sajnos, nincs meg. Bemutatkoznak egymásnak, ami elég hűvös lesz, Bridget csak a Foster családnevét mondja és Rosanne kézfogását is visszautasítja. A nyaklánc ugyan meglesz, de azt Bridget teszi el. A cottageban látja Rosanne, hogy a ruhái mind használhatatlanok. Majd felhívja őt Los Angelesből a nevelőapja, Peter Brix. Beszámol neki, hogy szerencsésen megérkezett Cornwallba, az évfolyamtársa unokatestvére, Pat éppen a Rose Abbeyben dolgozik, és keresni kezdi az igazi apját, bár Peter a lehető legjobb nevelőapa volt, amit az ember csak kívánhat, nem akarja megbántani, de kíváncsi miért feledkezett meg róla az igazi apja annyi éven át…

Pat meghívja Rosanne-t egy kávézóba és éppen mellettük kerekezik el Steven Mortimer, aki valahogy ismerősnek tűnik Rosanne számára… Pat pár szóban elmondja, pap volt, de kilépett, most rózsatenyésztő. Éppen egy csodálatos rózsát nemesített ki a napokban, amit Lillynek keresztelt el. Desztillációra szállítja be a Mortimer céghez a leszedett szirmokat. Mortimer beszámol Stevennek, ha nem sikerül berobbanni a piacra valami különleges illattal az már a vég a cég számára, saját gyermekük egyiküknek sincs, így bár Adrian örökli ugyan a céget, de a csődtől a Mortimer céget csak Bridget bankjának a pénzforrása mentheti meg, Adrian pedig egyértelműen elutasítja Bridget minden közeledését… És a Mortimerék bankja, élén Mr. Wheelerrel a Rose Abbeyt meg kívánja szerezni bármi áron luxusingatlan építési projekt céljára.

Rosanne édesanyja itt tanult Cornwallban művészetszakon. Mindenkit elbűvölt, de legfőképp Stevent, a papot. És mint minden gyarló ember, ő sem tudott Lilly varázsának ellenállni, és hogy bűneiért vezekeljen, kolostorba vonult, de később, amikor belátta a tévedését, visszajött, de Lilly akkorara már nyomtalanul eltűnt, és senki sem tudta, hogy hova…

Egy egész sor drámai esemény arra kényszeríti Rosanne-t, hogy fontos döntéseket hozzon, döntéseket, amelyek nem csak a saját további életét határozzák majd meg.
10/10
grosz_i 2019 jún. 20. - 11:10:14 10/10
Rosamunde Pilcher - Wiedersehen in Rose Abbey (2009)

Anyja halála után a chicagói egyetemista, Roseanne Brix Angliába utazik, hogy felkutassa vérszerinti édesapját. Az egyetlen nyom, amelyen elindulhat egy megfakult fénykép édesanyjáról, amely az egykori Rose Abbey kolostora előtt készült.

Itt található ma Steven és Gordon Mortimer testvérpár rózsatenyészete, ahol a rózsavirág szirmokból egy igen ismert parfümöt állítanak elő. Roseanne gyakornokként mutatkozik be a testvérpárnak, abban a reményben, hogy így talán végre többet megtudhat a származásáról

Közben megismerkedik a Mortimer cég szimpatikus marketing-igazgatójával, Adrian Shaw-val. Kettőjük között gyengéd érzelmi szálak szövődnek, míg végül be is vallják az egymás iránt érzett szerelmüket. Adrian viszont nem is sejti, hogy Roseanne titkot rejteget és nem az, akinek kiadja magát
Egy egész sor drámai esemény arra kényszeríti Roseanne-t, hogy fontos döntéseket hozzon, döntéseket, amelyek nem csak a saját további életét határozzák majd meg.