Álom és szerelem

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher
német tévéfilmsorozat, 90 perc, 1993

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

A világhírű brit írónő, Rosamunda Pilcher műveiből készült a filmsorozat.
Az írónő 7 évesen kezdett el írni és 18 éves korában jelent meg első novellája, első romantikus regényét 1949-ben publikálta. 1987-ben jelent meg a The Shell Seekers című családregénye, amely világszerte ismertté tette. A könyvből több mint 5 millió példányt adtak el, és színdarab is készült belőle. Könyvei Németországban különösen népszerűek, hiszen az országos csatorna, a ZDF Pilcher számos történetét adaptálta televízióra.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lajos Benkey 2023 okt. 20. - 14:51:30 Előzmény grosz_i
Mi szükség van oldalakon keresztül a saját vélemények leírására. Szerintem senki nem olvssa el.
10/10
grosz_i 2023 szept. 27. - 18:01:22 10/10

Rosamunde Pilcher - Egy nyár vége (1994)
Elmúlt a nyár (The end of Sommer) című regény nyomán

Jane Marsh titkárnő és asszisztens az apja mellett, és bizony egy fiatal angol nő számára Kaliforniában az élet eléggé magányos. Különösen akkor, ha az apja, Rufus Marsh, egy sikeres forgatókönyvíró. Vagy megbeszélésen van Los Angelesben, vagy éppen partin találkozik a filmvilág nagy egyéniségeivel. Hiányzik neki az angliai Elvie birtok, ahol a nagymamája él és ő maga is ott cseperedett föl.

Amikor egy napon a nagymama ügyvédje, David Stewart felbukkan náluk Kaliforniában és rákérdez miért is nem válaszolt a nagymama hazahívó leveleire, Jane számára világossá válik, hogy az apja ezeket a leveleket hét éven át eltitkolta előle, amire jó oka volt. Sinclair Baileytől féltette, aki a nagymama Mrs. Bailey kedvence, tőle akarta az apja mindenáron megóvni, amíg csak tehette. Most viszont betoppan Jane apja Lindával, egy ex-sztárocskával, ami elegendő indok arra, hogy Jane Daviddel együtt hazautazzon Skóciába, Elvie-be.

A Bailey család férfitagjai erős gének, de nem éppen erős férfiak, valamennyien vagy szenvedélyes szerencsejátékosok, vagy csapodár, megbízhatatlan családapák. A nagymama, Mrs. Bailey apja tőzsdeügynök volt, így örökölte az Elvie birtokot, és David nagyszülei pedig így veszítették azt el, majd Londonba költöztek.

David az anyai nevét viseli és David O’Donnell néven a Bailey család ügyvédje immár öt éve, valamennyi családi titkot ismer, de az ő igazi kilétéről még a nagymama sem tud. Sinclair reklámügynöki állását is elveszítve folyton a nagymama pénzén él, és persze a barátnője, Tessa Faraday is támogatja, de mindez csepp a tengerben, a hatalmas kártyaadóssága maga alá temeti Sinclairt…

Ilyen körülmények között érkezik meg Jane Daviddel Elvie-be. Sinclair mindent megpróbál, hogy rátegye a kezét a hatalmas örökségre, vagy ha az nem sikerülne, akkor gátlástalan módon még Jane-t is vagy félreállítaná az útjából, vagy feleségül venné.

David vacsorameghívást kap a Bailey-ékhez, ahol már szembetűnő, mennyire elnyerte a lány David tetszését, amit Jane nem, de Sinclair észrevesz. Felkeresik Gibsonékat, a birtok idős intézőjét, aki elviszi őket egy közös túrára, megmásszák a Szarvas-tornyot, ami ugyan veszélyes vállalkozás, a hegyoldalról zuhantak már le emberek…

Jane véletlenül kihallgat egy telefonbeszélgetést Tessa és Sinclair között, és tudomására jut, hogy a lány gyermeket vár a férfitól. Ennek ellenére Sinclair a leggátlástalanabb módon ott találkozik Jane-nel, ahol annak idején Jane apja őket rajtakapta… -, és itt kéri meg a lány kezét. Természetesen a lány az unokatestvére ajánlatát azonnal és igen ingerülten visszautasítja.
Tessának pedig Sinclair bejelenti, hogy feleségül veszi Jane-t, ami megoldás lenne minden anyagi gondjára. „Azt teszed, amit jónak látsz, de én a magam és a gyerekem számára más megoldást keresek…” A történet drámai fordulatokon keresztül mégis csak szerencsésen végződik. Jane és David bevallják egymás iránt érzett szerelmüket és a Bailey birtok is megfelelő örökösök kezébe kerül…
10/10
grosz_i 2023 szept. 21. - 12:55:28 10/10

Pilcher - Amikor újra megtalállak - Wenn ich dich wiederfinde (2023)
A Suzan és a kapitány (Susan and the captain) novella nyomán

A hajóépítő, Helen Brody és a biztosítási ügynök, Liam Shaw jobban már nem is különbözhetne egymástól - legalábbis első pillantásra. A sors azonban mégis összehozza őket.
Amikor Helen férje, Jonah egy vihar során a nyílt tengeren eltűnik, Liamnek egy évvel később ki kell fizetnie az életbiztosítását. Ehhez azonban Jonah-t először hivatalosan is halottnak kell nyilvánítani. Egyre több azonban a kétely, hogy a férj valóban meghalt-e.

Egyrészt azért, mert Helen még mindig intenzív kapcsolatot érez férje iránt. Másrészt azért, mert az anyja, Debra biztos benne, hogy egy reggel látta őt. Vajon mindez csupán egyike az elmúlt hónapok számos állítólagos látomásának, amelyek mindegyike hamisnak bizonyult? Különösen azért, mert Debra a demencia korai formájától szenved. Vagy Jonah csak tréfát űz velük? És ha igen, akkor milyen okból?

Riley Cummings, egy fakereskedő, különleges támogatást nyújt Helennek. Mindig is Helenen tartotta a szemét. Most, hogy Jonah eltűnt, úgy látja, eljött az ő ideje. Helen azonban hamar rájön, hogy a férfi segítőkészsége mögött valami más is rejlik.

A férjével, Jonah-val kapcsolatos aggódásán kívül Helennek egyéb gondjai is vannak. Édesanyja, Debra, aki a műhelyben a könyvelést végzi, feltűnően sok hibát követ el. A demencia előrehaladtával Debra tudja, hogy korlátozott ideje van arra, hogy rendet teremtsen saját és lánya, Helen életében. Ide tartozik a régi szerelmével, Arnold Fosterrel való kapcsolata is. Nemsokára visszavonul a rendőri szolgálattól, és Helen férjének felkutatása az utolsó, nagyobb hivatalos kihívás számára.

Ahhoz, hogy feltárják az igazságot Jonah eltűnésével kapcsolatban, Helennek és Liamnek össze kell fogniuk, és Jonah nyomdokaiba kell lépniük. Ezáltal nem csupán az igazsághoz kerülnek közelebb. Egyre több hasonlóságot fedeznek fel a másikban, és egymásba is szeretnek.

De éppen, amikor Helen végre el tudná engedni Jonah-t, a férje újra felbukkan. Helen olyan dilemmával néz szembe, amely az érzelmi korlátait feszegeti... .

10/10
grosz_i 2023 szept. 21. - 12:52:13 10/10

Pilcher - A szerelem a legjobb gyógyszer (2023) - 168. epizód

A belsőépítész Pauline ugyan egyedüli gyerek, mégis mind a mai napig konfliktusai vannak a domináns anyjával, Eve-vel. Ráadásul pedig amikor Pauline rájön, hogy a férje, Ken megcsalja, mély lelki válságba kerül.

Pauline pszichoterápiai kezelésben keres magának kiutat, és ott, a váróteremben éppen Erickel találkozik, Dana férjével, no persze a férje éppen az ő feleségével, Danával folytat viszonyt. Pauline és Eric számára ez különleges helyzetet idéz elő, viszont a közös sorsuk révén egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Összebarátkoznak, és ott segítenek egymásnak, ahol csak tudnak.

Ugyanakkor Pauline terapeutája, Bernard megismerkedik az anyjával, sőt bele is szeret, mit sem sejtve a két nő közötti családi kapcsolatról. Pauline az anyja, Eve kapcsolata már régóta egyébként is meglehetősen feszült.

Amióta pedig a családi tulajdonban lévő porcelánmanufaktúra, ahol Ken is dolgozik, mínuszba kerül, ez a feszültség közöttük tovább nő. A tradíciót őrző családi vállalkozás jövője forog kockán. Eve-nek és Kennek nagyon eltérő elképzelésük van a cég megmentéséről. De mindkettőjüknek szüksége van Pauline jóváhagyására a projektjükhöz.

Viszont Pauline úgy érzi, mindketten becsapták, ugyanis időközben tudomást szerez Eve és a terapeutája viszonyáról. Ericnek is egy felkavaró hírt kell feldolgoznia: a felesége, Dana terhes, és nem tudja biztonsággal megmondani, hogy vajon ő-e az apa, vagy a felesége Kennel folytatott viszonyából származik-e a születendő gyermek. Amikor Eve a maga modorában követeli, hogy Bernard terapeutaként lépjen fel a lányával szemben, Bernard határozottan rendre utasítja a barátnőjét, és ehelyett arra bátorítja, nézzen szembe az anya-lánya konfliktusával. Ettől kezdve aztán bekövetkezik a tökéletes érzelmi káosz.

10/10
grosz_i 2023 szept. 17. - 18:14:14 10/10
10/10
grosz_i 2023 szept. 14. - 19:46:51 10/10
Rosamunde Pilcher : Egy nyár vége - Das Ende eines Sommers (1995) film adatlapja - https://port.hu/adatlap/film/tv/rosamunde-pilcher-egy-nyar-vege-rosamunde-pilcher-das-ende-eines-sommers/movie-85424
10/10
grosz_i 2023 aug. 04. - 08:47:49 10/10
10/10
grosz_i 2023 júl. 25. - 07:54:42 10/10
10/10
10/10
10/10
10/10
grosz_i 2023 júl. 05. - 17:20:06 10/10

Rosamunde Pilcher – Szerelmi cserebere (1994)
Az ikrek jegyében című regény nyomán

A két ikertestvért, Florát és Rose-t a születésük után szétválasztották. Az anya elhagyta az apát és kiment Amerikába. A két 22 éves lány puszta véletlen folytán Londonban újra találkozik. Mindkettőjük számára ez sokkoló élmény, mindeddig azt hitték, nincs is testvérük. Miután semmi kétség, valóban ikrek, sőt egypetéjű ikrek. Rose Schuster a hasonmását, Flora Waring-ot meghívja magához az apja által fenntartott lakásába. Rose-nak jutott tulajdonképp a szerencsésebb sors: a nevelőapja dúsgazdag amerikai, és ide-oda röpdöső életet él. Flora viszont szerény kislány, aki Londonban éppen munkahelyet talált, és valamilyen lakhatási lehetőséget keres.

Flora nagyon csalódott, hogy apja annyi éven át így félrevezette. A felszínes ikertestvére, Rose számára viszont ez a véletlen találkozás az ég ajándéka. Éppen mostanában ismerkedett meg egy új férfival, akit követni szándékozik Görögországba, és úgy gondolja valamennyi kellemetlen londoni kötelezettségétől ezáltal meg is szabadul, mivel van egy hasonmása. Flora az éjszakát Rose exkluzív lakásában tölti. Amikor másnap reggel felébred, Rose már úton van Görögország felé.

Amikor Rose vőlegénye, Anthony Armstrong ott áll az ajtó előtt, hogy elrepüljön vele Skóciába, hogy végre bemutathassa őt a nagymamájának, kiderül, hogy Rose a hirtelen elutazásával, Anthonytól is meg akart szabadulni. Anthony Armstrong könyörög Florának, hogy ne hagyja pácban és kísérje el Skóciába -, természetesen úgy, mint Rose. Végül aztán Flora beleegyezik, anélkül hogy sejtené, hova is vezethet ez a kegyes csalás. Armstrong-ék nagy házában Flora alias Rose különös társasággal találkozik. Tuppy, mint az Armstrong ház feje szeretné, ha Anthony csinos londoni mennyasszonyát mindenki egy nagy ünneppel köszöntené. Ugyanis egy dolgot Anthony nem mondott el Florának: egyszer már sok évvel ezelőtt Rose, az ikertestvére megfordult vendégként az Armstrongék házában.

Lassacskán rájön Flora, hogy az ikertestvére nagyon felemás benyomást tett a családra. Mindenekelőtt a fiatal, özvegy orvosra, Dr. Hugh Kyle-ra és Brian Stoddart-ra, akik jól emlékeznek Rose következményekkel nem törődő, öntörvényű modorára. Ahogy azonban Flora ráébred, hogy a zárkózott Hugh Kyle-ba beleszeretett, a problémák megkerülhetetlenekké válnak, különösen attól a pillanattól kezdve, amikor Hugh kitalálja, hogy "Rose-t" valójában Florának hívják.

Néhány kép »ehhez az epizódhoz!« - https://www.kino.de/film/rosamunde-pilcher-wechselspiel-der-liebe-1994/
10/10
grosz_i 2023 jún. 16. - 18:40:42 10/10
2023. VI. 17-dikén Lindström: Az ellopott szív (2022) kerül adásba. A filmismertető linkje: https://port.hu/adatlap/film/tv/inga-lindstrom-az-elrabolt-sziv-inga-lindstrom-das-gestohlene-herz/movie-223799
10/10
10/10
grosz_i 2023 ápr. 27. - 18:28:24 10/10
A "Szerkesztőség által megadott film valódi címe, is kissé több információt tartalmazó ismertetése:


Rosamunde Pilcher - Eljegyzés, szerelem, zűrzavar (2011)
Gyorsan bekövetkezett a holnap "Tomorrow came quickly" novella nyomán

A romantikus Cornwall grófságban található Newquay, és ott van az Adams Szeszfőzde, egy magántulajdonban levő gin-lepárló üzem, ami Anglia szerte híres arról, hogy itt bocsátják útjukra kiváló szakismeretekkel az ifjú férfi és női szakembereket. Julia Adams-et is rábeszéli a legjobb barátnője, Emma hogy vállalja ő is ezt a családi hagyományt.

Julia, hogy a mennyasszonyi csokrára pénzt gyűjtsön, árverésen felkínál egy csókot. Amikor rájön, hogy ki is szerezte meg ezt a bizonyos árverezési csókot, nem akar hinni a szemének: Jamie Palmer. Az a férfi, aki őt évekkel ezelőtt röviddel az esküvőjük előtt minden ok nélkül elhagyott. Amit viszont Julia nem is sejt, a barátnője, Emma tájékoztatta Jamie-t a küszöbön álló esküvőről.

Emma orvos, és pontosan tudja, hogy annak idején miért is tűnt el a férfi olyan fejveszett gyorsasággal. De köti az orvosi titoktartás, senki sem tudhat arról, hogy Jamie, édesanyja halála után megtudta Emmától, hogy anyja halálos, gyógyíthatatlan betegsége rendkívül ritka esetben örökletes is lehet, de csak rendkívül ritka esetben.

Bár Julia és Jamie első találkozása egy pofonnal végződik, mégis összejön közöttük egy együttöltött szerelmes éjszaka. Mégsem meri Jamie Juliának bevallani az igazságot. Így kerülhet sor arra, hogy Julia őt végérvényes törölni szeretné az életéből. De akkor Julia apja, Ian már nem titkolja tovább: elveszítette az ízlelő érzékét. Szüksége van Jamie segítségére és szakértelmére, hogy új minőségi gint állíthasson elő. Tehát Jamie egyelőre marad Newquay-ben. A lepárlóüzem súlyos válságban van, és Ian minden reménye az új gin előállításának sikerén múlik.

Julia vőlegénye, David a legénybúcsú reggelén meglepetten - egy idegen lánnyal az ágyában - ébred fel, aki ráadásul borsos számlát dug az orra alá a „nyújtott szolgáltatásaiért”. Miközben David görcsösen próbál emlékezni, hogy mi is történt az elmúlt éjszaka folyamán felbukkan a lakásban Julia. David rögtönözve úgy mutatja be Lucy-t, hogy ő az az énekes, akit szerződtetett az esküvőjükre.

Mindezek a sorsszerű találkozások örvénylő, és mindent összekuszáló bonyodalmak a jegyespár eredeti terveit a sutba dobatják velük. Ugyanis az igazi szerelmet nem határozhatja meg csupán a jegygyűrű…

És képek a fenti epizódhoz: https://www.kino.de/film/rosamunde-pilcher-verlobt-verliebt-verwirrt-2011/
lehotzkyi 2022 jún. 13. - 07:39:07
Vajh oly nehéz lenne az aktuális filmhez tartozó képet közzé tenni, mint ahogy a többi filmeknél teszik? Hetek óta minden filmhez ugyan azon képet mellékelik!!!!!!!!!!?
10/10
grosz_i 2022 jún. 11. - 06:58:14 10/10 Előzmény borzi84
Küldtem és kértem, hogy tegyenek fel további képek is az inkriminált R. Pilcher: A világ végéig filmhez. Biztosan meglesz... https://port.hu/adatlap/film/tv/rosamunde-pilcher-a-vilag-vegeig-rosamunde-pilcher-bis-ans-ende-der-welt/movie-89023
10/10
grosz_i 2022 jún. 11. - 06:22:50 10/10 Előzmény borzi84
Persze, igaza van. Anno, az egyik hozzászólásomban (grosz_i 2020 febr. 21. ) le is írtam a film részletes ismertetését. A képeket is megküldtem a Pilcher: Kétségek között c. filmhez, amit fel is tettek az adott poszthoz, ill. amire hivatkozni tetszett... Nagy baj nincs, csupán valamilyen ok miatt tévedtem. Vagy éppen egyéb ki tudja mi motivált...

Sheila - Lara Joy Körner
Robert - Philipp Brenninkmeyer
Paul - Max Gertsch
Vivian - Doreen Dietel
Marian - Monika Peitsch
George - Manfred Zapatka
Louise - Romi Maria Goehlich
10/10
borzi84 2022 jún. 10. - 23:28:45 10/10 Előzmény grosz_i
Helyesbítés:
Ahogyan korábban is írtam, a képek "A világ végéig" (2002) című filmből valók.
(Eredeti címe: Bis ans Ende der Welt.)
Összes hozzászólás