Álom és szerelem: Szerelem álruhában

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Die falsche Nonne
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 89 perc, 2012

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Sabrina, a rendőrnő egy különleges megbízást kap: egy apácák által vezetett árvaházban kell nyomoznia, mivel több támadás érte az árvaház vezetőjét, ezért beöltözik apácának. Itt találkozik a vonzó építésszel, Tommal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Sabrina Jones
Tom Richards
Editha nővér
Mary nővér
Beatrice nővér
Eliot Trent
Mr. Cranson

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 szept. 10. - 12:39:53 10/10
Rosamunde-Pilcher - Szerelem álruhában (2012)
A fehér kötél „The white lace” novella nyomán

Amikor egy árvaotthon rendfőnöke ellen több gyanús merényletet is elkövetnek, amely otthont apácák vezetnek, ezért Mary nővér megkéri az unokahúgát, Sabrinát, aki egyébként rendőr segítsen nekik valamiképp.

A rendőrnő megérkezik az árvaházba, mint beépített ügynök, novíciaként, mint aki szeretne majd a rendbe belépni. A nagynénjén kívül a valódi kilétéről senki sem tud semmit.

A gyerekotthonban az ál novícia találkozik Tommal, egy vonzó külsejű építésszel, aki az apácáknak a restaurációs munkáknál segít, természetesen egy „Isten fizesse meg!” köszönömért.

Sabrina és az építész elképedve állapítják meg, hogy ugyanabban az internátusban laktak, tanultak. Sabrina csodálkozik, hogy Tom miért álnéven vállalkozott segítséget nyújtani az apácáknak. Majd megtudja, hogy Tom az édesanyját keresi, aki őt kisbabaként örökbe adta. Most pedig arra gyanakszik, hogy ez a személy valószínű a helyi rendfőnök, az otthonvezető lehet.

Vajon rejt-e valamilyen titkot a rendfőnök anya előélete, mielőtt magára öltötte a szerzetesi ruhát? Ki állhat a bűncselekmény, vagy merényletsorozat mögött? Talán személyes bosszú vezérli az elkövetőt?
10/10
grosz_i 2019 szept. 10. - 12:39:32 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
napraforgó 2016 jún. 20. - 06:15:29
Nekem úgy tûnik, hogy a port.hu tartalomismertetõje, a cím, a fényképek és a szereplõlista köszönõviszonyban sincs egymással.
a tartalomismertetõ egy egéyz más filmrõl regél....
offtopic
ildimix 2016 jún. 19. - 18:06:38
A filmet mindenkinek ajánlani tudom aki még nem látta nagyon megható.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu