Álomhajó - Namíbia

Bakancslistához adom
Das Traumschiff - Namibia
német romantikus dráma, 90 perc, 1999

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az Álomhajó útja ezúttal Dél-Afrika partjai mentén Namíbiába vezet. Eseménydús és felejthetetlen utazás vár nem csak az MS Berlin utasai számára.

A fedélzeten nem csupán Liselotte Berg csodálkozik a nála valamivel idősebb nővére, Hilde titokzatos és különös viselkedésén. A két megözvegyült nővér a férjeik halála után közös háztartásban éltek - és az életvitelük sikeres volt mindennemű férfi támasza nélkül is. Amit viszont Liselotte nem tud, Hilde megismerkedett és beleszeretett egy férfibe, és most az utazás során szeretné a nővérével a lehető legkíméletesebb módon közölni, hogy eldöntötte ismét férjhez megy. Hansen kapitány számára ez az utolsó utazás az MS Berlinen, ezt követően nyugállományba vonul. Az, hogy ez az utazás épp az ifjúkora álmai színhelyére viszi, ahol az élete alkonyát a leendő feleségével kívánja leélni, az már a pár számára a sors különös ajándékának tűnik.

Közben keringenek a pletykák, találgatások az MS Berlin legénységi köreiben, és mindenkinek megvan a maga véleménye, hogy ki lehet a kapitány választottja.

Christian Seelbinder szeretné visszaszerezni a barátnőjét, aki vele, a könnyelmű orvostanhallgatóval szakított, és érdekből kapcsolatot kezdett a nála lényegesen idősebb főnökével, Jochen Körnerrel. Christian az ügye érdekében elszegődött az Álomhajóra stewardnak, ott beindít egy tűzijátékot, hogy megzavarja a kettőjük együttlétét.

Az évek óta haragban lévő testvérpár Hilmar és Ralf Gerstenberg, mint ahogy ők azt gondolják, véletlenül együtt vannak az Álomhajón. A nagybátyjuktól gyémántbányát örököltek a Namib-sivatagban, mint ahogy őket erről Windhoekből az ügyvédek értesítették. Mielőtt azonban a testvérek hozzájutnának az örökséghez, újra meg kell tanulniuk, hogy a gondokkal megbirkózni csak együtt van esélyük, mint ahogy arra is, hogy csak összefogva tudnak átkelni a Namib-sivatagon.

Stáblista:

Szereplők

Heinz Hansen kapitány
Dr. Horst Schröder
Hilde Paulsen
Corinna Eiswald
Lieselotte Berg
Hilmar Gerstenberg

Hozzászólások

Szerinted?