Amikor minden változik

Bakancslistához adom
Then She Found Me
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 96 perc, 2007

Értékelés:

99 szavazatból
Szerinted?

April tanítónő az egyik New York-i általános iskolában. A harminckilenc éves nő kapuzárási pánikban szenved. Miközben ő kisbabáról álmodott, a férje elhagyta. Kedélyállapotát tovább rontotta, hogy meghalt a szeretett mostohaanyja. Ráadásul felbukkan a vér szerinti anyja, aki lányfejjel kénytelen volt lemondani róla. Bernice, a harsány és harmadrangú tévés perszóna szélviharként söpör be az életébe, teljesen felbolygatva azt. Azután April megismerkedik Frankkel, az egyik diákja jóképű és elvált apjával. Kezdetben elzárkózik a férfi közeledése elől.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ildikó Nóra máj. 29. 18:53:01 6/10
A Helen H. által rendezett filmet elősorban Colin F. miatt néztem meg. A filmet egyszer meg lehet nézni, a főszereplőknek jól állt a szerep, jól játszottak. A szinkron tetszett.
8/10
dandelion83 jan. 23. 14:17:18 8/10
Nekem tetszett! Helen Hunt-t nagyon szeretem, én nem néztem, hogy mennyire sovány, vagy csúnya, soha nem a kinézete miatt rajongtunk érte. A film szereplői mind tele vannak sebekkel, ki nem mondott igazságokkal, lelki terhekkel. Ez egy dráma, ami helyenként könnyed stílusban próbálja ábrázolni az élet nehézségeit. Elsősorban nőknek ajánlanám a filmet, elsősorban olyan harmincasoknak, akik szeretnének gyereket, de a megfelelő apuka személye még hiányzik hozzá.
8/10
Nótárius 2018 szept. 30. - 23:35:16 8/10
Az eredeti cím (Aztán ő rámtalált.) sokkal kifejezőbb lenne. A szerintem sajátosan vonzó Helen Hunt épp annyi idősnek és épp úgy nézett ki, mint a lelkileg nagyon megviselten is szerethető filmbeli karaktere. Hozzám sokkal közelebb állt ez a természetesség, mintha bármely elvárásokhoz idealizálták volna. Az egész filmen, még a hibázó vagy játszmáikba szorulva megítélhető szereplők drámai avagy kusza élethelyzetein is együttérző, derűs emberség sugárzott át. Nagyon hitelesek voltak a néhol összefüggés-döccenős, szétszórtan tördelt és tépelődőn ambivalens, mégis elmés párbeszédek; valamint a tétova bizonytalanságú avagy indulatos reakciók is. Ezek közül a legjobban: April és Frank "meghallgató" záró-párbeszéde ragadott meg, amely ellentmondásai halmazára építve, (a magyar szinkronnal) még hangzásában is maga volt a film lényegét gyönyörűen összefoglaló költészet!
A film kétségtelen kivetnivalóinak elősorolását, mivel azok számomra másodlagosak, meghagyom másnak. Talán csak azt az egyet említeném meg, hogy szerintem teljesen indokolatlan volt a brutális és máskülönben is erősen kérdőjeles "életrevalósági" példázatot háromszor is; főképp mindannyiszor viccként (?) megemlíteni! Egyébként a film záró képsora is jóleső kontrasztban volt azon (nem-vicc) példázattal!
dorog 2018 szept. 30. - 19:54:49
Valóban nem vígjáték. Nem tudtam, honnan ismerős a nőgyógyász, de most elolvasva a színlapot, már tudom. Hunt valóban kiábrándító smink nélkül, sokkal vonzóbb volt a Mi kell a nőnek? vagy a Lesz ez még így se c. filmben. (Igaz, ezek 7, illetve 10 évvel korábbiak, mint a Then she found me.)
7/10
fclariss 2017 dec. 08. - 14:19:37 7/10
A film minden csak nem vígjáték, Helen Hant érdekes alkat, valóban nem szép, túl sovány is, idõnként mint egy vén szipirtyó, az igaz, de szimpatikus, tehetséges, ebben a filmben pont tökéletes, a filmbeli történethez pont ilyen alkat kell. A filmet egyszer meg lehet nézni...
Edmond Dantes 2013 júl. 21. - 12:01:29
30 percig bírtuk. Eddig ez az "Év nézhetetlen filmje" cím várományosa, minden tekintetben. Ennyit róla.
Magnolia1 2013 júl. 17. - 08:31:00 Előzmény angia
Bocsi, de a cickóit õ is megcsináltatta. Ha megnézed a régi filmjeit (a nagyon régieket), fele akkora volt neki. Számomra õ teljesen semleges,semmi különös, hiába van Oscarja. Nem mennék be miatta egy filmre, de nem is hagynék ki egyet sem, csak mert benne van. Van egy rakás ragyogó színész, akiknek még nincs Oscarjuk, de sokkal nagyobb hatással vannak rám, mint Helen.
angia 2012 júl. 31. - 15:04:11 Előzmény timoleon
Nem tudom, hogy miért kell szapulni egy olyan színésznõt, aki rengeteget letett már az asztalra. Könnyû lehet otthon ülni a gép elõtt és ítélkezni, hogy "ez milyen sovány és csúnya...blabla". Egy oscar-díjjas színésznõrõl beszélsz, aki 44évesen is próbálja tartani az alakját és nem hízik el. Legalább õ nem szabatja össze-vissza magát és nem botoxolja agyon az arcát. Szerintem egy nagyon aranyos, csinos, és borzasztóan tehetséges színésznõt alázol meg azzal, hogy olyanokat írsz róla, ami egyáltalán nem helyénvaló.
far vik 2012 ápr. 03. - 22:19:49
engem valahogy idegesített ez a film, és H.H. valami nyomasztó a beesett arcával és a két durva ránccal a szája két oldalán... remélem, nem beteg.
Macika5 2012 márc. 31. - 22:09:35 Előzmény DrAnthony
Abszolút egyetértek. Valóban siralmas és erõltetett volt az egész, a filmzenék viszont igazán jók voltak!
Marcipáncica_ 2012 márc. 31. - 21:15:28
azért ennyire nem vészes a helyzet. Colin sem egy hû-de extra hapsi, ha csak elsõ blikkre látja az ember simán összepasszolnak. két középkorú, átlagos kinézetû ember... ennyi. Helen Hunt tényleg bazira lefogyott, és nem áll túl jól neki, de ettõl még kellemes karakter maradt...
timoleon 2012 márc. 31. - 21:03:44 Előzmény adamnagysweetmovie
sovány, ronda, öreg helen hunt, mint producer megfizeti, mint rendezõ kényszeríti hejjespasi colin firth-t, hogy vele, mint színésznõvel egy film erejéig szerelembe essen (remélem nincs hard változata!)...
adamnagysweetmovie 2012 márc. 30. - 21:59:08
Hát a tartalma alapján elég klisésnek hangzik, beledobáltak egy csomó drámát meg nagynevû színészeket.
Ezek a szépen fényképezett, megbízható színvonalú, kiszámítható nagypapa mozija-filmek.
judephil 2011 jún. 08. - 14:46:14
Sajnos nekem nagyon nem tetszett a film, nagyon nem kötött le és végig csak a felszint kapargatta...Ne haragudj Helen,valahogy az egész koncepció nem jött át...:(azért Bette jó volt mint mindig...:)
e-batta 2011 jún. 08. - 04:11:51 Előzmény kaligrafia
SPOILER

...a beültetés elõtt (ha már ezt sem láttad), a vér szerinti anyja ráveszi, hogy imádkozzon, hiszen nagyon vallásos, és most mégsem akar imádkozni "mintha félne attól, hogy sikerül?". Az anyja vele marad a két és fél óra alatt, próbálja elfoglalni, hogy teljék az idõ...
...aztán elmegy Colinhoz, és elmondja neki, hogy ezután is meg fogja bántani, ahogy a férfi is õt, akár azzal is, hogy elhagyja (egyikük sem mondja ki, de a párbeszéd errõl szól: egy kapcsolatban benne van a kockázat, hogy fájni fog a vége). Majd nem sokkal késõbb egy családi ebéd után Midler mosogat a konyhában, Hunt öccse törölget (vagy mi...), Hunt éppen akkor fejezte be az evést, elindul Firth keresésére, a kisfiú és a kislány a kapu elõtt rajzolnak az aszfalton, és a hátsó kert felé intenek, hogy az apjuk ott található. Hunt odamegy Firth-höz, aki erõsen figyel valamit, Hunt azt mondja átveszi tõle. A kamera rásvenkel egy babalábra, majd késõbb távolodik, és megmutatja, hogy egy kb. 1 éves kínai kislány maszatolja magát össze festékkel...

Akkor ezennel egyedül maradok a véleményemmel, nekem tetszett. Igaz én nem láttam a port besorolását, hogy vígjáték, eleve Colin Forth magyar oldalán olvastam róla, és amiatt néztem meg. Ennyi problémától én simán összeomlottam volna, a nõnek nem igazán voltak boldog pillanatai. Vénlány amikor férjhez megy egy nagyra nõtt gyerekhez. Próbálkoznak a babával, de egyszerûen nem jön össze. Örökbefogadó (és nem mostohaanyja, ahogy elõttem valaki írta) anyja meghal, akivel nem igazán tudott szót érteni, mióta annak vér szerinti gyereke megszületett. Hunt úgy érezte, hogy nem tartozik a családhoz. A férje egyik napról a másikra lelép, anélkül, hogy normális magyarázatot adna (még a saját osztályát is a nyakába sózza így a kialvatlan feleségének). Erre mindennek tetejébe megjelenik az igazi anyja, aki melodramatikus jeleneteket csinál, és nem igazán könnyíti meg az életét. Firth az egyetlen pozitívum, de õneki meg nem mer örülni, mert már annyira elveszítette az önbecsülését, hogy képtelen hinni abban, történhet még vele valami jó is.
Ha valaki ezt úgy akarta nézni, hogy ez egy hagyományos film", akkor tényleg nagyot csalódhatott. Egy "hagyományos film"-ben szépek az emberek, és ha egész éjjel nem alszanak, mert elhagyta a férjük, reggel akkor is kipihent bõrük van, és szépen ondolált hajuk. (Az ilyen "életszerû" jelenetektõl én hányni tudnék... úgyhogy nagyon örültem, hogy Hunt megengedte magának, hogy smink nélkül játssza el a szerepét... engem inkább azok a képek sokkolnak, mikor az újságban meglátom, hogy a filmben kidekorált színész a valóságban milyen szörnyen néz ki...)

Szerintem a való élet ilyen, mint ennek a filmnek a története. Ha sz.r, akkor lehetõleg nagyon az lesz. És egyik pillanatról a másikra. És ilyenkor van az, hogy irracionális cselekedetekre ragadtatod magad. Mint Hunt, hogy lefekszik a férjével, mert... nincs erre magyarázat... õ se tudja miért. Hogy ebbõl hogyan mászol ki, ha ki tudsz mászni egyáltalán, és hogyan békélsz meg azzal amid van, szerintem errõl szól ez a film.
Hunt elfogadja, hogy van egy infantilis anyja, aki eldobta õt, de a megbocsátásáért küzd. Elfogadta, hogy a férjválasztása a lehetõ legpocsékabb volt, de kapott egy másik esélyt egy számára minden szempontból tökéletes pasi oldalán. Elfogadta, hogy nem lehet gyereke, mert kifutott az idõbõl, és megfogadta a családja tanácsát (öccse is, anyja is végig az örökbefogadásra próbálják rábeszélni), és örökbefogad egy kislányt.

SPOILER vége


Szerintem errõl szól a film. Fogadd el azt amid van, próbálj megbékélni vele, és hozd ki belõle a lehetõ legtöbbet.
10/10
judit45 2011 márc. 18. - 15:42:17 10/10 Előzmény kaligrafia
elmondanám, de nem irnám ide le mégis:-))))
kaligrafia 2011 márc. 15. - 19:24:48 Előzmény Ezüstliliom
felvettem a filmet, de persze a vége lemaradt:(
- a szokásos pontos:) kezdés miatt-
meg tudná valaki mondani, mi lett a történet folytatása/vége?
addig láttam, amikor a nõgyógyásznál vannak beültetésre várva
köszönöm!
Ezüstliliom 2011 márc. 11. - 00:01:21 Előzmény álmodozó
"Vki írta pár hsz-szel lejjebb, hogy az egyik férfi csak a saját gyerekeit akarja nevelni, nos azt csak mérgében mondta, a többi viselkedése ugyanerre a férfira meg a csalódástól való félelme miatt volt."

A mondat második felét ugyan nem értem, de az elsõ felére reagálva: szerintem az az igazság, amit akkor mond mérgében. Vagy inkább úgy fogalmaznék: kell legyen valós alapja is, még ha sarkított is, amit felindulásból mond az ember.
offtopic
Ezüstliliom 2011 márc. 10. - 23:58:35 Előzmény gabroca
Ez csak Téged minõsít.
Ezüstliliom 2011 márc. 10. - 23:54:07 Előzmény almatlanka
Igen, jól összefoglaltad.:) Számomra mellbevágó volt a kétgyerekes apa kirohanása, mikor összevesznek. Amiket akkor mondott...! Nem akarom részletezni, hogy ne legyen spoiler, de aki látta, talán érti így is.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu