Amit a szív diktál

Bakancslistához adom
Porque el amor manda / Love Rules
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott mexikói vígjátéksorozat, 50 perc, 2012

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

Jesus egy roppant kedves és nem kevésbé jóképű fiatalember, aki mindig az élet napos oldalát látja meg, bármilyen nehéz is az élete. Miközben esténként pénzügyi tanulmányait végzi, napközben kisegítőként, illetve pizzafutárként dolgozik egy étteremben, hogy megkeresse az iskolára való pénzt. Már csaknem 7 éve érkezett Chicagóba, hogy új életet kezdjen egy szerelmi csalódás miatt. Ám egy nap egy közösségi oldalon szembesül azzal, hogy egykori szerelmének, Veronicának van egy hétéves Valentina nevű kislánya, akinek minden valószínűség szerint ő lehet az édesapja. Jesus ekkor elhatározza, hogy felkeresi Veronicát és végére jár az igazságnak.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Jesús García
Alma Montemayor
Verónica Hierro
Elias Franco
Rogelio Rivadeneira

Hozzászólások

Szerinted?
Enci 333 2019 júl. 12. - 11:51:07
Nagyon jó sorozat volt de szerintem Eliast nem kellett volna így eltűntetni. Össze kellett volna jönnie Patríciaval mert szépen alakult a szerelem. Visszajöhetett volna az esküvőre, mert főszereplő volt ő is. Discua sorsa engem is érdekelt volna
7/10
napraforgó 2013 nov. 25. - 13:49:25 7/10
Nem. Még tárgyalása sem volt, nemhogy jogerõs ítélete. De hát ez mikor volt akadály egy telenovellában?
Mrs Wallace 2013 nov. 25. - 11:17:22
Most az kiderült, hogy hány évre ültetik le Rogeliot?
10/10
Haversrac 2013 nov. 25. - 02:20:11 10/10 Előzmény Milibindi
Hmm.. na igen Discua sem rondított végül bele, csak bepróbálkozott, mert hát szerette még mindig Fernandot. Csak az egész helyzet totál ellentmondásos és hihetetlen h csak az esküvõ napján tûnt fel:D, szerintem más körülmények közt jóval elõbb feltûnik és akkor õ lett volna együtt Fernandoval...
7/10
napraforgó 2013 nov. 23. - 18:06:51 7/10
Na ilyen, vagy hasonló velem is volt. Egy csoporttársammal vizsgáztam együtt, aki még nálam is drukkosabb volt. A szája összeragadt az izgalomtól, és amikor a száját nedvesítette a nyelvével, az egy kis hangot adott. A tanár meg azt gondolta, hogy egymással beszélgetünk, és mindkettõnket megbuktatott. Pedig egy szót sem váltottunk, de hát egy tanár tud úgy, és olyan kérdést föltenni, hogy ne tudj rá válaszolni és akkor "jogosan" buktat meg.
És igen, az "ügyesek", a pofátlanok mindig jobban érvényesülnek, nemcsak a vizsgákon, de az életben is. Sajnos.
7/10
napraforgó 2013 nov. 23. - 17:58:30 7/10
Azért ez messze a legnézhetõbb sorozat volt mostanában, a kissé túlzó bohóckodásokkal együtt....
10/10
Milibindi 2013 nov. 23. - 17:56:33 10/10
Az én barátnõm katolikus, minden héten templomba jár naponta imádkozik ,még az öccse is katolikus pap. Kb .hülyének nézett engem ,mert én az egyetemen sohasem csaltam, puskáztam. Közölte ,azt nézik mennyire vagy talpra esett. KIakadtam azon hogy elõttem egy csaj pofátlanul csalt (Kihúzta a tátelt és 10 perc múlva jaj tanár úr véletlenül rosszat dolgoztam ki húzhatok másikat-tehát nem papírt kért h kidolgozza azt amit húzott-. Erre az a tanár aki engem kipécézett csak mert vizsgadrukkos voltam közölte nem baj mondja el amit kidolgozott.) Át is engedték erre vigyorogva közli, hogy mert talpraesett volt. Ergo talpraesett értsd pofátlanul csal. Dicsekedett vele õ sokszor úgy ment vizsgázni ÓVONÕKÉPZÕN , hogy csak a felét tudta a tételeknek mindig szerencséje volt meg Isten megsegítette ilyenkor blabla. Én vagyok vallásos még csak meg sem vagyok keresztelkedve , de hogy ez is ellentétes a katolikus vallással az tuti ! Ha létezik az Isten akkor tuti nem támogatná az ilyesmit!
Itt legalább Discuának volt lelkiismerete amiatt hogy a hite ,vallása,meggyõzõdése ellen cselekszik!
10/10
Haversrac 2013 nov. 23. - 17:54:37 10/10
igen a végére azért, ment bõven a családi szeretet dúlása meg Jesusék is folyton elragadtatták magukat:DD

de ez belefért van olyan sorozat ahol végig csak a nyáladzás megy...
10/10
Haversrac 2013 nov. 23. - 16:58:26 10/10
Hopp akkor az kimaradt nekem. Valóban még Rogelio meg is ijedt, de elszállították...

Azt írtam is szerintem, hogy felesleges volt a Rivadeneira papát beletenni:)
10/10
Haversrac 2013 nov. 23. - 16:56:55 10/10
Igen, de teljesen ellentmondásos volt az egész olykor, ha õ a fény gyermekeként tevékenykedett volna akkor nem rondított volna bele egy házas ember életébe (önzés), hanem elfogadta volna, hogy az univerzum így rendelkezett felette...
v_zsuzsi 2013 nov. 23. - 16:06:48
Az esküvõi buli tetszett, csak kicsit rövid volt, elnéztem volna még, ahogy táncolnak (fõleg Fernando és Rogelio), jó volt a zene is. Annyira untam már a Jesus-Alma enyelgést, nem tudom miért kellett még a végére is ilyen hosszan, és még csak nem is táncoltak egy jót. :D Colunga állítólag nem szeret táncolni, nem tudom, hogy igaz-e. :D
Biztos többet vettek fel a buliból, az éneklésbõl, csak ennyi került adásba. A mellékszereplõket kedveltem meg a legjobban, a fõszereplõ párostól pedig csömöröm lett a végére, így a jeleneteiket sokszor áttekertem, mivel úgy éreztem, hogy folyton ugyanazt mondogatják egymásnak, ami már kicsit unalmas volt. :D
10/10
Milibindi 2013 nov. 23. - 15:38:33 10/10
Szerintem Discua pont ,hogy emberi karakter maradt! Jószívû kedves, de mégis hibázik! Pont hogy jó volt az a karakter!
9/10
LenaLena 2013 nov. 23. - 09:57:07 9/10
Én úgy értelmeztem Veronica észhez térését, hogy a fejét ért ütés miatt van :) Hirtelen megvilágosodott :)
7/10
napraforgó 2013 nov. 23. - 09:15:21 7/10
vége bizony...
még a FIN felratot is kiírták...
10/10
filmimádóó 2013 nov. 23. - 09:11:19 10/10
Vége a sorozatnak?? Csak mert azt olvastam az újságban, hogy jövõ héten már az Eva Lunát adják.
7/10
napraforgó 2013 nov. 23. - 07:18:03 7/10
Nem jól emlékszel, Ury sem halt meg, azt mondták, hogy életben maradt, de a kórházi ápolás után õt más börtönbe viszik.

Amúgy egyetértek veled mindenben, talán annyi, hogy nekem Rogelio és Fernando apja is felesleges volt a végén, minek találták ki, rejtély? Discua sorsa nem érdekelt, elment valahová keletre, Indiába, Nepálba, vagy akárhová, ahol vagy meggyógyult, vagy nem, oly mindegy.
Elias eltûnése engem is bántott, mert ha a színésznek nézeteltérései is voltak az alkotókkal, a karaktert akkor sem szabadott volna így eltûntetni. Még ha nem is szerepeltetik, legalább beszéd szinten kellett volna említeni - pl. Valentina levelet kapott tõle, vagy ajándékot a szülinapjára, vagy csak említhették volna, hogy idõnként skypolnak, stb, stb.
Rogelio hirtelen megjavulása sem volt nekem elég hiteles, de hát ezt mondjuk betudom a telenovellák természetének. Hová lett Nick Donovan? egy mondatot megérdemelt volna, hogy visszament az Állmokba, de az Interpol körözi.

Amúgy ezek a hirtelen és váratlan megjavulások - hát... én még telenovellában is nehezen viselem.
Ott volt Veronica a végén, aki hirtelen mindent megbánt..., meg bocsánatot kért. Naaaaaa. nekem egy gonosz legyen gonosz végig, minek ez a pálfordulás?
Elõtte az említett Rogelio. Azért õ sem volt semmi a kis magánbandájával, akikkel raboltatott, gyilkoltatott...Én ezeket azért nem tudom elfelejteni, mert olyan szépen turbékolt Patriciával.
És Patricia is. Hát õ egy ócska ribibõl, aki elszerette a barátnõje võlegényét, és anyagilag teljesen kihasználta, gyakorlatilag kitartatta magát, egy kedves, helyes, vicces nõvé vált, aki áldozatokra is képes a szerelméért. Ez bizony nem túl jellemzõ a luvnyákra.
De ott volt Sebastien is, aki nemcsak Jesust bántotta meg, és rajta keresztül a lányát is, hanem Susanát is, azzal, hogy lenézte a szegényebbeket, alacsonyabbrendûnek tartván õket. Aztán visszatérve az Államokból, ahová állítólag gyógykezelésre ment, hát.... hirtelen jóságos nagyapóvá változva jön meg, mindenkivel kedves, bájos lett. Valahogy ez is kevéssé hihetõ.

Mindent összevetve valóban ez volt a legjobb, legszerethetõbb telenovella, amit mostanában láttam, valóban nagy kár lett volna, ha nem adják véglg,

Alapvetõen sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a sorozatok kiválasztására, mostanában sajnos sok gyenge, szerencsétlen ócska sz*rt próbálnak lenyomni a torkunkon.
Én iyenkor elgondolkodom, hogy micsoda szenvedés lehet ilyen moslékot szinkronizálni.... valószínûleg az, hogy az egészet an blokk nem ismerik, mindig csak szeletkéket szinkronizálnak, megkönnyíti a dolgukat, így nem kell okádniuk a végén.
10/10
Haversrac 2013 nov. 23. - 05:37:34 10/10
Talán Ury Petrovszky, de õ is a végén halt meg...

A sorozat elején vagy derekán senkit nem írtak ki halállal, ami igencsak ritka.
10/10
Haversrac 2013 nov. 23. - 05:30:57 10/10
Jóságos atyaúristen micsoda epizódok voltak a végén. Veronica szála szépen fel lett építve, ahogy a tanárnõt is elkábíttatta zseniális volt, habár a végefele már látszódott totálisan elvesztette az önkontrollt. Nem értettem, hogy a sziklaesést, hogyan élhette túl azonfelül pedig érdekes volt látni, hogy az utolsó epizódban apácaruhában küldött üzenetet Valentínának. Olyan volt mintha még mindig szabad lenne holott a legvégén elvitték a börtönbe Deliáék. Rendesen megbûnhõdik majd ahogy kell...Mindezek után csodáltam, hogy bûnbocsánatért esedezett az esküvõ napján.

Na most Jesús megint feltámadt és ez helytálló kifejezés. Persze mondhatnánk micsoda befejezés lenne, ha valóban a vízesésben odaveszik, az ötlet nem volt rossz, de a kivitelezése gagyi volt. Hamár áramlat és Veronica is tudta mi várhat rá ekkora szerencséje nem lehetett volna senkinek a valóságban, hogy még a vízesés elõtt kiesik a csónakból aztán utána nem vitte az áramlat, hanem ott lubickolt hirtelen a csónak persze lezúdult:))) Ez mese volt habbal, de maga az elképzelés eredeti, mert egyik hasonló sorozatban se láttam ilyen módszert...

Valentínát sajnálni lehet egyrészt, hogy az anyja mivé vált másrészt pedig szerencsés lehet amiért annyian mellette voltak. Az apák napja jelenetnél is ez a kibékülés Rogelioval gyorsra sikeredett sztem csak, mint szükséges plusz hozták be a sorozatba ezt a szálat meglehetõsen késõn szerintem. Az esküvõ persze egy puccparádé volt Fernando mexikói szerelése óriási volt és persze Roger és Pati is alakítottak a végén egyet:)

Pár apró butaságtól eltekintve az utóbbi évek legjobbjai közé sorolandó ez a sorozat. Ugyan a burkolt reklámok és pár logikátlan élethelyzet kicsit benne volt azért a karakterek és a színészek tették naggyá ezt az egészet. A történet váltakozások rendben voltak és optimális volt a szereplõk egymáshoz való viszonya is(értem ez alatt azt, hogy azért szerencsére bódog bódogtalannal nem jött össze, mint az "anyátok köztben") Az Avon irodai légköre, munkakörnyezete némileg tartogatott számunkra meglepetéseket és nekem személy szerint az Orionos jelenetek is bejöttek. Munkatársak egymáshoz való viszonya nagyon tetszett és némileg hordozott a sok fikció mellett valóságalapot is. Ahogy írtuk többször ez nem tipikusan csöpögõs szappanopera volt, hanem némi mexikói humorral vegyítve volt az egész és ez is különlegessé tette a sorozatot egyértelmûen.

Kedvencek/legjobbak: Rogelio, Patrícia szinte mindvégig, Fernando a sorozat közepéig és Elias amíg szerepelt. A legvégén Veronica is borzasztóan hitelessé vált és jól állt neki a fõgonosz szerep. Jesús az elején tetszett pont az ügyefogyott határozatlanságával szerintem nagyon jól alakította utána pedig átvette a szokásos komolyságot, amit rengeteg sorozatban eljátszott már. Üde színfolt volt Tracy asszony, Melchiades és Pancho Lopez még akkor is, ha pár epizódig szerepeltek. Chatita sok esetben nagyon vicces volt és õ is rendkívül jót alakított.

Sorozat feketebárányai: Leggyengébb és talán legkidolgozatlanabb karakter Discua volt. Nem fogom leírni az okokat korábban felvázoltuk. Sorozat készítõi a producer is nagyívben leszarta már õt is a legvégén. Gyorsan megírták, hogy rákos lett és ezzel újra eltûnt. Elias nekem kedvenc volt, Jorge Aravena is tehetséges eléggé meg is néztem eközben egy régebbi sorozatát melyben egy séfet játszott. Lényeg az, hogy itt is fel lettek az okok vázolva kivel és miért veszett össze aminek okán az azonnali távozást választotta a sorozatból. Olyannyira eltûnt, hogy mégcsak említést se tettek róla a végén az esküvõre se jött vissza New Yorkból, de még Valentinával se skypeoltak egyszer sem...Nem ezt érdemelte a karaktere na. Martha Ferrernél szintén voltak érdekes és meggondolatlan dolgok. Maga a színésznõ se volt szimpatikus és Marcia, mint ikertesó felesleges volt ugyanúgy nem is alakította jól szerintem. Diego Armando karaktere felesleges volt, de pár rész erejéig szép summát kaphatott:)

Ami érdekes, hogy nem nagyon volt olyan, hogy fontos szereplõt halállal írtak volna ki. Maximum Marthát lehetne mondani, de õ is csak mellékszereplõ volt tulajdonképp. Discuáról pedig nem tudjuk, hogy meghalt volna.

Szép kis 9 hónap volt, köszönöm srácok, hogy megoszthattam veletek minden gondolataimat, érveimet a szériával kapcsolatban összességében nekem kellemes csalódás volt ez a sorozat. Külön öröm volt látni mennyien kiálltatok azért, hogy a TV2 legalább vetítse végig és az volt benne a legszebb, hogy láttam az akaratot és az összefogást valamennyiõtökben.
10/10
white_angel 2013 nov. 23. - 00:09:10 10/10
Igen, Discua sorsa engem is érdekelt volna.

Ami valóban elég nagy baki, hogy Veronica kimászik a szakadékból és a fölötte álló rendõrök meg nem veszik észre, ezt másképp kellett volna. Meg Marcia reakciója a bocsánatkérésre, ott kicsit kiakadtam. Viszont Jesus diplomatikus volt és Istenre bízta.

Amúgy az esküvõ meg a buli tetszett, Patiék jelmezben megint aranyosak voltak, nekem nagyon tetszik Pati temperamentuma, mikor felkonferálta Jesusékat. Nekem kimondottan bejött, hogy romantikus jelenettel végzõdött és nem álltak meg a szokásos jelenetnél. Colunga teste még mindig nagyon jó, a szõrös láb valóban nem kellett volna.

Én szívesen vennék egy folytatást, összességében jó kis sorozat volt ez.
malvinkicska 2013 nov. 22. - 21:45:47
Egészében tetszett a vége igaz van, egy kis hiányérzetem, de már úgy is vége se jobb, se rosszabb nem lesz bármit írnék ezért.
Összes hozzászólás