Androméda

Bakancslistához adom
Andromeda
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai sci-fi sorozat, 2000

Értékelés:

108 szavazatból
Szerinted?

Sötét idők járnak. A valaha létezett legfejlettebb civilizáció, a Csillagszövetség összeomlott. Ám egy kicsiny, de eltökélt csapat hozzáfog, hogy újjáépítse a roma dölt világot. Hosszú idő után ismét feléled a remény, egy elfeledett űrhajó, az ANDROMÉDA fedélzetén. Dylan Hunt kapitány (Kevin Sorbo) űrhajójával, a fekete lyuk mélyéből újra felbukkant Andromédával és sebtében összeszedett embereivel nekivág az űrnek, hogy elkezdje a hosszú harcot az emberiség és a többi értelmes kultúra megmentéséért. A Star Trek és A bolygó neve: Föld "szülőatyja", Gene Roddenberry műhelyében készült filmsorozat főszerepében a Herkulesből ismert új szupersztár, Kevin Sorbo látható.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
DarkGirl 2014 nov. 27. - 11:16:52 10/10
Én online nézem a részeket ma már sok oldalon megtalálhatóak,így soha nem maradok le egy részrõl sem és akkor nézem meg amikor akarom,reklámok illetve vágások nélkül. :)
8/10
Ezüstliliom 2012 aug. 12. - 23:03:25 8/10
Újra (?) megy a sorozat III. évada az AXN-en!:) Lemaradtam elsõ négy részrõl:( , és hirtelen nem is rémlik, hogy láttam-e már ezt az évadot. Valaki tudja, hogy adta-e már az AXN?
BLM 2012 febr. 05. - 07:15:35
Az agyam megáll:-(
Kénytelen vagyok igazat adni Neked!
Micsoda mûsorszerkesztés ez???
Képtelen vagyok elhinni, hogy anyagi okai vannak, inkább a nemodafigyelésre tippelek.
Nem vagyok a sorozat rajongója, csak egyszerûen feldühít amit mûvelnek! ÉS ez nem egyedi eset!
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 23:26:51 8/10 Előzmény Ezüstliliom
Amúgy meg a 17. rész után az AXN leadta az évadzáró, 22. részt. Vagyis sorrendben így adták le a részeket: 16., 18., 19., 17., 22. Gratulálok! Ilyen munkáért engem már kirúgtak volna a munkahelyemrõl.:/
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 23:25:08 8/10
Egyrészt van egy "hozzászólás" gomb is, ha nem nekem akarsz válaszolni, másrészt azok a színészek csak egy-egy epizód erejéig szerepelnek a sorozatban, nem állandó szereplõk.
Dargo 2012 febr. 04. - 18:26:08 Előzmény Ezüstliliom
Ebben több csillagkapus szereplõ is játszik õket is belehetni írni szereplõknek!
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 10:05:14 8/10
Ezek megõrültek! Most meg leadják a 17. részt!!! GRRRRRR...
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 09:05:38 8/10 Előzmény Ezüstliliom
Most úgy tûnik, a 18. és a 19. részt adták múlt vasárnap, most meg a 21. és a 22. részt fogják, és a harmadik évadot holnaptól már nem. De ha így van, akkor a 20. rész marad ki. A kedves nézõ meg örüljön, hogy egyáltalán kap valamit?:/
8/10
Ezüstliliom 2012 jan. 28. - 09:27:21 8/10 Előzmény mustikka
Tudod, már az is elmond Rólad valamit, hogy egy rész megnézése után sommás véleményt tudsz alkotni egy sorozatról.:) Én csupán annyit szeretnék a figyelmedbe ajánlani, hogy mindenkinek mások a szempontjai, ha megnéz egy filmet/sorozatot. Nem kell ilyen kategórikusan kijelenteni valamirõl, hogy jó vagy rossz, mert ugyebár ízlések és pofonok. (Megjegyzem, végül nem is tudtuk meg, mik a szempontjaid, csak annyit, hogy nem fontos, hogy jól nézzenek ki a szereplõk.) Elég lett volna annyi, hogy szerinted milyen ez a sorozat, bár a fentebb írtak miatt ezt sem tudom egészen elfogadni. Másrészt ha csak ennyi idõt tudtál szánni a megnézésére, hogy lehet, hogy a véleményalkotásra viszont volt ennyi idõd? Ha nekem nem tetszik egy film, akkor inkább elfelejtem, nem írok több bekezdésnyit róla.
Neked a kedvenceid a Battlestar Galactika és a Firefly? Csak hogy lásd, mennyire különbözhet az ízlésed másokétól: a BG-bõl csak pár részt voltam képes megnézni. Annyira depresszív, paranoiás, sötét tónusú, hogy nem tudtam élvezni. A Firefly már egy fokkal jobban tetszett, de az Andromédát azért jobban szeretem nála. Engem nem érdekel, hogy a látvány mennyire modern és technikás, nem érdekel, hogy tudományosan mennyire megalapozottak a történések. Én egy sci-fitõl egy fantáziadús mesét várok, ahol a fõszereplõk szerethetõek, és lehetõleg többségében a jók nyerjenek benne. És ha még némi humor is van benne, az a hab a tortán. (Lásd még: Csillagkapu.) Köszönöm, de a valóságból igencsak elegem van, azzal kínlódom nap mint nap.:/ Nem kell, hogy a sorozat, amit nézek szintén olyan sötét, reménytelen és keserû legyen. Tehát azért azt mondani erre a sorozatra, hogy gagyi, csak azért, mert nem a Te szájad íze szerint készítették, elég ... udvariatlanság és szûklátókörûség (hogy ne használjak erõsebb szót).
Amúgy a Star Trekek és a Babylon 5 szintén a kedvenceim.

Még két megjegyzés: Androméda nem buta és együgyû, csak gép, és ha nézted volna tovább, tudnád, hogy fejlõdõképes. Azt is tudnád, hogy azért játszatják egy szerintem gyönyörû nõvel, mert ezzel a külsõvel könnyebben elfogadják az emberek, akik a hajón dolgoznak, és könnyebben együttmûködnek vele, mintha egy Quasimodo kinézetû férfi lenne. Az, hogy Neked pont az ilyen stílusú nõk nem jönnek be, az egyéni szoc. problem.
"Továbbá: miért kell azt is beadagolni nekünk, hogy a kalózhajó kapitánya csak és kizárólag nagyon szexi, szõke nõ lehet?"
Hol sugalt a sorozat ilyet? És a kalózhajók kapitányai más filmekben mióta szexi nõk?
8/10
Ezüstliliom 2012 jan. 28. - 08:47:26 8/10
Nézem a portos mûsort: akkor holnap kihagyják a második évad 19. részét vagy csak elírás???
3/10
ennyi baromságot... 2012 jan. 24. - 12:27:57 3/10
Jó sci-fi?
A régi Majmok bolygója, a régi Solaris, Stalker (bár ezt a könyv olvasása nélkül annyira nem tudom javasolni)
A Csillagkapu/Csillagkapu Atlantisz sorozatok némely részei, bár úgy általában a sorozat... lehet, hogy csak túl hosszú volt.

Androméda, BSG, Lost és hasonlók... hát ezekkel a világból ki lehet engem üldözni. :)
mustikka 2012 jan. 24. - 04:13:38
Még valami: lehet majd rám mondani, hogy szándékosan vagyok gonosz a sorozattal szemben (bár miért tenném?), vagy betrollkodtam a fórumba, holott - ahogy olvasom - inkább a sorozat rajongói vannak itt többségben, de szeretnék rávilágítani arra, milyen szempontok alapján érdemes jónak vagy kevésbé jónak ítélni egy alkotást. Az, hogy jó a csávó/csaj benne, teljesen másodlagos szempont.

Jó sci-fi sorozatok, amiket az Androméda HELYETT tudok ajánlani az ide tévedõknek:

- Battlestar Galactika (g(azaz magyarosítva Csillagközi romboló) (ondolom ismerik)
- Firefly (borzalmasan lemagyarosítva Firefly- A szentjánosbogár címen letölthetõ)
- Úrháború 2063 (kár hogy csak egy évad készült belõle, így némileg befejezetlen, de a készítés idõpontja nagyjából egyezik az Andromédáéval.Legalább össze lehet hasonlítani, hogy ilyet is, és olyat is lehet gyártani. Jó és kevésbé jó között itt ütközik ki a különbség.)

Ha valaki hozzá td még tenni a listához, megköszönöm. Én is néznék már egy jó sci-fit, de az értékelhetõeket már láttam. Hátha valamit kihagytam. Írjatok ajánlatokat. Köszi, jó éjt!
mustikka 2012 jan. 24. - 04:04:05 Előzmény ennyi baromságot...
Nagy csalódás. Ncore-ról szedtem le z elsõ évad elsõ 10 részét, de csak a legelsõt néztem meg, abból megtudtam, ami érdekelt...volna.
Nagyon gagyi.
Rossz a díszlet, iszonyatosan gagyik az idegen lények maszkjai. Miért kell az idegeneknek mindig szörnyszerûen kinéznie??? Fel nem foghatom.
Hemzseg a klisétõl, mintha egy középiskolás írta volna a forgatókönyvet a középszerû amerikai filmekbõl megtanult szokásokkal. Idétlen frázikok és rossz megoldások tömkelegei zúdulnak ránk a filmbõl.
A grafika sem a legjobb, bár itt-ott megcsillan azért valami.
Amikor az elsõ rész végén az egyik szereplõ benyögte a kapitányra (Kevin Sorbo - Herkules sorozat anno a tv2-n), hogy úgy néz ki, mint Herkules, a félisten, felvisítottam kínomban a röhögéstõl és a szánalomtól.
Továbbá a következõ dolgok irritálnak: miért kell mindig egy végtelenül buta és együgyû nõt szerepeltetni a filmben, miért kell a hajónak úgy beszélnie, mint egy ember, de ez még hagyján, miért kell a holografikus képének úgy kinéznie, mint egy kilencvenesévekbeli bombázó - értsd: félig kilógó, összenyomott, felpolcolt csöcsökkel, miért kell beadni azt a nézõnek, hogy egy fekete lyukba csak úgy nyugisan bele lehet repülni. Ha nem vettétek volna észre, az égitesteket beszippantgatta egy rövid snittben, de persze a csodálatos ûrhajót, legyen az bármilyen modern, nem! Hawking professzor elsírná magát, ah ezt látná. Továbbá: miért kell azt is beadagolni nekünk, hogy a kalózhajó kapitánya csak és kizárólag nagyo szexi, szõke nõ lehet.
Egyszerûen hiteltelen az egész sorozat, csak egyetlen jó dolgot tudok mondani róla: a mögöttes világ politikai felépítésébõl (már amennyi lejött az elsõ részben, amit láttam), sok jó ötletet ki lehet dolgozni, ami érdekessé teheti a törtéénet fõ szálát. De ez nem javít annyit, hogy a bûnrossz díszlet, karakterek és szöveg élvezhetõ is legyen. Kár érte.
2000-ben készült a sorozat, de sehol sincs egy 2004-es Battlestart Galactikához képest, pedig csak 4 év a különbség. Inkább a Star Trek és a Babylon 5 stílusára hajaz, bár be kell vallanom, engem a Star Trek hosszúfülü figurái is marhára irritáltak, ahogy a Babylon 5 is csak tizenéves koromban kötött le (akkor még modernnek, menõnek tûnt), de ma már kinevetem. Bár a maszkmester még ott is jobb munkát végzett egy fokkal.
Összességében: ezt a sorozatot komoly, sci-fikedvelõ embernek, aki nem gagyit akar nézni, nagyon nem ajánlom. Én sem nézem tovább.
3/10
ennyi baromságot... 2012 jan. 22. - 11:45:33 3/10
"Nem adom a masinámat!" - aki ezt megmagyarta... :DDD
8/10
Ezüstliliom 2011 dec. 19. - 22:01:17 8/10 Előzmény Amber Matthews
Dylan kevésbé dekoratív, viszont végtelenül szimpatikus. Tyr eszméletlenül jól néz ki, de a természete nem túl rokonszenves. Azt hiszem, össze kellene gyúrni a kettõt.;)

Hû! Csak ezért regisztráltál?:O :)
Amber Matthews 2011 dec. 19. - 20:14:55 Előzmény Ezüstliliom
Ebben a témában egyet kell értenem. Én Dylant annyira nem csípem, de Tyr tuti maradhatna. Megérne néhány ajtócsapkodást otthon. :P
8/10
Ezüstliliom 2011 nov. 13. - 23:34:54 8/10 Előzmény ceia
Ízlések és pofonok. Nekem az egyik kedvencem.:) Humoros, izgalmas, a szereplõk pedig szeretnivalóak. Épp a mai rész alatt állapítottam meg, hogy sem Dylant, sem Tyrt nem dobnám ki az ágyamból.:) Ó, tudom, hogy ez nagyon üresfejûen hangzik, de így van. És nem sûrûn írok ilyet.
8/10
Ezüstliliom 2011 nov. 13. - 23:28:08 8/10 Előzmény ceia
És hányszor csinálnak ilyen baromságot! Hol abbahagyják a közepén a sorozatot, hol meg ott kezdik... Most pl. a TV2 a 91. résztõl kezdte vetíteni a Xenát.:/
1/10
offtopic
ceia 2011 nov. 12. - 22:38:36 1/10 Előzmény bocsika
Pontosan! Innen is látszik mennyire egy kaptafára mûködnek ezek a kereskedelmi csatornák. A viasat3 (vagy a tv3?) is ezt csinálta vele régebben, sõt volt amikor a felétõl kezdték adni a sorozatot..
Csak azt nem értem, hogy miért mindig a Star Trekkel kell sz@rakodni?
bocsika 2011 nov. 12. - 11:55:39
ezek lököttek........
a Star Trek: Deep Space Ninenak még nincsen vége....
Összes hozzászólás