Film

Angi Vera

magyar filmdráma, 92 perc, 1979 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

  1948. Angi Vera, az árva lány egy vidéki kórházban segédápolónő. Miután nyíltan bírálta a munkahelyén lévő tűrhetetlen állapotokat, a vezetés jobbnak látta, ha bentlakásos pártiskolába küldik a szókimondó lányt. Ott hamar pártfogóra talál, a régi aktivista, Traján Anna személyében. Annából a mozgalom és az átélt szenvedések kiölték az emberi érzéseket, megvet és gyűlöl mindent, ami másokat boldoggá tesz. A megszeppent és befolyásolható Angi Verát sikerül maga mellé állítania, és elkezdi a lány "ideológiai" nevelését.

  A film az ötvenes évek léleknyomorító világát mutatja be, azt a korszakot, amikor még a rendszer hívei is bármikor áldozattá válhattak.

  Forgalmazó: Örökmozgó

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Alkotók


  Vélemény:


  2017. szeptember 2. 18:40
  Ma is levetítik ezt a filmet, amely gyerekkoromban(80-as évek) távolinak, de legalábbis távolodónak tűnt, később (1989 után) történelminek, egy letűnt kor \'dokumentációjának\' , most a 2010-es években pedig rengeteg aktuális áthallással (központi, egységes, kritikát nem tűrő kommunikáció, agitprop. vs értékrend, illetve listák, állások, üzletek, karrierek párt(maffia)hűség alapon, ami elég döbbenetes.

  2016. április 15. 08:34
  Jó volt benne Pap Vera kétség kívül. Engem azonban leginkább Konrád Antal alakítása nyűgözött le. Tökéletesen alakította a fontos elvtársat, aki mindenkitől elvárja a szigorú önkritikát. Az embernek a háta borsódzott a tekintetétől. Az meglehetősen émelyítő, hogy most ezeknek a szellemi örökösei és a jogutódjai féltik nagy hangon a demokráciát.

  2016. április 14. 19:51
  Nagyon jó film, remek korrajz, remek színészek. Hát igen, akkor még tudtunk filmet készíteni. Mondjuk voltak is jó színészek...

  Összes hozzászólás