Angyalok és rovarok

Bakancslistához adom
Angels and Insects
angol-amerikai romantikus dráma, 116 perc, 1995

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

William Adamson, a fiatal entomológus, dél-amerikai újtából hazatér a viktóriánus Angliába. A férfi egy gazdag rovargyűjtőnél, sir Harald Alabastrnál, talál állást. William beleszeret a nemesi család legidősebb lányába, a kissé hóbortos, más világban élő Eugéniába. Az ifjú tudóst meglepetésként éri, hogy származása ellenére, a család áldását adja a házasságukra. A kezdeti forró éjszakák és a világra jövő gyermekek ellenére, a házastársak képtelenek boldog családot alkotni. Eugénia távolságtartóan viselkedik, William pedig vissza akar térni az Amazonas őserdejébe. Egy napon William, a család nevelőnőjének segítségével, feltárja az Alabastr-család sokkoló titkát.
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

William Adamson
Eugenia Alabaster
Matty Crompton
Edgar Alabaster
Sir Harald Alabaster

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    1995
    Arany Pálma jelölés: Philip Haas
  • Oscar-díj

    1997
    Legjobb jelmeztervezés jelölés: Paul Brown

Hozzászólások

Szerinted?
Gina424 2014 febr. 11. - 16:23:57
Csak éppen nem kéne egy 35 éves színésznõnek a film zárópoénjaként bejelenteni, hogy õ 27 éves. Komolyan nem tudtam, hogy nevessek vagy sírjak. A férfi SPOILER egy 27 éves nõvel megy el, ez azt jelenti, hogy elõttük az élet, bármikor lehet közös gyerekük, és boldog családjuk. A filmben viszont ezt a nõt egy 35 éves asszony játssza, aki már túl van azon a koron, hogy pikk pakk teherbe essen, és szép boldog családot biztosítson a fõszereplõnek. Ráadásul Kristin Scott Thomas kifejezetten vénlányosra, kékharisnyásra veszi a figurát. Egyetlen egyszer sincs olyan jelenet a filmben, amibõl arra lehetne következtetni, hogy eközött a két ember között valóban fellángolhat a tûz. Szerintem nagy rendezõi bénázás volt 35 éves színésznõvel játszatni a 27 éves szerepet.
reila 2008 okt. 11. - 18:57:30
Érdekes film, kicsit lassan indul be a cselekmény, és nem is nagyon sietették el a dolgok menetét. ***SPOILER***Én egyáltalán nem számítottam a vérfertõzés csattanójára, és itt kérek elnézést akik még nem látták, és lelõttem a poént, de úgy látom nem én voltam az elsõ:d Tulajdonképpen jól bele csempészték a rovarok életérõl alkotott dokumentum filmet, és a családi hátteret, ami ugye nagyon zárt, és rejtélyes.
Tetszett ez a kettõsség ami egy nyugodt(természet lágy harmoniája) mégis feszültséges, drámai hatást(a különös feleség,fivér,és apa,stb.) eredményezett.
marie1 2007 máj. 03. - 21:53:26 Előzmény lsg404
Úú, igazad van, és ma már szabadkozni, vagy elnézést kérni sem szokás igazán, én mégis megteszem. Mindazoktól, akik még nem látták ezt a remek filmet. Talán ezek után is van kedvük megnézni, ha legközelebb adják. Megéri.
7/10
Newcastle United 2007 márc. 26. - 10:51:38 7/10
Már nagyon régen láttam, de akkor kifejzetten tetszett. Tényleg sok hasonló film született, de ez igazán feszültre, drámaira sikeredett, olyan lett amilyennek kellett, hogy legyen.
lsg404 2007 márc. 25. - 19:30:19 Előzmény marie1

marie, és arról hallottál már hogy nem illik spoilerezni egy hozzászólásban?? ne lõdd le a poénokat soha, nem mindenki látta már aki rákattint a filmre.
marie1 2006 dec. 04. - 14:11:39
Szerintem ez egy jó film volt. Nem mintha nem láttam volna még efféle vérfertõzéses sztorit. Számomra azonban nem volt egyértelmû, mi lesz a film csattanója. A mellékszál ügyesen volt felépítve (rovarok lelki élete) , kellõen naturális volt a képi világ, a szereplõk nagyon hitelesek voltak. Már csak azért is, mert végre nem egy ügyeletes szépfiú fõhõssel próbált hatást elérni a rendezõ.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu