Angyalok gyilkosa

Bakancslistához adom
Mindcage
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 97 perc, 2022

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a várost, a rendőrség pedig tehetetlen. A hatóságok jobb híján segítséget kérnek egy bebörtönzött sorozatgyilkostól, akit mindenki csak úgy hív, "A művész". A briliáns elme segít közelebb jutni az újabb áldozatokat szedő gyilkos pszichéjéhez. Az ügyre ráállított nyomozópáros egyre jobban "A művész" hatása alá kerül, s a macska-egér játékban egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a nyomozók irányítják az eseményeket...
Bemutató dátuma: 2023. január 19. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Zack24 2023 márc. 02. - 14:05:03 10/10
most néztem a sfilm.hun hogy az angyalok gyilkosa itt 7.2 van értékelve.
2/10
Péterrrrrr 2023 márc. 01. - 15:48:09 2/10
Nem üti meg a mozi szintet. Nem is értem, hogy miért került ez moziba. Hiteltelen játékok, és Lawrence egy ilyen szerepre..., és a társa... Nagyon gagyi.
4/10
KriszXD56 2023 febr. 18. - 20:00:23 4/10
Hát láttam már jobbat is. Ha nekikezdtek egy kis piát tolni kell előtte. 😃😂 Értem én hogy a bárányok hallgatnakot akarták koppintani de ez nem jött össze. Unalmas semmitmondó.
2/10
Gellai István 2023 febr. 12. - 20:34:39 2/10
Üdv! De igen, ez tényleg ennyire szar. Még ha attól el is tekintünk, hogy milyen szégyentelenül lop a film a Bárányok hallgatnakból, úgy az alapfelállást mint az egyes beállításokat, sőt helyenként konkrét párbeszédeket, minden más aspektusa is ugyan akkora rakás gőzölgő emberi végtermék.
Martin Lawrence alakítása szánalmas. Pontosan ugyan azt a karaktert hozza mint mindig, de ez egy elméletileg komoly környezetben vér ciki. Arról nem is beszélve, mennyire hiteltelenül alakít egyes pontokon a filmben; mikor a karakterének egy nagy érzelmi töltetet kellene átélnie, abból 0%-ot sikerül átadnia. Odáig jutottunk, hogy van egy jelenet, amikor a karaktere magából kikelve idegesen rácsap az asztalra, de még ezt sem képes eljátszani, még ez is olyan átélés nélkül jön ki, hogy én felszisszentem a szekunderszégyentől. Ilyen alakításokat gimnazisták szalagavatós filmjében lehet látni, abból is a gyengébbekben.
Melissa Roxburgh nem jó, de nem is szörnyű, kb annyira emlékezetes a játéka, mint egy hasáb tüzifa, ellemben Malkovich-csal aki a nagy utónévkönyvet is élvezhetően adná elő. Ő az egyetlen értelmezhető pont a filmben, ezért kap tőlem 2 pontot az egy helyett.
Nade a sztory. Meg a forgatókönyv...

SPOILER

A film tele van olyan dialógusokkal amiknek nincs értelme. A karakterek többször jutnakolyan légből kapott következtetésre, amik teljesen megalapozatlanok, én meg közben csak pislogtam, hogy oké, de ezt mod mégis hogyan...
A filmben van egy jelenet, amelyben A Művész (gondolom minden műfajban művész) konkrétan egy fejszobrot készít az őt meglátogató nyomozóról agyagból. 10 perc alatt. Egy olyan szobrot, amit normál művészek minimum 10-20 óra munkával készítenek el. Aztán ott van az, hogy A Művész minden alkalommal a nyomozó képével alszik, egyszer még meg is jegyzi egy rendőr kolléga, hogy ismerős neki a rajzon lévő arc. Tényleg? Basszus ez a kollégád! Okos akar lenni a film, de ha nem csinálna semmit, kevésbé lenne ostoba. És tényleg el kéne hinnünk, hogy egy pszichopta tébolyult gyilkosnak engedik, hogy gyújtogasson meg gyertyákkal játszon a cellájában?
A végén lévő csavar meg (miszerint Malkovich karaktere meg tud szállni másokat), na az olyan szinten nevetséges és kellemetlen volt, hogy konkrétan felröhögtem rajta a moziteremben. És nem voltam egyedül. Kifelé menet egy csomó nézőtársam hallottam ahogy azt beszélik, milyen egy hulladék film volt ez...
A nyomozó életéből napi 4-6 óra kiesik, és nem tűnik ez fel neki? Vagy hogy random helyeken ébred, és nem tudja hogy került oda? Anyám!Ez akkor működhetett volna, ha Lawrence egy jó színész, értékelhető arcjátékkal. Olyan élmény volt, mintha a Lear királyt néztem volna meg Adam Sandler feldolgozásában
frenchbullie 2023 febr. 08. - 18:53:41
Üdv! Nem hasonlítottam össze más filmekkel az Angyalok gyilkosa-t, így elfogult csak Malkovich miatt vagyok, az ő színészi játékát látni mindig élmény. Tetszett a film, Malkovich miatt. Tetszett Lawrence miatt, akit érdekes volt tőle szokatlan, - nem vígjátéki - szerepkörben látni. Tetszett a misztikus hangulat. Ééés nem utolsó sorban tetszettek a filmben látható művészi portrék. Még azt is feltételezem, hogy Malkovich fogta a ceruzát, hisz nem csak színészkedni, rajzolni is tud! Jó film ez, szerintem.
5/10
ForgácsAntal 2023 febr. 04. - 17:57:45 5/10
A Bárányok hallgatnak és a Hetedik feltették a mércét. Igazából itt arról van szó, hogy ha ez a film előbb készült volna, akkor most A bárányok hallgatnak címűt pontoznánk 2.6-ra. Azért megjegyezném, hogy A Bárányok Hallgatnak nem egy nagy durranás. Úgy értem ezt, hogy olvastam a könyvet, de nem ültem seggre tőle. Thomas Harris könyve elbújhat Dean R. Koontz Végsőkig című regénye mellett. Előbbi egy próbálkozó író hatásvadász kulája, utóbbi pedig egy vérbeli krimi-thriller alkotója, akinek saját bevallása szerint legalább egy évet kellett pihennie a könyv megírása után. Aki elolvassa mindkettőt igencsak érzékelni fogja a különbséget. Nos, lényegében kaptunk egy bárányokos utánérzésű filmet. Nem tudom mit akartak. Lehet, hogy azt hitték, hogy az emberek elfelejtették Anthony Hopkinst. Ezért válik szarrá a film. Majdnem minden percben vissza köszön Hannibal Lecter emléke. Nekem a legnagyobb problémám a film végi csavarral volt. Nagyon nem illik bele. Valami másba, valami misztikus horror-thrillerbe igen, de ebbe a filmbe nagyon nem. Megnézése kizárólag azoknak ajánlott, akik nem látták A Bárányok Hallgatnak-ot. Azért öt pont, mert ha figyelmen kívül hagyom Lectert, akkor megérdemli. Kihagyható film. Krimi témában láttunk már jobbakat. Például a Cristopher Lambertes Feltámadás címűt. Ezt tényleg csak akkor kell megnézni, amikor nincs jobb ötlete az embernek.
1/10
László Dance Domokos 2023 febr. 03. - 20:10:09 1/10
az évtized legrosszabb filmje ez ! Még ilyen Bé filmet nem is tudom hogy láttam -e ! Rendőrcsaj kergeti a támadóját aki fegyvert fog rá szemből, és a csaj nekifut a fegyveres pasinak aki nem lelövi, hanem elkezd elfutni :) Vicc ez a film, nagyon rossz.
5/10
ForgácsAntal 2023 febr. 01. - 19:23:33 5/10
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez miért csak ennyi. (Ennyire szar nem lehet egy krimi).Ma este megnézem, aztán holnap pontozok.
2/10
Judit Jánossi 2023 jan. 31. - 09:31:20 2/10
Nagyon gyenge .Nem remekelt a rendező
2/10
manzanilla 2023 jan. 22. - 06:40:53 2/10 Előzmény manzanilla
Illetve nyilván Bàrànyok hallgatnak, de nagyon musztikusak akartak lenni
2/10
manzanilla 2023 jan. 20. - 22:41:05 2/10
Mindketten bealudtunk a férjemmel. Valami true detectives akart lenni, de nem sikerült. Moziban semmiképpen nem ajánlom