Angyalok háborúja 4. - A felkelés

Bakancslistához adom
The Prophecy: Uprising
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 88 perc, 2005

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Bizarr halálesetek történnek, egy gonosz angyal érkezett a Földre, aki emberekbe bújva keresi a Próféták Könyvét sötét terve végrehajtásához. Riegert ügynök (John Light) és a helyi nyomozó próbálják a mészárlást megállítani. Allison (Kari Wuhrer) eközben megtalálja a könyvet. Simon (Jason London), az angyal arra kéri, védje meg az Új Igét. A háború azonban már elkerülhetetlen.

Stáblista:

Szereplők

John Rieger/Sátán
Dani Simionescu

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Lympha 2010 aug. 12. - 20:36:16 10/10
Számomra az elsõ és a negyedik rész, ami igazán tetszett, a negyedik már csak azért is, mert végre nem az USA van a középpontban. Persze bele lehet kötni az elsõbe is (mert ugye vannak ilyen emberek...), de hát nem mai filmrõl van szó, ha valaki vallásos, de nem elég nyitott, az bele se kezdjen a megnézésébe, hiába csak film, de úgy fölösleges megnézni, hogy valaki közben folyton csak a saját nézeteitõl való eltérést keresi és ezért szidja a filmet... Vannak benne furcsaságok, de aki figyelmesen nézi, az akár az ellentmondásokat is feloldhatja magában.
Shaba 2009 jan. 11. - 19:03:05
Teológiailag már az elsõ rész is necces volt, de az ötlet eredetisége ezt feledtette, nyers naturalitásba göngyölt, olykor ködös misztikuma meg érdekessé és élvezhetõvé tette. A további részek viszont nem oldottak fel ellentmondást, csak még egyre gázosabbá silányították a sztorit. Be- és kiléptettek angyalokat, akiket neveik szintjén jól elkevertek kerubokkal, Isten alkatát és szándékát meg nemes egyszerûséggel kivonták az egyenletbõl, csodálkoztam is váltig, egyáltalán mi szükség rá ebben az ötágú történetben, még akár csak hivatkozásként is. Az alapötlet igei alapon tökéletesen elvetélt tehát, viszont kérdésfelvetésnek rendkívül érdekes. Élveztem.
unisol1 2008 nov. 17. - 20:45:31
Az elsõ 3 tetszett, ezt is bevállalom. (Bár 2 évvel késõbb az elsõt újranézve nem is volt olyan jó...)
oratt 2008 nov. 17. - 20:27:29
Én láttam. Ízlések és pofonok. Nekem nagyon nem tetszett. Az elsõ rész nyomába sem érhetnek a folytatások. Nagyon mélyen zuhanó tendencia. Van 5. rész is, az már tényleg nagyon gáz. Nézzétek meg, hogy elmondhassátok, hogy ezt is láttátok, de ne úgy, mint az Angyalok háborúja folytatása, mert úgy óriási csalódás. Nézd úgy, mint bármelyik tehetségtelen emberek álltal készített B moviet.
Cicalány 2008 nov. 17. - 18:27:50
Senki nem látta?