Anno 1790

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott svéd krimisorozat, 58 perc, 2011

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

1790-ben Jonah Gustav Daadh, az orosz-svéd háború veteránja azzal az eltökélt szándékkal áll be detektívnek a rendfenntartók közé, hogy megreformálja a belülről rothadó királyi szervet. A francia forradalom által megihletett Jonah modern gondolkodású, republikánus elveket valló férfi egy ódivatú hierarchiában, aki liberális szellemben kívánja megoldani azokat a gazdagokat és szegényeket egyaránt érintő ügyeket, melyeket a régi rendszer nem biztos, hogy megfelelően el tudna bírálni. Jonah rengeteg konzervatív ellenlábassal szembesül, és dolgát az sem könnyíti meg, hogy beleszeret felettesébe, aki szerencsére hasonló forradalmi elveket vall, mint ő.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Johan Gustav Daadh
Carl Fredrik Wahlstedt

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
EGERVADASZ 2023 ápr. 01. - 15:43:44 7/10
Elolvastam a port leírását, hát nem a felettesébe szeret bele kedves port, hanem a felettese feleségébe. Amúgy a sorozat egyszer nézhető, de többször azért nem.
feketevipera 2015 márc. 21. - 19:49:40
Kíváncsiságból megnéztem az elsõ részt a múlt héten (gondolom, az elsõ volt, nem láttam a legelejétõl), kíváncsi voltam, milyen lehet egy kosztümös skandináv krimisorozat. Eléggé vegyesek voltak az érzéseim, mert kellõképpen nyomasztó volt az egész, de valami mintha hiányzott volna a számomra, én azt gondoltam, hogy a politikai töltet, a forradalmi háttér kicsit jobban kidomborodik, erõsebb lesz a társadalomrajz. Végül is nem rossz, de tíz pontot nem igazán adnék neki. Személy szerint erõs közepesnek gondolom, mert nem fogott meg annyira, hogy ennél jobbnak ítéljem.