Apátlan anyátlanok

Bakancslistához adom
The Upside of Anger
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-német-angol vígjáték, 118 perc, 2005

Értékelés:

82 szavazatból
Szerinted?

A négy nagylányát nevelő Terryt (Joan Allen) egy nap szó nélkül elhagyja a férje. Az asszonyból a harag, a megalázottság és a tehetetlenség a legrosszabbat hozza ki. Iszik, kötekedik a lányokkal és lassacskán tönkremegy. Az idegösszeomlás határán összejön a szomszédban lakó, valaha jó nevű baseballjátékossal, az iszákos, de jámbor és rendkívül kitartó Dennyvel (Kevin Costner), akibe észrevétlenül beleszeret. Az élet azonban újabb meglepetést tartogat a számára.

Stáblista:

Szereplők

Terry Ann Wolfmeyer
Denny Davies
Andy Wolfmeyer
Emily Wolfmeyer
Hadley Wolfmeyer
Lavender Wolfmeyer
Adam Goodman

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ahoj poplacsek 2023 aug. 04. - 19:31:59 8/10
Ez naaagyon-nagyon szórakoztató film, és ez a Joan Allen is milyen jól tolta. Kevin Costner is jó, ez nyilvánvaló, és jól állt neki ez a szerep, nem kell mindig világot megváltani.
6/10
Ildikó Nóra 2021 nov. 15. - 22:26:36 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, jobbra számítottam, a szereposztás, szinkron tetszett. Néha vannak benne béna párbeszédek, jelenetek, Joan A. néha túljátsza a szerepét.
10/10
blogriella 2021 szept. 06. - 00:30:23 10/10
IMÁDOM! Számomra annyira különös hangulatú a film, annyira egyedi, hogy tíz pontra értékeltem. Igényem van időnként újból megnézni. Nekem kimondottan szexis benne K.Costner és J. Allen is. :)
gladiolus 2018 júl. 05. - 16:19:10
Meg kell, hogy dicsérjem ezt a filmet. Ez nem ratyi és nem sz...Mégis miféle hozzáállás az, hogy ideírja valaki, hogy alkoholisták vergődésére nem kiváncsi? Olyan filmet akar nézni, ami tanít valami okosat? Miért, ez a film nem tanít semmi okosságot? Szerintem nagyon is sokat.
Én azt gondolom, hogy híven tükrözi a film a valós élet szituációra adott reakciókat, bármely szereplő részéről. Nagyon jó volt Kevin Costnernek ezt az oldalát is megismerni, mert bizonyította, hogy sokmindenre képes, és erre a karakterre különösen rátermett. Enyhén lepukkant, enyhén alkoholista rádiós, akiben vannak emberi érzések, megvan a kaján életösztön, és időnként még erkölcsös is. A rendezőtől valóban jó húzás volt, hogy Adam Goodman szerepét magára vállalta, szép vállalás, és kihozta belőle a maximumot-egyébként úgy érzem, hogy a karaktere jelleme a végére még talán fejlődött is valamicskét-mindenestre nagyon jól szórakoztam, amikor a dühös anya összeverte. Komikus volt a földre esése. Egyébként sokan szidják itt a főszereplő nő, az elhagyott feleség viselkedését, de én tulajdonképpen átéreztem a viselkedését. A többi szereplő is volt annyira irritáló, mint ő, és én egyáltalán nem éreztem a kirohanásait túlreagáltnak, mert egyetértettem velük. Négy lányt nevelni egy nőnek-ha jobban belegondolunk, bárkinek elég nagy kihívás lenne, mert a lányok iszonyú undokok tudnak lenni. Ráadásul értéktelennek érezte magát nőként, ez is teljesen nyilvánvalóan így történik a való életben is, szóval nem kéne szidni az anya jellemét.
A végső fordulat pedig egészen váratlanul ért, pedig számíthattam volna rá, de ügyesen elvonják róla a figyelmet.
8/10
Nótárius 2014 ápr. 20. - 14:34:10 8/10
Lehet, hogy a párbeszédek csak a magyar fordításban ilyen emberközelin szellemesek? Nem tudom. Az biztos, hogy mi sokszor mosolyogtunk, és még gyakrabban jókat nevettünk ezen a szomorúságos alaphelyzetbõl induló, bántó megrögzöttségekkel sûrûn átszõtt filmen. Valóban vígjáték a keserédes fajtából, amely nem a helyzetkomikumok ismerõs fordulataira és mesterkélt poénkényszerekre épít, hanem érzékeny emberismeretbõl bontja ki humorát. Nekünk nagyon tetszett! Lehet, hogy a film némely hiátusára elemzõn tekintve, tán szerintem is sok egy kicsit a nyolc pont, de mivel ilyen jól szórakoztunk, mégiscsak megérdemli. 8 pont. ;-)
10/10
kata3 2014 márc. 22. - 15:59:36 10/10
10/10
kata3 2012 jún. 18. - 15:15:14 10/10
A rendezõt ritkán dicsérem, mert attól jó a film, hogy észre sem venni, hogy "õ" ott van, és toppon van. De itt a rendezõ is jelen van, méghozzá frenetikusan játszik. Mike Binder játékát (mellékszerepben) ki kell emelni a filmbõl. A legnehezebb karakterszerepet osztotta magára és fantasztikusan alakít, nagyon "utálható" a karaktere. Így lesz jutalomjáték a film.
A film újranézhetõ június 24-én 21:00-kor a Film+2-ön.
10/10
kata3 2012 jún. 18. - 15:14:16 10/10 Előzmény Véleményem
Bizony a dráma néha nyomasztó, ahogy az életben, itt is vannak hullámhegyek és völgyek. Nem csodálom, hogy csalódtál (mint utaltál rá), a dráma nem a te mûfajod, te a hõs Costner-t vártad. Látod errõl beszéltem ott lentebb. :-) De Costner-nek a hétköznapi férfi karaktere is jól áll és tökéletes benne... annak számára, aki vevõ a drámára és beleérzi magát a szereplõk helyzetébe. És nem kell, hogy iszákos legyen a nézõ ahhoz, hogy megértse a filmet. :-) Beletekertél a filmbe, ezért nem értetted a lényeget. :-)

***** Spoiler*****
Azért iszik, mert elhagyta a férje, egy másik nõ miatt, legalább is ezt feltételezi, és számára csak a film végén derül ki az igazság.
*****vége*****
Joan Allen-t ebben a filmben láttam elõször. Kibírhatatlan az önsajnálatával, a hisztijeivel, a részegességével, a nemtörõdömségével, a lányain való uralkodni vágyásával, vagyis tökéletes a szerepben!!!
Véleményem 2012 márc. 06. - 10:20:22
Ja, egyébként csak azért lettem volna kíváncsi erre a filmre mert Kevin Costner nagy kedvencem, de ez a film ratyi sz..r. Béna párbeszédek, unalmas, és semmi tartalom. Olyan beszédtémák vannak benne ami a legkevésbé sem érdekes. A semmirõl szól.
Véleményem 2012 márc. 06. - 10:17:56 Előzmény Babucica
Nevettem már máson is könnyezve. Ki akar alkoholista gusztustalan családanyát nézni ahogy idiótán viselkedik és szerencsétlenkedik tehetetlenségében? Elhagyta a férje.. hát nem csodálom. Tán normálisan kéne élni.
Láttam már jobb alakítást is. Több mint a felét képpel tekertem, szerintem rémes. Hát dráma...
Jobban szeretek olyan filmet nézni ami vagy izgalmas valamiért, vagy szórakoztat, vagy tanít valami okosat, elgondolkodtató. De azt, hogy két alkoholista hogy hánykolódik, nézze a ragya.
8/10
Babucica 2012 febr. 03. - 22:56:42 8/10
nagyon tetszett, többször megkönnyeztem, és sokat nevettem is:)

Mindenki jól játszott. a végén a betûk alatt csodás zene szól, most hallgatom 3ra.
lorincaliaslars 2012 jan. 30. - 10:51:25
Érdekes film volt, megértem ha valakinek nem tetszik, elég nyomasztó hangulata van. De én abszolút úgy gondolom, hogy szándékosan ilyen idegesítõek benne a karakterek attól lesz az ami. Én egész film alatt arra vártam, hogy valaki, teljesen mindegy hogy ki, de nagyon kiabálja már le ezt az "anyaféleséget" mert ennyire idegesítõ, önzõ, és szerencsétlen nem lehet senki! :D Ezért is volt nagy felüdülés amikor Costner végre rárúgta az ajtót, és végre a nõ kikerült a "rossz" domináns szerepkörbõl, és valaki fölé kerekedett, és elkezdett megenyhülni. A film vége... hát nézze meg mindenki ott nálam elszakadt a cérna.
10/10
offtopic
kata3 2011 nov. 26. - 19:25:16 10/10
Vasárnap újra adja a FILM+2, aki tudja nézze, mert fantasztikus alakítások vannak benne!!!
Ford Mustang 2011 szept. 06. - 01:57:56
Az a jelent nagyon jó. :)) vagyis jobban mondva csak elképzelés :D
10/10
kata3 2011 szept. 05. - 23:57:59 10/10
Nem kell Costnernek folyton hõsnek lennie. Jutalomjáték neki az egyszerû hétköznapi férfi és tökéletesen játsza azt.

***SPOILER***
Csak és kizárólag erõs idegzetûeknek! Én szóltam!
...mikor Joan Allen addig szugerálja az asztalnál Mike Bindert...
http://www.youtube.com/watch?v=vgLk1i_MvJs&feature=related
***SPOILER VÉGE***
10/10
offtopic
kata3 2011 aug. 04. - 18:10:29 10/10
Érdekes, hogy a rendezõ, Mike Binder (Adam Goodman) játékát senki sem dicsérte, vajon miért? Talán nem véletlen, hogy a legnehezebb szerepet magára osztotta, és olyan jól alakított, hogy elsõ nézésre nagyon utáltam a karakterét.
Ízlések és pofonok persze nem lehetnek egyformák. Nekem mindkét fõszereplõ játéka tetszett. Costnerrel nem volt semmi baj, jól állt neki a karakter, végre egy hétköznapi figurát hozhatott. Egy színésznek nem kell mindig hõst vagy nõk bálványát játszania, mert az már skatulya. Igenis jól hozta a lezüllött baseballjátékost. A nõi fõszereplõ, Joan Allen is rendben volt. Jól játszotta a depressziós elhagyott feleséget. Ennek a három szereplõnek a lecsúszott, félre siklott életérõl és magára, illetve egymásra találásáról szólt számomra a film.
A lagzin, mikor táncolnak, látszik mennyire el tudták engedni magukat a színészek és egyszerûen élvezték a táncot, végre saját magukat "alakíthatták".
***SPOILER***
Ugyan romantikus dráma tele érzelemmel, de azért én végig kuncogtam: mikor Joan Allen addig szugerálja az asztalnál Mike Bindert, hogy az szétpukkad. :-DDD
***SPOILER VÉGE***
A lányok közül a legkisebb lánynak volt legjobban kidolgozva a karaktere. Õ az, aki keretbe fogja a filmet, és lezárja azt. Szívesen megnézem bármikor újra.
10/10
offtopic
kata3 2011 aug. 04. - 17:17:17 10/10 Előzmény gerhajdu
***SPOILER***
Az a jelenet az anyjával nekem is nagyon tetszett, aztán szegény az esküvõjén "pufók pofival" áll az oltár elõtt, beszívja az arca két oldalát, és nem mer lazítani.
***SPOILER VÉGE***
8/10
NADALFAN 2011 aug. 02. - 21:01:42 8/10 Előzmény alien1976
kellemes csalódás hogy a film + kezd normális filmeket is vetíteni. ez a film mindenesetre közéjük tartoozik. nagyon jók a szinészek wood,russel kedvenceim ,és mostanában fedeztem fel joan allent is .de nemcsak én hanem a rendezõk is mert egyre több jó szerepet kap:))
8/10
alien1976 2011 júl. 31. - 10:24:30 8/10
Hétköznapi sorsok, hétköznapi problémák, gondok, örömök, bánatok, hétköznapi emberekkel. A történet szinte bármikor bárkivel megtörténhet, s ez az amiért ez a film nagyon tetszett. A sztori jó, a színészek nagyon jók, sõt Costner szerintem kitûnõen játszott. Még több ilyen filmet.
Ford Mustang 2011 jún. 18. - 15:00:45 Előzmény sanderb
Nem lenne rossz, de nem is az igazi. Costnernek vannak ennél sokkalta jobb filmjei is, még a mostaniak közül is, pl. Mr. Brooks.
Összes hozzászólás