Apu vagy anyu?

Bakancslistához adom
Papa ou maman
15 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga vígjáték, 85 perc, 2015

Értékelés:

82 szavazatból
Szerinted?

Vincent és Florence életük álláslehetőségét kapták meg az ország két különböző pontján, és épp válni készülnek. Bár imádják gyermekeiket, szeretnének mindketten karrierjükre koncentrálni, így igyekeznek elérni a gyerekeknél, hogy azok a másikat válasszák.
Bemutató dátuma: 2015. július 2. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2021 márc. 02. - 17:48:07 5/10
Ez már nem teljesen európai mozi, túlságosan érzem rajta az amerikai befolyást. Ezért kellett apunak és anyunak kivetkőzni magából és tipikus tengerentúli tréfákat is bevetni. Vannak nagyon jó részek, de legalább ugyanannyi a gyenge.
4/10
NHzsolt 2021 febr. 28. - 23:48:26 4/10
Egyszer, de csak akkor, ha rá van hangolódva valaki erre a stílusra, erre a kivitelezésre. Néhány poénon el lehet mosolyodni, de vannak benne olyan részek, amik meg szánalmasak, szóval ha tizes skálán az ötös a "nem volt túl jó, de olyan rossz sem" akkor négyes, mert az élet kicsit kifigurázva azért nagyjából ilyen lehet több válásnál. Szánalmas, önző harc és küzdelem a saját igazuk védelmében.
2/10
Monaevent 2018 jún. 20. - 23:59:49 2/10
Én általában imádom a francia filmeket, de ettől leesett az állam, sajnos nem a jó értelemben. Lehet, hogy társadalomkritika akart lenni vagy valamilyen oknál fogva "vígjáték ", valahogy nem sikerült eltalálniuk. Csak remélni tudom naívan, hogy a valóságban ilyesmi nem történik. Méghogy "elvetemült" gyerekek?!- olvasom a hozzászólásokban. Miért is? Ezek a szülőkarakterek betegek és valahogy nem tudok az ilyen -finoman fogalmazva- ízléstelen "poénokon" nevetni. Abszolút felháborító, meghökkentő. Lehet, hogy ez volt a cél, csak az okát nem értem.
2/10
Monaevent 2018 jún. 20. - 23:45:10 2/10 Előzmény Manyólia
Egyetértek!
Manyólia 2017 jan. 15. - 15:56:13
Ez a film beteg. Humortalan, unalmas, felháborító. Pedig nagyon szeretem a francia filmeket. :-(
1/10
Xxy92 2016 okt. 23. - 23:39:16 1/10
Erkölcstelen és megbotránkoztató film, mely viszont tagadhatatlanul megnevetteti a nézõt. Én most két szemszögbõl értékelném ezt a filmet:

1. Egy erkölcsökkel nem rendelkezõ, a tévétõl szórakoztatást követelõ robotzombi szemével:
Vidám film, melyen sokat lehet nevetni, rengeteg ökörséggel és poénnal megtûzdelve.

2. Egy mélyebb erkölcsû, saját ítélõképességgel rendelkezõ, s azt le nem tagadó, nem szégyellõ szemével:
Szánalmas alapszituációkkal teli, valósággal felháborító film. Undorító, ahogyan egy anya mosogatószerrel locsolja meg a gyerekei vacsoráját, csak azért, hogy ne kelljen õket nevelnie. Undorító, ahogyan egy apa szánt szándékkal teljesen tönkreteszi a gyereke születésnapi zsúrját, megalázva õt minden kis barátja elõtt, csak azért, hogy neki kelljen nevelnie õt. Stb stb stb.


A filmen egyszerre háborodtam fel, és nevettem sokat. Az elsõ szemszögbõl adnék rá egy hetest, de a második szemszög miatt le kell vonnom egy pontot. És akkor még kedves voltam!


SEMMIKÉPP nem javaslom gyerekek, vagy érzékeny lelkületû felnõttek számára. Olyanoknak, kiket elhagyott a gyerekük, vagy kik elvesztették gyereküket, pedig azt javaslom, hogy nagyon-nagyon messzire kerüljék el ezt a filmet.


6
MolnarErik 2016 szept. 11. - 23:15:47
Ha nem veszi komolyan az ember, egészen szórakoztató. Mondjuk azért azt elég nehéz figyelmen kívül hagyni, h gyerekek ennél kevesebbekért is lettek már öngyilkosok.
yess 2016 aug. 21. - 20:31:12
Nagyon jó film. Kíváncsi vagyok mikor "jön ki" az amerikai változata. A fanyalgóknak inkább azt ajánlanám.
Edmond Dantes 2016 júl. 25. - 09:33:18
Sok mindent el lehet mondani francia filmekrõl (is), de pl azt h otrombán ízléstelenek, elég ritkán. Most ez is eljött. Kábé a film feléig még elment a dolog, aztán nagyon elszaladt a ló. Valahogy nem tudtam térdemet csapkodva mulatni azokon a poénokon (sem), amik arról szóltak, melyik szülõ tudja magát minél horrorisztikusabban megutáltatni a 3 gyerekkel csak azért h tõlük megszabadulva, saját egyéni karrierjét építgethesse. Márpedig ez a "mû" errõl szól, mérték nélkül, halmozottan. És lesznek ilyen gyerekekbõl ilyesmik miatt lelkileg halmozottan hátrányos felnõttek. Ócska cucc.
1/10
berto49 2016 júl. 23. - 10:30:44 1/10
Ez a film teljesen kiborított, egyszerûen FELHÁBORÍTÓ! Egy házaspár három neveletlen gyerekkel válni készül. Szülõhöz méltatlanul mindketten azon mesterkednek, hogy a másikhoz kerüljenek a gyerekek. Vígjátéknak akarták a készítõk, de ezen csak felháborodni lehet. Az anya (merészség annak nevezni!) mosogatóval locsolja meg a vacsorára készített pastát, az apa pedig pl. a paintball pályán egészen közelrõl lövi meg a gyerekeit. Nna innentõl kezdve elegem volt a filmbõl.
10/10
majorita 2016 júl. 19. - 16:29:40 10/10
Nekem nagyon tetszett, rég nevettem már ennyit. De megértem, ha valakinek ez nem jött be. Kb. a 2/3-ától láttam, ezért ma megnézem az egészet. Váláskor a szülõk azért harcolnak, hogy kinél maradjon a gyerek, sokszor csak bosszúból ragaszkodik az a fél is a gyerekhez, aki odáig nem foglakozott velük egyáltalán. Vagy a lakáshasználat miatt. Persze általában azért, mert annyira szereti õket. Na itt pont azt akarták elérni mindketten, hogy ne hozzájuk kerüljön a három gyerek. Nekem valahogy annyira bejött, ahogy megpróbálták ezt elérni. Mert a gyerekek tényleg ilyenek, sokszor szerintük leégetjük õket a barátaik elõtt, ciki, amit csinálunk, stb. Na, itt aztán összeszedték ezeket! És persze túlzásokba estek, mert a valóságban nyilvánvaló, nem töri el miattam a gyerekem a kezét, de akkor is, ami mögötte van! Vagy a késdobálós rész, ez ismert már más filmbõl is, hová jutnak el néha a házasságok. Mert bizony, van, ahol a valóságban is elõkerül a kés, van ahol csak képzeletben, de bizony a válás során sokszor elõfordul, hogy meg tudnánk fojtani egy kanál vízben a régebben még annyira szeretett párunkat. Egy valami nem tetszett túlságosan, a feleséget alakító színésznõ. Az egész annyira életszerû volt nekem éppen azzal, ahogy kifordították a valóságot. Nyilvánvaló, amikor egy válás során a gyerekekért harcolok, nem az elkövetkezõ félév programja szerint döntöm el, hogy nálam éljenek-e a gyerekek, vagy sem. Szerintem a film tükröt tart nekünk úgy, hogy közben megnevettet.
1/10
Nico71 2016 jan. 04. - 18:46:53 1/10
Hihetetlenül idióta film!
Az alapötlet jó lenne, de olyan, akár a rosszul elmesélt vicc. Mintha összeálltak volna a legrosszabb francia és belga színészek, írók, rendezõ. :-(
8/10
caomilla 2015 dec. 07. - 09:03:24 8/10
Nekem tetszett. Tényleg tele van igazi baromságokkal, de éppen ezért nem is olyan rossz. Jó kis délutáni otthoni mozi. :)
5/10
stupek2 2015 nov. 30. - 07:58:20 5/10
Ez egy fordított válóperes film, amikor is a szülõk meg akarnak szabadulni a gyerekektõl, akiket eddig 15 éven át nem neveltek, most sem akarják. A cím megtévesztõ. Bár sejteni lehet, hogy válóperes, gyermekelhelyezéses film, mégse a gyerekek szempontjából mutatják a cselekményt. Maga a cselekmény elsõ 15 perce unalmas, utána azonban egyenesen ível felfelé, sajnos az utosó 10 perc már akkora hülyeség, hogy csak na. Mondhatnám gyerekfilmbõl vígjáték, vígjátékból burleszk lesz a végére.
A színészek gyengék voltak, a gyerekek sem igazán szerepeltek. Azt nem tudom az én változatomban a fõcím és a vége miért volt orosz betûkkel?
Nem volt olyan nagy film, hogy 10 perces legyen a vége feliratozása, de annyi volt.
Gergice 2015 nov. 17. - 18:57:52
Hát ez valami ritka fárasztó, idióta film volt, a realitás minden szikrája nélkül. Vígjátéknak nehezen nevezhetõ, mivel amiket poénnak szántak, azok általában valami erõltetett baromságok voltak. Az alapsztori még jó is lett volna, sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle, de ez közel volt a nullához, ráadásul a színészek sem voltak túl jók. Lehet, hogy valakinek ez bejön, de akinek nem tetszik az elsõ 15 perc, kapcsolja ki nyugodtan és nézzen valami mást, semmit nem veszt vele.
1/10
Joginder Singh 2015 nov. 09. - 12:33:54 1/10
Ritka ostoba film, mely vígjátéknak álcázza magát, de a "poénokon" inkább elborzadni lehet, de nevetni egyáltalán nem. Csodálkozom, mert a franciák nem szoktak ilyen pocsék filmeket csinálni. Talán az is lehet a baj, hogy a két fõszereplõ nem kifejezetten szimpatikus színész, azért ez is szükséges ahhoz, hogy egy film élvezhetõ legyen. Én a harmadánál már kikapcsoltam volna a készüléket, csak a páromra való tekintettel néztem végig. A végén aztán egymásra néztünk, és feltettük a kérdést: uramatyám, mi volt ez a szörnyûség???
10/10
Trombi 2015 júl. 28. - 13:05:24 10/10
Kifejezetten jó film volt s az egész országot jellemzi, hogy alig játszák már 3 hét után... Lényeg, hogy láttam, élveztem, és ez csak ez számít :)
vjúská 2015 júl. 02. - 22:26:59
Egész jó kis film volt. Az elején ellõttek jó pár unalomig ismert poént, de aztán túlléptek ezeken is és bedurvultak. A gyerekek sem voltak semmik, igazi kis rohadékok, de a szülõk rajtuk is túltettek. Tetszett, hogy bevadultak, a felétõl hangosan röhögtem.
Szórakoztató volt, akár még családi filmnek is mondanám igaz kb 10-12 fölötti gyerekekkel.