Aranymadár

Bakancslistához adom
magyar kisjátékfilm, 28 perc, 1999

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Der von Kürenberg lovag és költő, mióta lovaggá ütötték, nem számolta az éveket. Évek hosszú képzésébe telt, magányos gyakorlatokéba, míg megtapasztalta, a harcos számára egyetlen kapu van, a halál, amin biztosan beléphet, hogy önnön legbensőbb természetét megismerje. Tudta, hogy a küzdelem csak eszköz, nem a másik emberrel áll szemben, hanem saját félelmével, pusztulásával, és nem a másikat kell legyőznie, hanem önmagát...
"Lelkünk mint a sólyom, úgy ül a bölcsesség karján, hogy elrepítsen - mikor megszületünk, elereszt, s mikor meghalunk, visszavár." Az Aranymadár egy lovag története, aki elindul utolsó útjára - a fény felé.

A film a 31. Magyar Filmszemle megosztott fődíjasa a kisjátékfilm kategóriában, valamint a II. Nemzetközi Ökumenikus Filmszemlén a legjobb játékfilm díját kapta.
Bemutató dátuma: 2000. október 5. Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zuluzulu 2018 okt. 11. - 14:08:29 10/10
Nagyon szép film. Kiváló alkotás.
far vik 2011 okt. 02. - 17:04:59
De örülök, hogy végre rá tudok készülni, és nem közben veszem észre. hogy megy, vagy kapcsolok oda túl késõn. Lakatlan szigetre magunkkal viendõ darab. (Ha nincs áram, legalább a szöveget:)) )
leho 2011 júl. 18. - 19:32:09
Szerettem volna megnézni, és most megnézhetem...
feketevipera 2011 júl. 14. - 20:49:24
Elgondolkodtató történet az elmúlásról, a hõsiesség mibenlétérõl (vajon a harchoz kell-e nagyobb bátorság, vagy az önmagunkkal és a halállal való szembenézéshez?). A film hangulatát nagyon nehéz leírni, valamiféle misztikus-látomásos stílus keveredik egyfajta letisztult szigorúsággal, az aláfestõ szöveg szinte száraz tényközlései ellentétben állnak a képi világ helyenként már-már szürrealizmusba forduló jellegével. Meg kell vallanom, ez számomra rokonszenves kisfilm, szerintem érdemes megnézni.