Asztal öt személyre

Bakancslistához adom
Table for Five
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 117 perc, 1983

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az elvált J.P. Tannen, aki bohém életmódja miatt három gyerekét csak elvétve látja, nagy levegőt véve elhatározza, hogy csemetéit elviszi egy tengeri luxusutazásra. Így kívánja bebizonyítani még mindig szeretett exfeleségének és a végtelenül rendes új férjnek, de elsősorban önmagának, hogy képes igazi apa lenni. A feladat családi próbatétel: rá kell ébrednie, hogy nem lehet varázsütésre közel kerülni a gyermekekhez. Ráadásul a hajón éri utol őket a tragikus hír: az anyát közben halálos baleset érte.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Juhást Joli 2016 febr. 27. - 10:59:56
Én 10 pontot adok!
Juhást Joli 2016 febr. 27. - 10:55:26 Előzmény olahmiki1959
Már láttam régebben a filmet. Ma fél óra késéssel kapcsolódtam a kezdéshez. Én onnantól szinte végig sírtam. csodás film!
pneklara 2015 febr. 08. - 07:56:31
Háromszor futottam neki a hozzászóláshoz, de valami "error...." miatt nem fogadta el. Így nem csoda, hogy nincsenek beírások.
Azt mondja az anya a filmben a vasárnapi apának:te elviszed õket a piramisokhoz, a nevelõapjuk meg hordja õket a fogorvoshoz...
A gyönyörû úton, az egzotikus környezetben közel tud-e kerülni a vér szerinti apa a gyermekei lelkéhez, felnõ-e az apai feladatokhoz? Hol lenne jobb életük a továbbiakban, a komoly, felelõs nevelõapánál, vagy a kissé éretlen, laza gondolkodású édesnél?
Valóban voltak torokszorító pillanatok: mindhárom gyermek a maga módján megszenvedte azokat az éveket, amik a hátuk mögött vannak.
Kedves családi film, mely nem csak az érzelmeinket veszi célba, de az értelem számára is ad fel kérdéseket.
10/10
olahmiki1959 2015 febr. 07. - 07:13:40 10/10
Ehhez a csodálatos filmhez még senki sem szólt hozzá???
Elképesztõen jó film, Jon Voight hatalmas alakításával, baromi jó, megrázó sztorival, feszes forgatókönyvvel, életszerû párbeszédekkel, drámai fordulatokkal, a látszólag kemény, kevés érzelmet mutató apa, és a tõle eltávolodott gyerekek újbóli egymásra találásával...
Miközben néztem, férfi létemre többször is elszorult a torkom, és elfutotta a szememet a könny, - néhányszor láttam már, meg is van a gyûjteményemben - mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon nagy élmény!...:)))