Atlantis

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol drámasorozat, 45 perc, 2013

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Amikor Jason elindult, hogy megtalálja eltűnt édesapját, nem gondolta, hogy útja ilyen távolra viszi majd... Messze az otthonától, kétségbeesetten keresve a válaszokat, egy ősi világ tengerpartján tér magához. Atlantis, az elveszett város tárul szeme elé: egy misztikus hely, ahol az ifjak bikaugrással bizonyíthatják rátermettségüket, ahol kígyófejű istennők laknak és a paloták oly hatalmasak, hogy a legenda szerinte csakis óriások emelhették őket. De a csábító hely sötét és fortyogó múltat rejt, árulás és a csalás szövevényes hálóját, amellyel Jason sorsa végérvényesen összefonódik. Hamarosan veszedelmes politikai és hatalmi játszmák zavaros vizében találja magát, ahonnan nincs menekvés. Segítőként mellé szegődik a szorgalmas, fiatal Pythagoras és a túlsúlyos, hencegő Herkules. Jason felfedező útra indul, melyben találkozik Medúzával, szemtől szembe kerül Minotaurusszal és még a halottakkal is meg kell küzdenie. Ahogy a történet előre halad, ez a valószínűtlen, de szerethető trió végigutazza a görög mitológia és legenda eseményeit, mely a nyugati irodalom alapvető hátterét adta.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
surildi 2016 dec. 26. - 15:26:59 10/10
Vegre megtalaltam ezt a filmet - mikor vetitik?? Valahol ki tudja - es csak felig adtak le legutobb!!
Totem58 2015 okt. 16. - 16:34:13
Ismétlés a tudás anyja? Újrakezdik? Szegénységi bizonyítvány...
1/10
litttle 2015 okt. 10. - 14:45:54 1/10 Előzmény napraforgó
Ez mindenkinek az lesz, mert nincs egyetlen részlete sem, ami sikerült volna. :(((
napraforgó 2015 júl. 19. - 11:40:49
Azt hittem, hogy látok egy jó fantasyt, de tévedtem. Ez egy gyengécske sorozat, amely mixeli a görög - krétai mitológiát és történelmet (Pithagorász, meg az õ tétele a derékszögû háromszögekkel) a római mitológiával (Herkules a római mitológia hõse volt, görög megfelelõje Heráklész félisten volt), no meg a mai kort a tengeralattjáróval.
KIcsit furcsa hogy Herkulest egy emberfeletti hõs helyett egy kövér iszákos paliként mutatja be. A minotauruszt meg a mitológiai hõs, Théseusz helyett a modernkori Jason öli meg...
Számomra csalódás a film.
takacsvera46 2015 júl. 19. - 09:39:31
Az ismertetõ kihagyta a szereplõk közül a fõszereplõt - Jason: Jack Donnelly