Ausztrália

Bakancslistához adom
Australia
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-svájci-belga filmdráma, 119 perc, 1989

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A belga Edouard Pierson a második világháború idején a szövetségesek pilótájaként szolgál. A háború után, Saturday nevű kislányával Ausztráliába költözik, hogy elfelejtse az átélt szörnyűségeket, és hogy kiheverje felesége halálát. Gyapjúkereskedőként éli magányos életét kamaszodó kislányával. Egy nap rossz híreket kap Belgiumból: a családi üzlet hanyatlik, ezért vissza kell térnie hazájába. A férfi nem akarja, hogy Saturday bármit is megtudjon halott édesanyjáról, ezért úgy dönt, egyedül utazik Európába. Itt megismerkedik a gyönyörű Jeanne-nal, aki iránt gyöngéd érzelmeket kezd el táplálni. Eközben Ausztráliában a lánya titokban felveszi a kapcsolatot a nagymamájával. A féltve őrzött családi titkokra fény derül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
fejbólintó 2009 aug. 08. - 14:21:00 5/10
Engem is zavart egy kicsit a F.A feje, de inkább az, hogy a Jeremy Irons mellett olyan volt, mintha az anyukája lenne, olyan nagy (nem csak a szája, az egész nõ). Nem tudom, direkt választottak-e két - külsõre - ennyire össze nem illõ embert, ezzel valamit ki akart fejezni a rendezõ? Rossz volt õket együtt látni. Máskor különben jól néz ki a F.A, például a 8 nõben tetszett. (Amúgy sztem is van benne valami Julia Robertses, de a közel ülõ szemek és az orra engem inkább a Glenn Close-ra emlékeztetett.)
5/10
fejbólintó 2009 aug. 08. - 13:41:15 5/10
Sztem nagyon jól megfogalmaztad. F.A. merengése az ágyon valóban elég kínos volt, bár emiatt vicces is. Az egész filmet úgy jellemezném, hogy egy szenvelgés. Igen, azt hiszem ez a jó szó. A családi titokkal kapcsolatban, én is azt hittem, hogy minimum valami olyan kerekedik ki belõle, hogy a gyerek nem is apjától van, hanem a nagyapjától, vagy valami ilyesmi. De semmi extra. Az egész egy nagy semmi, nincs is vége igazán, meg általában nem szól semmirõl. Pedig olyan lelkesen veselkedtünk neki... :-(
mérlegelõ 2009 ápr. 19. - 11:49:25
<Fanny Ardant viszont nem igazán tetszett (sem az, hogy õ az európai Julia Roberts:)> - és ahhoz mit szólsz, hogy õ lenne a francia Karády K.? ;)
moll54 2009 márc. 08. - 16:03:53
Kedves Stefani!

Lehet, hogy Ön nem tartja unalmasnak, hogy állandóan F.A. "bohóc" szájával van megspékelve minden krikája, de sztem vmi érdemit is írhatna helyette.

Üdv, moll54
Lbándi 2009 febr. 24. - 12:26:55
Ennek a remake-je a tavalyi Nicol Kidman féle Ausztrália?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu