Az ábrándok villamosra szállnak

Bakancslistához adom
La ilusión viaja en tranvía
mexikói kalandfilm, vígjáték, filmdráma, 90 perc, 1954

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Kik járnak villamossal? Az egyszerű városlakók. Néha azonban az ő életük is filmre kívánkozik - főleg, ha egy hivatalosan nem is létező villamoson utaznak. Mexikóváros portré szürreális mestermukával.

Stáblista:

Szereplők

Juan Godínez 'Caireles'
Tobías Hernández 'Tarrajas'
Papá Pinillos
Don Manuel

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker 2014 aug. 18. - 23:21:36
Könnyû darabnak látszik, van benne bõven szórakoztató momentum. Mégis rendre felbukkannak képsorok, amelyek üzenete hosszú ideig velünk maradhat.

A villamoskalauz és szerelõ barátja a cég által rendezett karácsonyi misztériumjátékot követõen (Ádám és Éva kiûzetése a paradicsomból!) eléggé berúgnak ahhoz, hogy a leselejtezett és bontóba küldött 133-as villamost egy utolsó éjjeli körre elvigyék. Az utazás jóval hosszabb lesz mint gondolják. A villamost különös utasok töltik meg, idõnként zsúfolásig. Vágóhídi munkások, akik hoznak magukkal egy jó adag nyershúst, az egyikük még nagy vágószerszámokat is. Iskolás gyerekek, akik kísérõjükkel együtt örülnek, hogy végre megjött a régóta várt kiránduló villamosuk. Aztán jönnek kissé kötekedõ hajlamú utasok. Az egyik amerikai asszonyságnak nem tetszik, hogy nem kell fizetnie az utazásért: 'Ez valami kommunista trükk'? Aztán csatlakozik egy nyugdíjas úr, akirõl kiderül, hogy ugyanannál a villamos társaságnál dolgozott. Gyanút fog és mindent elkövet, hogy beköpje a szokatlan idõben, szokatlan helyen közlekedõ villamos vezetõjét és kalauzát. A végét nem árulom el, csupán annyit, hogy nem tragédiával fejezõdik be.