Az afrikai

Bakancslistához adom
L' Africain
francia kalandfilm, 97 perc, 1983

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Victor, a tudós, ütött-kopott repülőjével és még rozzantabb motorbiciklijével száguldozik Afrika forró légterében és napszítta útjain a bennszülöttek jóindulatú elnézésétől kísérve, este pedig elegáns szmokingban vacsorázik Pattersen úrral, a helyi környezetvédővel. Victor ugyanis azért ásta el magát Afrika e békés csücskében, hogy gátat vessen a romboló civilizáció terjedésének. Egy baljós napon azonban magabiztos, csinos hölgy érkezik egy nemzetközi üdülőlánc képviseletében, és felméri egy telep építésének lehetőségeit. A hölgy Charlotte, Victor felesége, és a jelenlegi felállásban ellenfele.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
antispecista 2016 ápr. 24. - 17:44:32
Miert, nem talalod oket? :p
summerwind 2015 jan. 26. - 23:02:10
Kalandfilm gyönyörû természeti környezetben.
A mû nem csak nyomokban tartalmaz Afrikát, hanem töményen sûríti magába a fekete kontinens varázslatos hangulatát. Lenyûgözõ képeken csodálhatjuk meg a látványosabbnál látványosabb tájakat, az egyszerre szép és vad vidékeket, a gazdag növény és állatvilágot.
Ugyanakkor izgalmas, ötletes kalandfilm a francia filmgyártás még kreatív korszakából. Vígjáték is egyben, a 80-as évekre jellemzõ finom, néha túlzó, de nem irritáló humorral. Jól megszerkesztett, fordulatos, élvezetes alkotás. A kitûnõ színészi játék már csak hab a tortán!