Az Arany Kesztyű

Bakancslistához adom
Der Goldene Handschuh / The Golden Glove
18 éven aluliak számára nem ajánlott német-francia horror-dráma, 115 perc, 2019

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A hetvenes évek elején egy pszichopata sorozatgyilkos tartja rettegésben Hamburg lakóit. A gyilkos a kikötőváros vöröslámpás negyedében, az Arany Kesztyű bárban szedi fel áldozatait, reményvesztett hajléktalan nőket és prostituáltakat. Lakásában megerőszakolja, és különös kegyetlenséggel öli meg őket, majd a tetemeiket feldarabolja és autóillatosítókkal szagtalanítva elrejti egy kis kamrába. Mivel zömében magányos emberek az áldozataik, akiket senki sem keres, sokáig nem is tűnik fel, hogy sorozatgyilkos szedi áldozatait.

Fritz Honka német sorozatgyilkos 1970 és 1975 között legalább négy nőt ölt meg Hamburgban. A férfit teljesen véletlenül fogták el, miután 1975. július 15-én felgyulladt a ház, amiben a férfi élt. Honkát 15 évre ítélték, amit elmegyógyintézetben töltött el, 1993-ban szabadult, s 1998-ban halt meg. A film ezt a valós történetet dolgozza fel Heintz Strunk bestsellere alapján. A korábban Berlinben és Cannes-ban is díjazott, Európai Filmdíjas rendező, Fatih Akin (Fallal szemben, A másik oldalon, Soul Kitchen) provokatív és kegyetlen filmjének a világpremierje az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A főszerepet a teljesen elmaszkírozott Jonas Dessler (A néma forradalom) alakítja, aki korábban elnyerte a Legjobb fiatal színésznek járó díjat és a két Oscar-díjra jelölt Mű szerző nélkül című filmben is szerepelt.
Bemutató dátuma: 2019. október 10. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Kaposi András 2023 febr. 16. - 01:27:37 8/10
Fatih Akintól kicsit távoli ez a stílus és téma, de mivel imádom a rendezőt kíváncsi voltam mit hoz ki belőle, és meglepően érdekes lett. A filmjeiban megszokott és általam nagyra értékelt abszolút naturális bemutatása az ezredforuló előtti (kelet)német proli rétegnek itt is zseniális. Szinte érzed a folyamatos orrfacsaró olcsó sör-kapadohány-hugyoskapualj-mosdatlantestszag kombót, ami ezekból a rettenetesen lehangoló félhomályos koszos talponállókból meg szociális lakásokból árad amelyeknremek gyűjtőhelyei a társadalom söpredékének. Olyan érzésed van hogy ezek nem is emberek hanem ostoba csatornapatkányok ezért valahogy az undoron kívül nem is igazán érzel semmi empátiát, sajnálatot de még dühöt sem amikor látod hogy milyen válogatott perverz erőszakos elmebeteg módon kínozza halálra áldozatait ez a véglény. Akinek bírja a gyomra a leggusztustalanabb ótvarabb testek, életterek, es naturális tömény erőszak látványát annak tetszeni fog. Mert egyébként nem hatásvadász hanem meglepően művészi. A párbeszédek jók. A zenék nagyon ott vannak. Ezek a német Zámbódzsimi stílusú sírós romantikázós olcsó slágerek alávágva a hányingerkeltő képkockáknak zseniális kombó. Erős 8as. Ajánlom.
10/10
joci4321 2019 okt. 17. - 19:25:39 10/10
Meg néztük moziba a párommal. Nekem nagyon tetszett! Párom néha rosszul volt de ő nem bírja az ilyeneket. Egy fiatal pár (egy idősek velünk) , a film közepen ki mentek , mert nem bírták. Szinte nem mutatnak semmi olyat , ennél van sokkal durvább film. 10/10
GeltonReTarder 2019 okt. 03. - 12:35:03
borzasztóan csalódott vagyok. ennyire féltik Pest megyét (is) ettől a filmtől?!
mellesleg, csak szólok, hogy a KMKK is visszalépett a ma esti vetítésétől, azaz Vas megye is biztonságban van, inkább Rambo Utolsó vérét folyatják...
GeltonReTarder 2019 szept. 06. - 10:41:36
na, én ezt várom rohadtul. 12-es korhatár karika?! LOL