Az Árpád-kor templomai

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm sorozat, 1999

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Egy-egy jeles évfordulóra, ünnepre mindenki szereti kicsinosítani önmagát és háza táját. Így van ez a legkisebb közösség, a család, egy-egy település, de egy ország esetében is. Különösen akkor, amikor ez az ország, Magyarország, államisága Millenniumát ünnepli. Az elmúlt években a kulturális kormányzat több száz millió forintot áldozott arra, hogy régészek, művészettörténészek és műemléki szakemberek felkutassák és megszépítsék, kicsinosítsák az Árpád-kor építészeti emlékanyagát, legyen az dombtetőn, fák árnyékában pihenő falusi kistemplom, vagy erdők sűrűjében meghúzódó, sokszor már el is feledett rom.

Az Árpád-kor templomait feldolgozó sorozat (eddig húsz epizód készült el) készítői nem kevesebbet tűztek ki maguk elé célként, minthogy feldolgozzák, s így a tévénézőkkel is megismertessék a magyarországi, majd a magyar történelemhez kapcsolódó, kárpát-medencei, középkori építészeti emlékanyagot.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
mmkecs 2014 okt. 07. - 06:17:30
A film ismertetõjébõl többet lehet megtudni a templomról, mint magából a filmbõl. Elõször, az elsõ vetítéskor én is nagyon örültem, hogy végre készült egy sorozat, amely az Árpád-kori templomokat bemutatja. De ez a sorozat csak képekben mutatja be az épületeket, 15 percig semmit nem tudunk meg, csak a végén olvashatjuk el a tudnivalókat úgy, ahogy a stáblista szokott végiggördülni a képmezõn. Oktatásban használhatatlan, élvezhetetlen, nézhetetlen. Érdemes lenne megnézni, hogy milyen egy BBC által forgatott ismeretterjesztõ film! Azon nem lehet elaludni, mert pergõs, folyamatosan közöl információkat.
Kati409 2010 jan. 07. - 14:01:03
Az után szeretnék érdeklõdni, hogy véletlenül nincs meg valakinek valamilyen felvételen ez a dokumentumfilm sorozat? Nagyon érdekelne és sajnos lemaradtam pár részrõl!
Elõre is köszönöm!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu