Az égből pottyant család

Bakancslistához adom
An Unexpected Family
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 92 perc, 1996

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Ruth Whitney nem éppen a legjobb anyák közé tartozik. Nem szereti a sok gondot, bajt, ami a gyermekneveléssel jár, ezért is hagyja ott két gyermekét. A két gyermek így Ruth testvérének, Barbarának gondjaiban marad. A nőnek eleinte nagy küzdelmet kell folytatnia a teljesen kezelhetetlenre nevelt két gyerekkel, ám hamarosan összeszoknak és elfogadják egymást. A bajok azonban akkor kezdődnek, amikor Ruth hazatér és vissza akarja kapni a gyermekeit, akik az óta az anyjukat látják Barbarában. Barbara pedig bírósági pert indít, hogy megnyerje magának a két gyermek felnevelésének jogát.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
zsouzs 2012 aug. 13. - 16:20:04 4/10
....Áhhhhhhhh, hogy nem filmdráma, azmá' biztos. Akkor meg mia csuda?!
Tul.képp a film elején felvetett problem felvetése jogos. Attól ui., hogy valaki megszül 2 gyereket, még nem válik automatikusan anyává, jó anyává meg fõleg hogy nem. A film ezt viszont, csak felületesen mutatta be. Egyáltalán nem lettünk meggyõzve arról, hogy ez esetben, itt valóban egy rossz anyáról, és annak jóságos testvérérõl van szó, mely utóbbi alkalmasabb a gyermeknevelésre. Pedig az alkotók annyira direkt eszközökkel sugallják ennek ellenkezõjét, hogy bizony gyanút fogunk: itt van valami (anya)csavar a gépezetben (aza gyanús, ami nem gyanús.. ugye?) Ezért aztán, alig várjuk, hogy kiderüljön, már-már majdnem.. (lsd. per.pill nem gyakorló alkesz nagynéni), de persze, nem derül ki semmi, minden úgy van jól, ahogy azt a hollywoodi tuti gépezetben megírták és ahogy azta móriczka elképzeli. Mi pedig nézõk, szégyelljük csak magunkat, hogy egy percig is valami életszagúbb filmet, valami csattanós befejezést vártunk.
Szóval, hogy az eredeti kérdésre visszatérjek, én mûfajilag a könnyû kis limonádé kategóriába sorolnám. Persze van aki ezt szereti, az nézze csak bátran.., én többet, biztos hogy nem.
4/10
zsouzs 2012 aug. 13. - 13:29:20 4/10
Ez a film, a téma ismertetõje alapján, érdekesnek tûnik.., nos lássuk, hogy a megnézése után is az marad-e..?!