Az élet egy kártyavár

Bakancslistához adom
Das Leben ist eine Baustelle
német vígjáték, filmdráma, 115 perc, 1997

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Jan és Vera az első látásra egymásba szeretnek egy rendőri razzia forgatagában. Szándéka ellenére keveredett a fiú verekedésbe, ami nem marad következmények nélkül: munkáját elveszíti, ráadásul tetemes pénzbüntetést is kell fizetnie. Jan mégsem bánja a történteket, hisz ennek köszönhetően ismerte meg Verát, a titokzatos lányt, s talán végre az igazit. De miért tűnik el Vera folyton, épp a legboldogabb együttlétek után, és hol jár ilyenkor?... Egy új generáció önkereső, lázadó és szeretetre vágyó életérzését közvetítő film 1997-ben a Német Filmdíj Ezüst Filmszalag kitüntetést kapta, míg Jürgen Vogel, mint a legjobb főszereplő az Arany Filmszalag-díjat nyerte el.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1997
    Arany Medve jelölés: Wolfgang Becker

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nick név 2015 aug. 17. - 23:15:54 7/10
Alapvetõen nem rossz kis film. Azt persze nem állítom róla, hogy hibátlan, vagy hogy a hibái ellenére is zseniális és frenetikus, de érdekes egy film 97-bõl, amikor végre új korszak kezdõdött meg a német film világában. A színészek jók, a történet is egész jó, a hibákat pedig elnézi az ember, ha szereti az ilyesfajta filmeket. Ha belegondolunk, már 18 éves a film maga és azért ez durva. Miközben nézem olyan érzésem van, hogy legalább öt évvel fiatalabb, de nem.
Egyébként már megint ott tartunk, hogy német honban egész jó kis film, magyar honban pedig bár lenne már végre valami hasonló. Jó, A nyomozó tényleg jó volt, és hol a többi? Nekem lehet mondani, hogy például a Felhõ a Gangesz felett is egy jó film volt, de számomra nem. Valóban jól bemutatja, hogy milyen is egy keményen függõ ember élete, de attól még nem lesz jó film.
Szóval, nem egy Téli alvók, nem egy A harcos és a hercegnõ, de egyszeri megnézésre kifejezetten ajánlott film. Távol áll Hollywood-tól és ez jól áll neki.