Az ember, aki elfogta Eichmannt

Bakancslistához adom
The Man Who Captured Eichmann
amerikai filmdráma, 96 perc, 1996

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

13 évvel a II. világháború vége után felfedezik, hogy Adolf Eichmann, az egyik leghíresebb háborús bűnös Buenos Aires-ban él. A izraeli titkosszolgálat, a Mossad minden követ megmozgat azért, hogy Eichamannt Izraelbe juttassa és ott bíróság elé állíthassa. Titkosügynökök elrabolják zsidók millióinak gyilkosát és az izraeli miniszterelnök különgépén csempészik Izraelbe. Az akció annyira titkos, hogy magának a miniszterelnöknek sincs tudomása arról, hogy diplomáciai körútjáról hazatérőben repülőgépén milyen speciális rakomány van. Eichmann Izraelben bíróság elé került, és halálos ítélet után ki is végzik. Ő volt az egyetlen ember Izrael állam történetében, akin végrehajtották a halálos ítéletet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2016 máj. 22. - 15:50:42
Az utolsó mondatodra reagálva: akkor teszerinted a film fõhõsének (Eichmannak) semmi köze nem volt az ellene felhozott vádakhoz, tevékenységekhez?
Igen, én is szívesen venném, ha az emberek mûvelõdnének a propaganda helyett. Egyébként az általad említett témában is láttam nem egy jó filmet. Sajnálom, hogy neked ezek kimaradtak.
zajzi 2014 febr. 04. - 12:18:15
Szokásos agymosás Megkérdezném hogy mi lenne ha minden ország titkos ügynöksége akik részt vettek a 2 világháborúban a vélt vagy valós bûnösöket csak úgy elrabolnák és a saját bíróságuk ítélkezne felette Na persze az oroszok és a szövetségesek soha semmilyen bûnt nem követtek el Mikor lesz már egy film a vörös hadsereg kegyetlenkedéseirõl vagy a Rajna menti hadifogoly táborokban a szövetségesek által elkövetett bûnökrõl Akik elrendelték Drezda terror bombázását miért nem kerültek soha bíróság elé . Lassan azért felnõ egy nemzedék akik már nem hisznek a propaganda mesének és elegük van abból hogy az állítólagos bûnökért 70 év után is azok vezekeljenek akiknek semmiközük nemvolt hozzá
5/10
pneklara 2014 jan. 19. - 14:23:18 5/10
Egyszer olvastam egy regényt: a müncheni olimpiai faluban, az izraeli csapat elleni terrorcselekmény palesztin tetteseit ill. a felelõsöket megbosszulta az izraeli titkosszolgálat.Félelmetes, ijesztõ volt az a szervezettség, elszántság, találékonyság, gyorsaság, kitartás, ahogy megfigyelték az áldozataikat és villámgyorsan csaptak l, s tûntek el a helyszínrõl.
Ehhez képest ez a film nem adta vissza ezt az elszántságot,félelmetes szervezettséget.
Volt egy olyan érzésem, hogy Eichmannt is megpróbálta embernek ábrázolni, aki magánemberként akár kedves szomszéd is lehetne, de mosott agyú katonaként gépiesen végrehajtotta a parancsokat. Nem lett besz.ri fogoly, a méltóságát megõrizte, s talán így méltóbb ellenfél is volt. A film vége meg olyan amerikás lett.
SPOILER! Olyan jól mutat az ilyen filmek végén, hogy az üldözök a legeslegutolsó pillanatban érkeznek, de már csak a felemelkedõ repülõ után integethetnek.
Közepes játékfilm volt.
10/10
bluebird 2014 jan. 19. - 13:43:44 10/10 Előzmény Zoroo
Az én stílusérzékemet inkább a "leghíresebb" SZÓ ZAVARJA! A " leghírhedtebb" is kevés lenne...
Zoroo 2014 jan. 18. - 21:17:48
Nos MoSZad vagy ha már nagyon tudományos akart lenni az összefoglalás írója:HaMossad leModi'in v'leTafkidim Meyuhadim. Az meg, hogy Ben-Gúrión nem tudott a kiszöktetésrõl?? Hahahahaa...
adamnagysweetmovie 2012 nov. 16. - 22:23:58 Előzmény drProktor
Én (ravasz félázsiai tukkóként) "Ejkman" helyében azzal védekeztem volna, hogy a névrokonom tette ezeket a mocsokságokat.
Persze nem mindenki olyan beszari, mint a kassai gettóparancsnokunk....
drProktor 2012 szept. 15. - 21:48:05
A film szuper.
RobertDuvall zseniális.
Ráadásul amikor alacsonyan röpülnek a baltás gyilkosok,
még idõszerû áthallások is vannak
kata3 2012 szept. 15. - 21:08:45
"Bécsi keringõt nem találtam, de egy kis bort igen."
Ugek 2012 szept. 15. - 14:42:47
Véleményed minõsít!