Az ember, aki feltalálta a karácsonyt

Bakancslistához adom
The Man Who Invented Christmas
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ír-kanadai életrajzi dráma, vígjáték, 110 perc, 2017

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Charles Dickens (Dan Stevens) élvezi a sikert és a rajongást, amivel Amerikában fogadják a Twist Oliver című regénye turnéján. Családja is élvezi költeni a pénzt, különösen apja, John (Jonathan Pryce) aki mindig úszik az adósságokban. Charles majdnem fizetésképtelenné válik, és gyermekkori rémálma, az adósok börtöne fenyegeti. Ezért úgy dönt, hogy karácsonyig egy új, sikeres regénnyel jön ki. Addig azonban csak hat hét van, így Charles bezárkózik a szobájába, hogy rátaláljon új hősére. Hamarosan meg is jelenik Scrooge (Christopher Plummer), a fösvény úr, aki mindenhová elkíséri sötét világával, és leendő áldozataival, köztük a kicsi Timmel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
dandelion83 2019 máj. 04. - 07:56:54 6/10
Imádom Dickens karácsonyi énekét, de az a film nem tetszett. Sajnos harmatgyengére sikerült, és még az sem tudta megmenteni, hogy a híres, klasszikus keletkezését próbálja feldolgozni. Pont ezen az ötleten próbálják meg eladni a filmet. Kár volt elkészíteni, unalmas, minden eredetiséget mellőz, még karácsonykor sem ajánlom megnézni. Dickens nagyszerűsége miatt adtam rá 6 pontot.
5/10
pihes 2019 ápr. 21. - 09:57:38 5/10
Korabeli film az író küszködéseivel, na meg a Karácsony!
Gyenge közepes.

5/10
8/10
Otiszp 2019 márc. 25. - 20:19:34 8/10
1843 októberében járunk. Charles Dickens az utolsó három könyvének kudarcától szenved. A szerkesztők elutasították műveit, és nem jósoltak neki nagy jövőt a könyvírás terén. Most már csak abban reménykedhet, hogy megír és önállóan közzétesz egy könyvet, amiből eltarthatja családját és újjáélesztheti karrierjét. Dickens ekkor találja ki Ebenezer Scrooge, Tiny Tim és társainak karakterét, akiknek segítségével képes lehet rendbehozni életét.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu