Az én országom

Bakancslistához adom
My Own Country
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 106 perc, 1998

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Egy orvos története, aki Etiópiában született, bár a családja Indiából származik. A szülei tanítók voltak, ő pedig egész életét hasonlóan nemes hivatásnak: a gyógyításnak szentelte. Dr. Abraham Verghese mindent a halálos trópusi fertőző betegségek leküzdésére tett fel. Az Egyesült Államokban, a Tennessee állambeli Johnson City-ben vállal munkát 1985-ben, és a figyelem fókuszába kerülő új és rejtélyes betegség, az AIDS gyógykezelésével tesz szert hírnévre. Eleinte magányos keresztesháborút folytat, hiszen az HIV-fertőzöttekre az átlagpolgárok ugyancsak ferde szemmel néztek.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Abraham Verghese
Mattie Vines
Vickie Talley
Lloyd Flanders

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Corpse Bride 2016 szept. 30. - 15:07:51
Érdemes végighallgatni Abraham Verghese doktort, akirõl a film fõhõsét mintázták: https://www.youtube.com/watch?v=sxnlvwprf_c - magyar felirattal!
Orvos és beteg kapcsolatának fontosságáról, az érintésrõl, ami nélkül igazi gyógyításról nem is beszélhetünk. Mindez a filmben is elõjön, de nem ilyen szépen megfogalmazva és összefoglalva a lényeget.
Corpse Bride 2016 szept. 30. - 13:58:00
Rendkívül érzelem- és gondolatgazdag alkotás, amely magával ragadja a nézõt és nem használ semmilyen látványos elemet. Ez utóbbi gyakran figyelemelterelésre való, és itt erre semmi szükség nincs.
Sok megrázó történetnek lehetünk tanúi A. Verghese doktorral együtt, aki õszinteséget, nyitottságot és valódi emberséget kínál. A háttérben végig ott van az orvos magánélete, ami jól mutatja, hogy az igazi gyógyító ember gyakran kettõs terhet cipel.