Az én szerelmem

Bakancslistához adom
Mon roi
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia romantikus dráma, 124 perc, 2015

Értékelés:

64 szavazatból
Szerinted?

Tony (Emmanuelle Bercot) súlyos síbalesetet szenved. Az elhúzódó rehabilitáció során felidézi intenzív szerelmi viszonyát férjével, élete szerelmével, Georgio-val (Vincent Cassel). A traumatikus kapcsolat feldolgozásában lábadozó betegtársai és nem kevés önirónia is segítségére lesznek. Tony nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is a gyógyulás útjára szeretne lépni, hiszen gyermekének erős, egészséges anyára van szüksége....
Emmanuelle Bercot a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznő díját.
Bemutató dátuma: 2016. január 7. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    2015
    Arany Pálma jelölés: Maiwenn

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Gollam247 2017 okt. 15. - 12:36:02 2/10
Jó film is lehetne, de nem lett az.
Már eleve az alapszituáció megmosolyogtató: egy ügyvédnõ összejön egy csélcsap étteremtulajdonossal.....ugyan már.
Az ilyen ember meg is érdemli a "sorsát", ha úgy tetszik magának kereste a bajt, hát meg is kapta, meghogy a válás után sem tudta elhagyni, na hát az már tényleg sokk volt. DDD.
Pont ezért kell hozzánk illõ társat választani, hogy ne készüljünk ki a kapcsolatban a sok alkalmazkodástól, egy hasonló gondolkodású, életvitelû társ jó eséllyel kevésbé készít ki minket.

2/10.
10/10
olang 2017 szept. 16. - 12:07:58 10/10
Szenzációs film.
7/10
Cukros csirkecomb 2017 szept. 13. - 01:46:48 7/10 Előzmény Sonicated
Sonicatednek: a francia film lényege a párbeszéd. Én ezt gyerekkoromtól fogva imádom. Ezért ennek a filmnek a stílusával semmi bajom, sõt, kedveltem, jól össze volt rakva.
SPOLIER LEHET:
Hiányérzetem azért nekem is volt. Na nem akció terén, mert abból volt annyi, amennyi a témához tartozott. Mélylélektan és motivációk terén nekem kevés jött le a filmbõl. Mert arra meg sem próbált választ adni, hogy miért kezdi el pszichésen bántalmazni a férj a párját. A valóságban – szerintem – azért, mert van egy pont, ahol a korábban szeretett / imádott nõ valami hibát vét, és ettõl a férj meggyûlöli. Ezért bosszút áll, minden létezõ módon. Ez a "hiba" lehet egészen apróság is, vagy más kapcsolatban jogosnak számító felháborodás a férj valamely elfogadhatatlan húzásáért. Itt, ebben a filmben is megjelenik, hogy a feleség sérelmez bizonyos dolgokat már a kapcsolatuk kezdetén. Hogy ez hogyan hat a férj pszichéjére, és emiatt hogyan fajulnak el egyre jobban a krízishelyzetek, nos, nekem ezek a miértek nem jelentek meg a filmben. Egy másik hozzászóló írta, hogy neki is volt hasonló kapcsolata, amibõl pár hónap után kilépett, és késõbb már nevetni is tudott az egészen. Hogy egyes feleségek miért nem képesek kilépni, ez lett volna egy másik sarkalatos kérdése a témának. Ebbõl is nagyon-nagyon kevés jelent meg a filmben. Talán az elején láttunk annyit, hogy volt a nõnek egy korábbi kapcsolatából származó sérelme, amit az új partner valóban feledtetett. De ennyi kevés ahhoz, hogy egy nõ egy bántalmazó kapcsolatban benne maradjon. Én ezen a téren is hiányoltam az okokat és motivációkat. Így is jó volt a film, csak jóval bájosabb maradt, mint amilyen a valóságban egy ilyen kapcsolat.
10/10
szusi24 2017 szept. 13. - 01:27:33 10/10
ez egy csudálatosan jó film ....mondanám, hogy szívbõl ajánlom mindenkinek, de látom akad olyan is, aki nem értette....hát ízlések és pofonok na...engem az elsõ perctõl az utolsóig, úgy odaszegezett, hogy legszívesebben, már most egybõl újra megnézném...szóval nézzétek nézzétek! ...zseniálisan pontos és szép színészi játék, remek rendezés 10/10
10/10
elreno 2017 szept. 12. - 21:53:40 10/10
Végre egy igazi oldschool lélektani dráma. Szuper jellemrajzok, alakítás, rendezés. 8/10
10/10
Jámbor Boglárka 2017 aug. 21. - 15:57:53 10/10
Nagyon tetszett a film, bár a vége kissé fura. Most akkor mi is a vége? Egyébként Louis Garrel is nagyon jót alakít, õ az igazi testvér a filmben, akinek meg kell óvnia a tesóját, és meg kell mondja az igazat a szemébe. Megért 2 órát, ajánlom mindenkinek, aki szereti a francia drámákat. Bár szerintem nem is annyira dráma jellegû a sok vicces, szórakoztató jelenet és poén mellett. Tetszett a története, hogy hogyan tud megváltozni egy ember egy kapcsolatban. Nagyon valósághûre sikeredett, többször is meg lehet nézni! :)
lafemme 2016 júl. 23. - 21:56:50
Ez valami csodálatos film. Ez a 2 óra maga az ÉLET, nem tudok mást mondani, ezért nem is megyek bele filmelemzésbe. Talán sosem láttam még ennyire hiteles filmet a realisztikum "nyomasztó" jellege nélkül. Gratulálok a rendezõnek a tökéletes színészvezetéshez és persze az egész színészgárdának.
3/10
stockholm 2016 máj. 20. - 10:10:40 3/10
Remek film. A sztori nem új: a nõ beleszeret egy önzõ, párkapcsolatra képtelen férfiba. Ahogy újból és újból megalázza a férfi, úgy kezd a nõ személyisége is egyre inkább szétesni, kilépni a kapcsolatból mégsem tud. Remek alakítások, teljesen hiteles történet, elgondolkodtató film.
9/10
gyedi@ 2016 ápr. 25. - 11:29:00 9/10
Remek film: fantasztikus színészi alakítás, jó rendezés és fényképezés...
Ismét egy film (a Keserû méz után), ami megmutatja, milyen magasra, és mélyre tud jutni egy ember egy kapcsolatban, hogyan alakul át a teljes személyiség egy társ mellett/miatt.
Ne¾a 2016 jan. 20. - 14:53:31
Csodálatos és élethû film. Kiváló színészi alakítás, valósághû lélekábrázolás. Vincent Cassel tökéletesen ábrázolja a megformálni kívánt embertípust. Számomra 10/10 a film, mindenkinek szívbõl ajánlom, aki nem a hollywoodi klisékre vágyik.
3/10
Sonicated 2016 jan. 16. - 22:04:54 3/10
Talán azzal kezdem, hogy ha itt nem olvasom el, hogy ezt az egészet felidézi, talán sose jövök rá. Nagy mûvészlélekként nekem a két órán keresztül egyáltalán nem esett le, hogy ezt felidézi. Ez a film egy pocsék. Egyrészt, minõséget várna az ember. Valami olyat, hogy az utolsó 5 percben kiderül, hogy az ex férje csinálta a síbalesetet, eltörte a lábát, a gyereket elvette, vagy éppen a /SPOILER lakásban butorlefoglalósdira is lehetett volna kerekíteni egy minõségi történetet, egy nagy csavart SPOILER/, vagy bármire, de ez így ami a film végén beütött, az életem egyik legrosszabb filmjévé tette ezt.
3 csillagot adok rá, mert a színészi játékok az egyik legjobbak, amit valaha láttam, nõi részrõl még le is játssza Vincent Cassel-t. Ez a nõ instant Oscar-t érdemelne. De ezzel ki is fújt a film értelme. Elbaltázott egy film, mûvészfejnek túl átlátszó, átlagembernek túl sok. Felületesen kóstolgatva ott bukik nagyot, hogy két órába bele lett préselve egy érdektelen adok-kapok harc, rengeteg monológgal, talán ennyi beszédet én még filmben nem láttam. Ez igénytelenné teszi, túl sok a beszéd, túl hosszú a film. Sok beszédet rövid idõbe stílusos adagolni, hosszú filmbe meg azért hagy merengjen a nézõ. De hogy 2 óra szájbarágósdi egy gyerekes, gagyi, éretlen unintelligens kapcsolatokra jellemzõ vitázásból, az egyszerûen kisstílû és nevetséges. Ezt a filmet 20 percben le lehetett volna tudni, és egy kis csavarral a végén. De hogy 2 óra után még csavar sem jut. Kínos.
A film storyjához hozzátéve, egyszer átéltem egy ilyen kapcsolatot. Tartott pár hónapig. Majd 2 hónapra rá megismertem életem szerelmét. Nevettem a korábbi kapcsolatomon. Ez a film gyenge embereket mutat be, akik nem képesek megtalálni az igazi társukat, és még mellé vitáznak is és elfogadják a hülyeséget. Franciák ahogy a kedvenceim, úgy van ez a fajta francia mentalitás is, amit utálok bennük. Ez a film ezt a fajtát hozta.
Torolt Felhasználo 2016 jan. 11. - 00:51:01
Miért van ebben a filmben a telenor-reklámból nemhogy a srác, de az egész reklámfilm-betét?
9/10
eIemes 2016 jan. 09. - 23:40:46 9/10
Minden szempontból hibátlan film.

És fontos.

Egyebekben igen nõvérrel értek egyet, bár én a nõi fõszereplõt is nagyra értékeltem.
9/10
sisteryes 2016 jan. 07. - 22:56:18 9/10
Hopppá,egy cikkben olvastam,máshol játszák,de úgyis ki van itt írva, a lényeg h itt van a magyar mozikban.
Ma láttam,és Cassel még soha nem volt ilyen ellenállhatatlan. Megint egy olyan film amihez nem árt pár évtizedet élni, a szerelmes pár sem fiatal..Hihetetlen erõs színészi játék, mintha csak lesnéd valaki valóságát,végig finoman vezetve a se veled se nélküled õrületét.És a dráma folyamatosan oldva a humorral,erõs kontrasztokkal.Szerintem szenzációs film.Természetesen fõleg a francia filmek,Cassel,és a szerelmi drámák kedvelõinek.
9/10
sisteryes 2016 jan. 06. - 22:00:58 9/10 Előzmény warholsuicide
Hétvégétõl Uránia
warholsuicide 2015 szept. 11. - 04:28:31
erre kíváncsi leszek, már csak louis garrel miatt is. : ) remélem, fogják vetíteni itthon valahol...