Az erőszak városa

Bakancslistához adom
Citta violenta
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-francia akciófilm, 100 perc, 1970

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Hamisítatlan Charles Bronson film, remek színészi alakításokkal. Bronson egy profi bérgyilkost alakít, akitől régebbi megbízói meg akarnak szabadulni. Izgalmas autósüldözés után megsebesítik, de ő végez támadóival. Kiderül, hogy leleplező fotók készültek róla és a negatívok egyik fő "megrendelőjénél" (Telly Savalas) vannak. Bronson rájön arra, hogy barátnője közreműködésével tőrbe akarják csalni. Elkerüli a csapdát, és véres bosszút forral.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
zsolesz88 2019 márc. 15. - 07:53:00 Előzmény Ayrton Corvus
Nana azért a Volt egyszer egy vadnyugat harmónikásaként brillírozott ráadásul senkinek sem állt volna jól az a szerep. Mondhatnám még a Hét mesterlövészt is az is szuper volt tőle. Tehát ne fikázd általánosságban vévi nem az a legfőbb profilja de van pár film amit rá írtak. :)
Ayrton Corvus 2010 nov. 22. - 15:23:14
Hát igen a te generációdnak ott van az avatar, meg a vámpír helyszínelõk. Az biztos nem unalmas.

Bronson az ilyen szerepekbe brillírozik, sokkal jobban áll hozzá, mint a western hõs, vagy a bosszúálló szerep.
A felesége Jill Ireland egyszerûen gyönyörû volt. Umberto Orsini-t idáig csak a Tony Arzenztában láttam.
Jó volt látni az egykori Can-Am bajnokságot (abban az évben tízbõl kilenc futamot a McLaren nyert Hulme és Gurney, akik fel is tûnnek a filmben).
A film a kornak megfelelõen készült nyugodt, ráérõs, de egyben izgalmas. A végét nem kell magyarázni, nem kerget illúziókat, mindenki megkapja a "méltó" büntetését.

A dvd-rõl:
A borítón csak angol és magyar hang van feltüntetve, ezzel szemben van rajta olasz is. Angolul néztem és a film alatt többször olaszul beszélnek, valószínûleg az usában egy vágott változatot forgalmaztak, ezért hiányzik ezen részeken az angol hang. Valószínûleg ezért mellékeltek a lemezhez angol feliratot, ami csak a hiányzó részek alatt olvasható.