Az esküvői bankett

Bakancslistához adom
Xi yan
16 éven aluliak számára nem ajánlott tajvani-amerikai romantikus vígjáték , 103 perc, 1993

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Kao Vaj-tung azon kevesek közé tartozik, akiknek sikerült. Tisztes karriert futott be Amerikában, a lehetőségek hazájában, s már az állampolgárságot is megszerezte. Bankszámlája olyannyira meggyarapodott, hogy Manhattan egyik legmenőbb negyedében futja lakásra. Idősödő szülei odahaza Tajvanon boldogan élnének, míg meg nem halnak, ha fiukat boldog férjnek és családapának tudhatnák. Ám a házasságnak, amire a szülők oly forrón vágynak, komoly akadálya van: Vaj-tung Simont szereti. Egyetlen megoldás van: az aggódó rokonságnak prezentálni kell egy nőnemű menyasszonyt, s erre megvan az eszményi önkéntes jelölt Vej-vej, az illegálisan bevándorolt kínai festőművész leányzó személyében.

Stáblista:

Szereplők

Mrs. Gao (as Ah-Leh Gua)
Wei-Wei
Wai-Tung Gao

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  1993
  Arany Medve: Ang Lee
 • Golden Globe-díj

  1994
  Legjobb idegennyelvű film jelölés
 • Oscar-díj

  1994
  Legjobb idegennyelvű film jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
wzoli 2009 júl. 24. - 13:45:37 Előzmény kismatrica
OFF
Látom a dogmát eszik sokan.
Pedig nem 16 éves Lola vagyok...
kismatrica 2008 jún. 26. - 11:55:24
Lola!!! Hol élsz te?! Csak azért mert a saját neméhez vonzódik, még õ is ember, úgyanúgy joga van mindenhez, amihez nekd is jogod van, többek között boldognak lenni.Bánt az téged, hogy a melegek is szeretnének boldog párkapcsolatban élni? Éppen ezért szeretem ezt a filmet, bár sajnos nagyon régen láttam , még olyan 12 éves kiscsírakoromban (és németül :S vagyis a szövegbõl nem sok minden jött le), de teljesen megfogott az a mód, ahogy a színészek filmre vitték azt az odaadást, szeretetet, amit én, mint megátalkodott heteroszexuális, képtelen vagyok elérni per pillanat (20 vagyok most). És ettõl még nem lettem meleg ;)
Ang Lee egy zseni. Pont.
babajaga 2008 febr. 20. - 07:26:32 Előzmény lola1
hát lola: 1. 16 évesen te aztán nagyon értheted az ilyesmit, és rengeteg tapasztalatod is lehet errõl; 2. ha fogalmad nincs a témáról, mi a bánatnak alkotsz róla ítéletet? fogadjunk, hogyha én most azt mondom, hogy te is csak egy libuska vagy, akinek nincs agya, megsértõdsz, hogy miért ítélkezem, ha nem is ismerlek! na ugye, milyen pocsék érzés? akkor ezt tartsd szem elõtt, mielõtt más emberekrõl azonnal, elsõ látásra ítélkezel (rosszat).
ang lee ezen filmje nagyon kedves, és figyelemfelkeltõ: pont arról szól, hogy attól, hogy valaki homoszexuális, még élhet rendes családi életet. nincs benne túlzott pátosz, és magamutogatás sem. a homoszexualitás valóban kissé eltévedt lelkiséget takar, de mivel genetikus, nekünk ebbe nincs beleszólásunk, elítélni pláne nincs jogunk.
9/10
moziman22 2008 febr. 18. - 20:50:26 9/10 Előzmény perry
nagyon tetszett a film, iszonyúan bírtam! megnézém megint, szerdán lesz az m1-en,de éjjel...mikor lesznek már ilyen filmek fõmûsoridõben azombik, meg gumidínók helyett...tudom:soha...
perry 2008 febr. 15. - 17:52:33 Előzmény lola1
Édes Lola !

Mondod ezt te 16 évesen és nagy élet tapasztalattal. :). Igazad van az életet úgy rendezték be, hogy férfi és nõ és szerelem, nemzés, gyermek, jobb estben család. Aztán félre
lépés, válás, egyedül nevelõ anya és flusztrált gyerek. Persze vannak kivételek és jó házasságok.
Mivel vannak meleg barátaim, tudom , hogy az õ életük sem fenékig tejfel. Bizony ott is van félrelépés , igaz nincs gyerek. Vannak jó és rossz indulatúak közöttük is. Ráadásul, hogy érvényesüljenek több feles energiát kell feccolniuk az önmegvalósításukba. Viszont szerintem õk is tudnak nagyon szeretni és együt élni, boldognak lenni, vagy is mindent ugyan úgy tenni mint mindenki más.
Ez a mozi pedig azon ritka "meleg" filmek közé tartozik, mely nem a szokásos "bájolgó buzi" sztereotípiát verklizi.
Ráadásul a történet sem tucat árú.
lola1 2006 okt. 26. - 14:05:33
oké. akkkor most higgadtan elmondom az álláspontomat. 1. nem tudtam hogy ang lee 13 év alatt csinált ennyi filmet a melegekrõl. 2.:szerintem nem VÉLETLENÜL vannak a világon FÉRFIAK és NÕK! és azt sem hinném,hogy a melegek olyan boldogak lennének egymással. de ez csak egy feltevés.
zsebmaszat 2006 okt. 25. - 14:15:15 Előzmény lola1
Ehhm! Még csak most látom az életkorodat, kedves Lola. Nem mondom, nem sokkal vagyok idõsebb, mint te (két hónap és 19 leszek), de szerintem nem kéne ilyen elítélõen beszélned olyasmirõl, amirõl valószínûleg halvány lila gõzöd nincs...
zsebmaszat 2006 okt. 25. - 14:11:14 Előzmény lola1
A melegeknek az a természetellenes, ami nekünk normális, és szerintem egyáltalán nem undorító, ha egy ember megtalálta a boldogságát egy másik emberrel, és ha ez az ember a saját nemébõl van, hát legyen. És azt mondani, hogy állandóan? 13 év 2 film, ami homoszexuálisokról szól. Ez semmi; Francois Ozon majd mindegyik filmjében legalább mellékszereplõként jelen van homoszexuális.
Attól, hogy egyesek szeretenék kerülni a témát, még ugyanúgy ott lesz, ha pedig nem tetszik a film, nem kell még egyszer megnézni. Nekem tetszik, ahogy Ang Lee bemutatja a két fiú közti viszonyt, õk is ugyanolyan emberek, mint más.
lola1 2006 aug. 26. - 13:55:03 Előzmény faxmactor
fura...ang lee állandóan melegekrõl csinál fimet naa jó nem állandóan de már 2 filmje errõl szól. nem kell erõltetni ezt a témát! különben is undorító és természetellenes!
faxmactor 2006 jún. 18. - 00:29:19
Szomorú, hogy 2006-ban még mindig vannak akik nem tudnak olvasni - vagy jobb esetben nem hajlandók. De szerencsére nekik nagy a választék a sokpontegy szinkronizált übergagyikból, úgyhogy elfoglalják magukat.

Szinkron lehet jó - vannak olyan karakteres darabok, amit én sem tudok elképzelni máshogy - de egy ilyen filmet akkor is bûn lenne szinkronizálni (és van még pár ilyen).
zubi 2006 jún. 17. - 19:19:40
Sajnos sok film élvezetét csökkenti, ha nem sikerül jól a szinkronja (vagy ha a régi szinkront újra cserélik). Olvasni viszont sokaknak fárasztó, elvonja a látványról a tekintetet (bár a képernyõ úgyis túl kicsi). S ha valakinek hipergiganagy kivetítõs házimozija van otthon, s minden megvan neki DVD-n, tobzódik a feliratban, szinkronban, a következõ gond: a párja szinronnal, õ felirattal nézné (vagy viszont). Az élet keserû kompromisszumai :)
prajdus 2006 jún. 17. - 17:31:34
Nem az a szomorú, hogy kitünõ külföldi filmeket eredeti nyelven (felirattal) vetítenek s Te ezt nem nézed, hanem, hogy nálunk túl sok mindent szinkronnal adnak ki.
A magyar lakosság idengennyelvtudásának borzalmas szintjéhez ez is nagyban hozzájárul.

Különben ez a film kítünõ, s csak feliratozva lehet adni mivel kétnyelvû (angol és kantoni-kínai)...
Zso11 2006 jún. 17. - 16:43:55
Megnézném a filmet, de látom: "Feliratos!!!" Felíratos filmeket nem nézek.
2006 -ot írunk és még mindig vetítenek felíratos filmeket !
Ez szomoru :-(
Menlo 2006 jún. 17. - 10:42:02
Régen láttam már, de akkor nagyon tetszett. Szeretem azokat a filmeket, amelyekben a végén van egy csavar...
Az "amerikás" beütéshez képest élvezhetõ, elgondolkodtató, szomorkás és nevettetõ, bár szülóként nem biztos, hogy át szeretném élni...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu