Az Igazság Ligája: A Villám-paradoxon

Bakancslistához adom
Justice League: The Flashpoint Paradox
amerikai animációs film, 75 perc, 2013

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Barry Allen, azaz Villám a világ leggyorsabb embere. Ezt kihasználva visszamegy az időben, hogy megakadályozza a szörnyűséget, ami gyerekként tönkretette az életét, az édesanyját meggyilkolását. A beavatkozásának következményeként azonban egy töredezett, alternatív valóság jön létre. Ebben nyoma sincs az Igazság Ligájának és Supermannek, viszont háború dúl a Wonder Woman amazonjai és az Aquaman vezette atlantisziak között. Villám Batman és Cyborg segítségével próbálja visszaállítani az eredei univerzumot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
The Cortez 2022 aug. 24. - 18:12:24 8/10
Komplex, remekül összerakott DC-animációs alkotás. A sztori zseniális, a rendezés kiváló, így a film 1000-el nézeti magát. A történet tele van fordulatokkal meg drámai részekkel, de azért néhány poént is raktak bele. A karakterek nagy részét lazábbra, míg az egyiket teljesen cinikusra vették. Az akciók kemények, látványosak, egyben meglepően durvák, véresek. A grafika bizonyos szereplők esetében igencsak eltúlzottan fest, viszont a képi világ szinte végig kellően darkos. A stáblista végén befigyel egy hangyafasznyi bónusz jelenet.
10/10
Joci86 2016 nov. 17. - 16:08:48 10/10
Nekem nagyon tetszik az hogy a történetnek van mondanivalója. Ami számomra a múltban megtörtént dolgok elfogadásán alapszik. Mert az hogy kísérletet teszünk arra, hogy megváltoztassuk az eredetileg meg nem változtatható múltban elkövetett tragédiákat - hibákat, még nem jelenti azt, hogy feltétlen minden jobb lesz ez által. Sõt újabb problémák és tragédiák jönnek majd, mert ez az élet rendje, és mi igen is nagy hatással lehetünk ezekre, vagy akár a megoldás is. Mi döntjük el azt hogy hogyan tudunk ezeknek megfelelni. Én számomra legalábbis ez a történet üzenete. Továbbá, hogy vannak benne érdekes, néhol nyomokban groteszk újragondolások. Mindegyik külön külön is nagyon jó és hatásos, de engem talán Superman és Batman fogott meg a legjobban. Thomas Wayne mint Batman nem semmi, ahogy Superman mint ingerszegény kísérleti állat is igen kemény benyomást tesz. Fõleg ha összehasonlítjuk õket eredeti mivoltukkal. A történet valóban kicentizett, de jól áll neki és hozzá tesz az izgalmakhoz. A végén lévõ konklúzió és záró jelenet is, ami eredetiben jobban tetszett \"You\'re one hell of a messenger\".
AvatáR Gil Maerth 2015 aug. 28. - 07:39:47
Érdekes történet, pár eddig csupán elképzelt csatával. Egynémely szereplõ túlméretezett lufi-ember lett
(aquamen, Batman, Superman). Szerencsére utána visszatértek a Igazság Liga: Háború színvonalához.
Végig kicentizett, de a végén megmentik a Napot.


10/6