Az Igazság Napja

Bakancslistához adom
51 perc, 2012

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2012. szeptember elsején tiltakozó megmozdulás lesz Sepsiszentgyörgyön a Mikó Kollégium ügyében. Az Igazság napja akció egyben a nemzeti összefogás napja is, hiszen az erdélyi történelmi egyházak, az erdélyi magyar pártok és civil szervezetek, erdélyi EP-képviselők és magyar kormány képviselői is kiemelt erdélyi magyar ügyként kezelik a Mikó-pert, mert a romániai magyar közösséget és az erdélyi egyházakat érintő jogtalan intézkedések veszélyes példájának tartják azt. Szeptember 1-én, szombat délben több tízezer embert várnak a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium elé meghirdetett tiltakozó megmozdulásra. A megmozduláson a résztvevők azon bírósági ítélet ellen tiltakoznak, amely alapfokon börtönbüntetéssel sújtja az épület visszaszolgáltatásban részt vevő magyar bizottsági tagokat. A tüntetés célja, hogy elejét vegye olyan precedens értékű ítéletnek, amellyel veszélybe kerülhet több, korábban visszaszolgáltatott egyházi ingatlan sorsa.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2012 szept. 01. - 19:52:39
Ácsi, és ahogy az anyaországi leállamosított iskolákat átjácca pártunk és kormányunk a gondosan diszkriminált egyházak részére, az smafu?
Kár, hogy egy jogos ügyben való jogos titakozást mindez a kétarcú politika aláássa. Így nem védhetõ a határon túli magyarok/magyar egyházak sorsa sem, még azokban a kérdésekben sem, ahol azok igényt tartanának rá.