Az igazság nyomában

Bakancslistához adom
Harry's Case
kanadai dráma, 110 perc, 2000

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Harry Wolfe, az egykoron nagymenőnek számító ügyvéd jelenleg fél-legális magánnyomozóként tengődik Torontóban, és minden aprócseprő ügyet elvállal. Arról a szándékáról viszont a mai napig nem tett le, hogy visszavágjon egykori üzlettársainak, akik helyett anno kénytelen volt elvinni a balhét. Egy nap megjelenik az életében Adam, a naiv kanadai fiú, aki eltűnt húgának megtalálásában kéri segítségét. A nyomozás során a két férfi szoros barátságot köt, és ketten együtt olyan korrupciót lepleznek le, melynek szálai a legmagasabb körökbe vezetnek.

Stáblista:

Szereplők

Adam Fiddler
Kevin Cooper
Constable
Tony Westwood
Harry Decker

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
DrAgy 2014 márc. 08. - 20:58:31 Előzmény jooasszony
Hm...De hisz ott van mellette ("Harry esete") ,ez vajon mennyivel mond többet :)
jooasszony 2013 szept. 24. - 18:31:49
Na itt van ismét egy röhejes, semmitmondó, fantáziamentes és unalomig elcsépelt cím. Nem ártana a napi mûsorok felsorolásánál az eredetit iránymutatóul zárójelben mellétenni, ha már a nagy fordításbéli igyekezet ezt a címet eredményezte.
bandurkandi 2013 aug. 21. - 22:43:21
Nem vagyok egy szómenéses hozzászólogató / eddig még sosem tettem / de mivel engem is ez az üres fórum riasztott el a film következetes végignézésétõl, talán segítség a Következõ Ismeretlen Tépelõdõnek.
Tehát: ha minden percében feszült, izgalmas, meglepõ fordulatokkal teli filmet vársz, amin tövig rágod a körmeidet - csalódni fogsz.
De ! Ha megelégszel egy csendesen csordogáló, "nem nagy durranás" sztorival, ami cserébe egészen kerek történetté áll össze, illetve az átlagos,tizenkettõ egy tucat "B kategóriájú" filmekhez képest egészen épkézláb és élvezhetõ párbeszédeket, elfogadható és hiteles szereplõket, kellemes atmoszférát és megkapó zenét is a mérleg másik serpenyõjébe vetjük, hát egészen tûrhetõ lesz az egyensúly.Ráadásul a film megkíméli a szinte kötelezõ pirotechnikába más filmek nézésekor már belefásult nézõt az autó karosszériákról szikrázva lepattogó, légypiszoknyi nyomot sem hagyó,röhelyesn siralma "golyózáportól" is...