Az igazságosztó

Bakancslistához adom
The Enforcer
amerikai akciófilm, 96 perc, 1976

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

Callahan felügyelő társa eredetileg az olasz DiGeorgio volt, akivel így, vagy úgy, de képesek voltak úrrá lenni a legképtelenebb helyzeteken is. A két zsaru túlbuzgóságát a rendőrfőnök azonban nem nézi jó szemmel, és büntetésül Callahant a gyilkossági csoporttól áthelyezik a személyzeti osztályra, ahol egy csapat rátermettségét bizonyítani vágyó, csicsergő nő körében találja magát.
Miközben Harry a hölgyekkel bajlódik, DiGeorgio és újdonsült társa egy éjszakai szolgálat során felfedeznek néhány gyanús alakot, akik egy raktárból jelentős fegyverszállítmányt rabolnak el. A két rendőr rajtaütésszerűen rájuk támad, azonban hamarosan alulmaradnak a terroristákkal szemben, és DiGeorgio halálosan megsebesül. A személyes bosszún túl az ügyet tovább bonyolítja, hogy a terroristák egy millió dollárt követelnek a rendőrségtől cserébe azért, hogy ne rendezzenek tömegmészárlásokat a kezükben lévő fegyverekkel. Harry most már új társával lát neki a nem mindennapi feladatnak.

Stáblista:

Szereplők

Harry Callahan
Kate Moore
Bressler hadnagy
McKay kapitány
Frank DiGeorgio
Bobby Maxwell

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
ResidentEvil 2019 márc. 06. - 22:47:02 6/10
Szerintem is gyengébb mint a 2.,itt már érezhetően átmentek b kategóriába.Alsó kat. Akciófilm egyedül Eastwood alakítása miatt.6/10.
Cleo. 2015 febr. 28. - 10:52:31
Ez az MGM/AMC-n a szokásos gagyi szinkronnal megy vagy valami normálissal?
7/10
doktormacko1 2014 aug. 30. - 23:49:22 7/10
7 / 10
ALDO 2013 dec. 12. - 19:20:36
Lehet, hogy kevésbé népszerûbb és egy kicsit gyengébb, mint az elsõ két rész, de attól még ugyanúgy nézhetõ. Az ügy kb. annyira bonyolult, mint egy faék, de nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy Clint Eastwood hozza az általa megteremtett cinikus, kemény, de a törvényt maradéktalanul betartó zsaru figuráját.
Az pedig le sem tagadhatná, hogy egy 70-es évekbeli film. Az összes fõrendõr és politikus fehér, óriási dolog, hogy egy nõt kineveztek nyomozónak, és a kutya nem szólt, hogy a kommandósok kimentek és begyûjtötték az összes négert.
Ha ma készülne, akkor a polgármester, de minimum a fõkapitány fekete lenne, természetes lenne, hogy a nõk vezetõ beosztásban dolgoznak a rendõrségen, és a fodrász üzleti razzia során minimum egy ügyvéd, vagy jogvédõ óbégatna, hogy ezt nem szabad.
4/10
samspade37 2012 aug. 06. - 17:24:15 4/10
Szerintem gyengébb, mint a második rész. Annak még legalább volt egy csavaros sztorija, és legalább egy átlagos akciófilmnek elment. Ebben már nincs semmi ötlet, viszont blõdségek akadnak.

SPOILER!
Nagy baromság, amikor a végén a szõke gyerek a toronyban elhagyja a polgármestert, a túszt, és egyedül megy fel a tetejére. Persze ez kellett, hogy Eastwood rakétavetõvel intézhesse el.
SPOILER VÉGE!
8/10
fulcsy 2010 aug. 11. - 00:06:32 8/10 Előzmény F_E_B
szerintem meg jobb mint a második rész, de nem jobb mint az elsõ :)))

hehhe. sokat számít ám hogyan, hol, milyen hangulatban, kivel, bebaszva-e nézi az ember.

ez utóbbi állapot nekem erõsen feljavította a filmet, bár érzem a hiábákat is.

volt pár MARVELLOUS poén :P , szóval így kap egy 8-ast a tízbõl tõlem. :))))
5/10
F_E_B 2009 dec. 17. - 13:02:26 5/10
Elég gyengére sikerült a Piszkos Harry harmadik része.
A történet nem túl ötletes, akár a Die Hard nulladik felvonása is lehetne.
Beleraktak egy boltrablást, ha már az elõzõ két részben is volt, egy keménykedõ aktakukac felettest, egy pipogya polgármestert és egy hamar egy kötelezõen kihulló társat.
A levélíró idõs hölgyek mindenesetre elég kemények, de az elõzõ két részben még a korrajz is erõsebb.