Az ígéret

Bakancslistához adom
La promesse
francia-belga-luxemburgi filmdráma, 93 perc, 1996

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Igor és apja abból él, hogy illegális bevándorlóknak ad szállást és munkát, alaposan kizsákmányolva a szerencsétleneket. Egy munkaügyi felügyelő váratlan felbukkanása azonban tragikus balesethez vezet és ez mindet megváltoztat Igor életében.

A vallon Dardenne-fivérek, Jean-Pierre és Luc Dardenne a hetvenes évek óta dolgoznak mint dokumentumfilm-rendező és producer. Több évtizedes filmezés után találták meg összetéveszthetetlenül egyedi hangjukat, és foglalták el helyüket a nemzetközi filmvilágban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
fourdogs 2016 máj. 13. - 01:09:12 10/10 Előzmény berto49
A Dardenne fivérek minden filmje aktuális, hétköznapi konfliktusokat, a világ (Európa) bajait, problémáit járja körül. Csak remélni merem, hogy a többi filmjüket (Rosetta, A fiú, A gyerek, Srác a biciklivel) megnézed, nem riaszt el Az igéret érzelmi "sokkja".
Rejtély az alulpontozottsága is, legalább megindokolnák, bár jobb, ha nem állítanak ki magukról "szerénységi" bizonyítványt.
10/10
berto49 2015 dec. 04. - 18:42:13 10/10
SPOILER!!!
A Dardenne fívérek 1996-os filmje, de most is nagyon aktuális. Megdöbbentõ és megrázó film a szerencsétlen sorsú bevándorlókról és az õket kizsigerelõ „befogadók”-ról. Egy a férje után csecsemõjével érkezõ asszony, a hiéna jellemû apa, Roger és az Igor nevû fia a fõszereplõk. A fiúban egy tragikus kimenetelû baleset után (az apa a bevándorlókat ellenõrzõ felügyelõktõl való menekülés közben lezuhant az állványzatról, de halála elõtt megígértette Igorral, hogy vigyáz a feleségére és a csecsemõre) megmozdul az emberiesség, bár már az elsõ jelenetbõl kiderül, hogy apja nyomdokait követi (lop, mint egy szarka!) Segítené a nõt az Olaszországban élõ rokonaihoz juttatni, ám amikor a lelkiismerete kimondatja vele, hogy a férj meghalt, a nõ visszafordul és elindul, ki tudja hová, a nézõ fantáziájára bízva a történet folytatását. Szörnyûséges, szívfacsaró dráma, az értékelésem ellenére újra nem nézném meg, mert a film keltette katarzist nem akarom még egyszer átélni!
perry 2007 márc. 13. - 18:02:10
Láttam a filmet , engem lekötött és jó mûvészfilmnek tartom.
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás