Az OP-ART kalap

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 71 perc, 1967

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Főhőse Lajos, a vőlegény (Garas Dezső), aki esküvőjére készülve kölcsön kéri barátja lakását és kocsiját, de ezekkel együtt a kutyáját is megkapja. A kutyus megdézsmálja egy fotómodell op-art kalapját, amiből csak egy van Budapesten. A fotós megfenyegeti a vőlegényt, ha nem szerez egy másik ugyanolyan kalapot, összetöri a baráttól kölcsönkapott lakást, kocsit...

A tévéfilm Labiche és Marc- Michel ötlete nyomán készült.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
bioLarzen 2017 júl. 07. - 18:44:07 4/10
Remek példája, hogy szenzációs szereposztással is lehet gagyit csinálni. Maguk a színészek megteszik, amit meg lehet, de maga az alapanyag még a szokásos francia bohózatszínvonalhoz képest is extrán bugyuta - és nem a jó értelemben.
Viszont, tényleg remekek az akkori Budapestet mutató képek.
Lyanos 2016 júl. 02. - 17:47:25
A fõcím szerint egy külföldi ötlet alapján készült a forgatókönyv. Azt nem tudni, hogy mennyit módosítottak az eredeti történeten. Az viszont tény, hogy van benne néhány finom és áttételes beszólás a korabeli rendszernek.
*** SPOILER ***
A gyülekezõ násznép ajándékot hoz az ifjú párnak. Többek között csillárt is. Történesen pontosan ugyanolyan csillárt. Bizonyára azért, mert csak azt lehet kapni.
A kalapról és a hozzátartozó ruháról többször elhangzik, hogy csak exportra gyártják. Ezért fontos, hogy a menõ gombgyáros felesége a bulin ezt viselje. A záró képsor az, hogy megérkeznek a bulira a hivatalos elvtársak szolgálati autói, amikbõl az elvtársak mellett kiszállnak a feleségeik is. Minden feleség egy különleges, csak exportra gyártott ruhát visel
*** SPOILER ***
olahmiki1959 2015 nov. 10. - 06:02:15
Aranyos marhaság volt.
Nekem legjobban Moór Marianna hihetetlenül formás feneke tetszett abban a fehér bugyiban.
Meg persze a régi budapesti utcák látképei.:D
olahmiki1959 2015 nov. 09. - 07:37:22
Te jó ég! Micsoda szereposztás!