Az utolsó kijárat Brooklyn felé

Bakancslistához adom
Last Exit to Brooklyn
NSZK-amerikai filmdráma, 102 perc, 1989

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Brooklyn, az 1950-es években. A háttér: egy hosszú, véres sztrájk. Ez az erőszak, a prostitúció és a korrupció világa. Egy örömlány beleszeret az egyik kuncsaftjába. Egy szakszervezeti középvezető ráébred, hogy homoszexuális. A helyi fiatalok tobzódnak az erőszakban: hol odatévedő katonákat vernek félholtra, hol lányokat erőszakolnak meg csoportosan. A film Hubert Selby Jr. magyarul is megjelent botrányregényének brutálisan őszinte, naturalista filmváltozata.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sorozatneked.hu 2021 okt. 21. - 16:06:13 6/10
6/10

Nem volt rossz film, annak ellenére, hogy az ilyen drámák nem a zsánereim. A hangulata elég ütős volt számomra. A nyomorúság, kilátástalanság, csóróság...nagyon átjött. Örülök, hogy nekem nem ilyen az életem jelenleg. A szinészeket is jól castingolták.

--- kisebb spoiler ---

Robotolás éhbérért, a srác aki felcsinálta a csajt és el kell vennie, boldog házasság lesz belőle, a csaj családja is szuper, nem sokra számithatnak a gyerekek, a léhűtő fiatalok, akik nem dolgoznak csak lopnak, a sztrájk vezető, aki rákap a fiúkra, a meleg fiú, aki bedrogozva meghal, prosti, aki csak a pénzre hajt, aztán leáldozóban lesz neki, ... Bár a filmnek lehúzós hangulata van, a végén örömmel szembesültem vele, hogy nekem sokkal jobb dolgom van a szereplőknél.
k11zoltan 2017 szept. 03. - 11:39:46
\"Egy örömlány beleszeret az egyik kuncsaftjába.\" Szerintem nem szeretett bele.

Amúgy nekem annyira nem jött át a film.
9/10
Owl 2017 aug. 17. - 11:02:55 9/10
Van hangulata ennek a történetnek, összességében oda sorolom, amit egyszer érdemes megnézni. Viszont azt érdemes tudni, hogy mélyvízbe kerül, aki megnézi, mert az egész filmben talán 2 normális karakter van, a többi salak, a legalja.
fürmender 2016 okt. 18. - 10:32:13
Ez a film nem lenne az ami, Mark Knopfler zenéje nélkül. Ez a muzsika egyszerre drámai, varázslatos és lírai. A film ugyan felejthetõ, de Mark Knopfler melódiái örökzöldek.
csineva-xx 2012 okt. 13. - 19:57:07
Mindenképpen figyelemreméltó film, de azért 7-nél többet nem ér (ez nálam azért igazán nem rossz!!!)...
Ugyan az 50-es évek Amerikája nem épp a szívem csücske, a díszletszerûen felépített helyszínekkel és a köddel együtt az egész atmoszféra mégis frankón átjön. A színészek nagyon tutik, érdekes, hogy a ribit ugyanaz a színésznõ alakítja, mint a Gépész-bélit - megjegyzem, káprázatosan. Igen, tudom, JJL, sok filmben jól alakít, én valahogy mégsem jegyeztem meg õt eddig (!) magamnak.
Stephen Lang micsoda izgalmas színész!!! Simán eljátszana bármilyen korai némafilm-szerepet, amire a mai arcok közül már nagyon kevesen alkalmasak.
Valahogy a lélektani momentumok helyenként durván elnagyoltak, fõképp a fõszereplõ homo-vá válása darabos nagyon, de másutt is érzek ilyesmit. És leginkább azért feltûnõ ez, mert egy ilyen színész bravúrosan tudná hozni a téma drámaiságát, mégsem történik meg - a valóságban azért ez nem ilyen egyszerû...
Na, nem is zagyválok tovább, jó film, jó dráma, megnézendõ, annál is inkább, mert itt a számok alapján úgy tûnik, nem örvend túl nagy népszerûségnek - méltatlanul!
10/10
Kendy 2011 aug. 22. - 14:51:41 10/10
Anno láttam ezt a filmet.
Ha jól emlékszem talán valamelyik közszolgálati adón.
Hála az égnek totál reklámmentesen tudtam megnézni.

Nekem ez a film nagyon nagyon tetszett!
Zseniális!
1 komoly film drámai elemekkel.
De végig élvezhetõ,egyáltalán nem unalmas és teljesen lekötött.
Elsie Beckman 2011 aug. 22. - 14:24:29
Természetesen az író Hubert Selby, kicsit gáz, hogy nincs fent az adatlapján a film...