Az utolsó ördögűzés

Bakancslistához adom
The Last Exorcism
amerikai horror, 87 perc, 2010

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Amikor Cotton Marcus atya megérkezik Louis Sweetzer louisianai birtokára, csak egy újabb szokványos "ördögűzésre" számít valami zavart elméjű vallási fanatikuson. Csakhogy a mélyen hívő Sweetzer utolsó kétségbeesésében hívta a prédikátort, mert biztos benne, hogy tizenéves lányát, Nellt valóban megszállta a démon.
Marcus atyát egyre jobban gyötri a lelkiismeret, amiért az évek során emberek sokaságát forgatta ki a pénzéből, ezért úgy dönt: egy stábbal vallomásos dokumentumfilmet forgat utolsó ördögűzéséről. A farmon azonban a gonosz olyan tombolása fogadja, amelyre semmi sem készíthette fel, és amely alapjaiban forgat fel mindent, amiben hitt. Nincs hát más választása: meg kell mentenie Nellt - és önmagukat -, mielőtt túl késő lenne.

Stáblista:

Szereplők

Cotton Marcus
Nell Sweetzer
Iris Reisen
Louis Sweetzer
Caleb Sweetzer

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan 2023 okt. 27. - 22:16:08
Szerintem láttam már, de nem emlékszem.
Nem csoda. Klisé halmaz, a végén idegesítő éjszakai kamerarángatással.
2/10
HUN Zsolti 2015 nov. 13. - 16:13:37 2/10
Ez a film nagyon gyenge 10/1
5/10
kazama90 2014 febr. 06. - 20:46:01 5/10
elég gyenge eresztés 10/5.
7/10
Just Relax 2012 jan. 15. - 16:20:36 7/10
Ez nem egy olyan ijesztõ horror, amit sokan vártak volna. Az, hogy közben dokumentumfilmet forgatnak, egyeseknek szokatlan, de pl. ott van a Rec 1-2, az is ugyanilyen, hogy a kamerás is szereplõ. Ebbõl tényleg nem lesz egy nagy klasszikus film, de azért ha unatkozol, egyszer nézhetõ. 7/10et adtam rá, mert a története elég jó, a valóságban is megtörténhet ugyanez, csakhogy annak pszichés okai lennének. Aki csak a véres gyilkolásos jelenetekért és a nõi mellekért néz horrort, akkor az keressen más filmet, mert ez nem olyan.
A végén sajnos kissé összecsapták a dolgokat, de talán így még valósághûbb is, hogy a kamerás fickó halála után több esemény nincs levideózva.
8/10
szkülla 2011 dec. 30. - 00:35:45 8/10
szerintem nem kell leirni a filmet pl mostanába több film is készült dokumentum film vagy "kamerás" változatba
Paranolmal activity vagy a hideglelés.egész eredeti képhatás
a filmnek egész jó a története is semi felesleges speciális efect és etöl válhat ("hietövé életszerüvé")
a végét egy picit minti ha össze csapták volna, lehetet számitani a végkifejletre.
A filmet nem kell lehurogni nem olyan rossz ez.
adok egy 8-at neki
8/10
goldaxe 2011 dec. 25. - 04:11:01 8/10
Igen, horrorként van minõsítve, az igaz, hogy nem olyan, mint amit ma elvárunk egy horrorfilmtõl, nincs benne ûrlény, se szellem, még csak ördög sem, pedig a cím erre utal...
Nem akarom lelõni a poént, ha valaki megnézné, de aki szereti az olyan filmeket, amikben semmi trükk nincs és akár megtörténhetne, ez olyan.
Ezért lehetne félelmetes, mert egy elmeháborodott vagy ördög által megszállt lány gyilkolja az állatokat, skizofrén, vagy az ördög jön belõle elõ? Ki tudja?
Ilyen alapon a Kör sem mondható ijesztõnek, hiszen abban is kb ennyi a durva, mint ebben, csak ez hihetõbb.
Szerintem sem jó mint horror film, de ha az ember unatkozik, megér egy másfél órát.
Az aki 10 percenként belekukkant egy filmbe ne ítélkezzen. Egy könyv minden 75. oldalát elolvasva csak, sem izgalmas és nem is fogja érteni. A film, legalábbis amit én néztem, nem tudom direkt ilyen-e, semmi szöveg, felírat meg ilyesmi nélkül kezdõdik, de az elsõ fél órában elmesélik hogy miért forgatnak ott dokumentum filmet. Ha csak a tükörben álló kamerásból jössz rá, hogy ott a kamerás, hát akkor grat. Ahogy mozgatja, ahogy a cselekmény is zajlik, végig egy láthatatlan szereplõ a kamerás, de szereplõként van ott, még beszél is a filmben.
Azt nem mondanám, hogy valami klasszikus lesz belõle, de akinek bejönnek az ilyen filmek, kicsit el akar gondolkodni közben, nem az akciót hajhássza és egyedül, sötétben nézi meg, annak egyszer végignézhetõ a film.
Én 8/10-et adtam rá, bár szerintem egy 6-ost ér csak meg, de mivel olyanok szavazták le, akik áttekerték, vagy az elsõ 1 percet látták, vagy fogyatékosak és nem értették meg, hogy mi van a filmben, kicsit fel akartam húzni az átlagot, mert igenis megér egy 6-ost.
Alacsony költségvetés, így sokat nem tennének a világért belõle és láttam már ennél sokkal rosszabb filmet, ami 100-szor ennyibe került, híres szereplõkkel, de kutyagumit sem ért.
Összegezve, talán jobb lenne ezt könyvként olvasni, tipikusan az a sztori, ami papíron még jó lehet, de vászonra vetve kicsit unalmas. A kivitelezés ötletes, hiszen profi horrort ebbõl a történetbõl nem lehetett volna csinálni. A színészek alakítása szerintem nagyon jó, hiszen teljesen eladják, hogy ez a valóság és egy igazi dokumentumfilm. A lány jól játszik, bár néha egy kicsit túl. Ami tetszik benne, az a szereplõválogatás, az nagyon beleillik a filmbe. A lány sötét szeme démoni, a pap, mintha egy amcsi pap lenne, a stáb is nagyon beleillik és a faluban lakó emberek is tipikus falusi kép.
Szerintem a cselekmény is jól halad, nincs benne lezáratlanság, hiszen ez egy dokumentumfilmként játszott horror, tehát kell a valósághoz közeli érzet keltéshez az is, hogy nincs eleje és vége, mint ahogy egy dokumentum filmnek se. Ha szar filmet akartok, akkor nézzétek meg a Rubber-t. Az is egy horrorvígjáték, ami egy gumiabroncsról szól. Szerintem a költségvetése ugyan akkora, de a cselekménye értelmetlen, se nem vicces, se nem abszurd se nem ijesztõ. Keressetek rá, azt sokan istenítik, van benne egy kis beintés a világnak, de ilyen alapon akkor lehetne egy darab szarról is filmet forgatni, ami a wc-bõl kiugorva megöli a kutyákat.
Elnézést kérek, akinek tetszett, aláírom, hiszen ízlések és pofonok.
Ez a film a 60-as években nagy felháborodást és botrányt keltett volna szerintem, ma hozzászoktunk a hülyeséghez és a hihetetlen dolgokhoz és el is várjuk...
1/10
MoonShine 2011 dec. 23. - 16:46:03 1/10
Csatlakozok az elõttem szólóhoz!
Ilyen rossz filmet életemben nem láttam!
Senki ne nézze meg!!!!
whitehill 2011 dec. 15. - 21:12:26
ez egy irtó rossz film volt. 10 perces ugrásokkal bírtam végig nézni. semmi félelmetes nem volt benne, csak a nagy unalom, a lehangoló hitetlenség, egy ki nem derülõ vég.
hihetetlen, hogy már minden f*sz kaphat kamerát a kezébe és pénzt arra, hogy filmet forgasson... ha ennek a sok sz*r filmnek a munka ktg-ét az éhezõk javára fordítanánk vagy más hasznosra, jobb lenne a világ
1/10
pacica 2011 jan. 13. - 18:54:44 Előzmény NetElek87
miért hiba? dokumentumfilmet forgattak te igen okos
peca1000 2011 jan. 12. - 21:47:03
Nem egy nagy vaszisztdasz, de az utolsó percek amik igen érdekesek.
NetElek87 2010 dec. 16. - 14:37:04
Hali!
Nos a filmrõl, egy hatalmas nagy baki és még 1 perc sem telt el! xD
Hitsugaya 2010 dec. 15. - 19:50:27
Nekem tetszett. Igaz,nem az a két percenként összerezdülõs, sikítozós horror, de egyszer mindenképp megnézhetõ, ha másért nem,a lány játékáért. Tetszett, de nem tagadom, egyszeri film, nagy nyomot nem hagy. Unalmas szombat estére ajánlom;)
6/10
munyeka 2010 okt. 28. - 16:39:06 6/10 Előzmény blackman
Nagy reményekkel ültem be megnézni ezt a filmet...de inkább csalódás, mint katartikus moziélmény :S
Elég érdekesen indul a sztori, bár a vége nem gyengén átcsap a másod (harmad?) osztályú horrofilmek kategóriájába.
Csak vártam-vártam azokat a jeleneteket, amikor majd összecsinálod magad a félelemtöl...de csak nem jöttek el.
De ha nagyon kíváncsi vagy már a filmre, akkor nézd meg, nehoyg "éhen maradj" :)
blackman 2010 okt. 01. - 01:04:38
látta már valaki? bemutató alapján elég tûrhetõnek tûnik..