Az utolsó születésnap

Bakancslistához adom
Hundertmal Frühling
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 90 perc, 2016

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A 99 éves özvegyasszony elszökik az idősek otthonából, hogy meglátogassa a házat ahol felnőtt és hogy elbúcsúzzon fiatalkori szerelmétől. Katja elkíséri őt és segít neki megkeresni elveszett gyermekét és unokáját. Kiki otthagyja a kórházat és beáll felszolgálónak a helyi kávézóba.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
grosz_i 2023 szept. 02. - 08:03:31 6/10
Herzkino - Az utolsó születésnap - Frühling: 11. epizód: Hundertmal Frühling (2016)

Szinte minden előkészület megtörtént Erna, a még mindig rendkívül életerős és életvidám időskorú hölgy 100. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre. Azonban a szép korú nő jobb dolgokat is el tud képzelni, mint nyugdíjas otthonában részt venni a jól megszervezett fesztiválon polgármesteri beszéddel és a helyi iskolai kórus koncertjével. Ernának van egy másik küldetése is.

És ennek megfelelően kivonul otthonból. Véletlenül összefut Katjával. Amikor Katja fel akarja venni az idős hölgyet az út széléről, a nő váratlan izzadt macska-egér játékot játszik vele, ami végül Erna félig romos gyerekkori otthonában ér véget egy hegyen. Erna nagyon szeretett volna még egyszer elmenni oda a mérföldkőnek számító születésnapja előtt - nyilván van ennek egy titka.

Amíg Katja és az öregasszony még a szülői házban tartózkodik, Katja barátja, Cem hiába várja őt egy romantikus vacsorával lent a völgyben. Már régóta nem mennek zökkenőmentesen a dolgok kettejük között, és Katja és a lánya, Kiki között is feszültségekkel zajlik az élet. A lánya egyre többet járja a maga útját, anyja akarata ellenére megszakítja a nővérképzést, és kezdetben pincérnőként dolgozik a »Tavasz« fagylaltozóban. Tovább rontja a helyzetet, hogy Katja legjobb barátja, Mark, akivel mindig együtt tud sírni, most Mallorca napfényében tölti az idejét.

Így hát míg Katja kellőképpen foglalkozik a saját problémáival, az idősek otthona másnap ismét jelentkezik nála: Erna ismét eltűnt! Katja pontosan tudja, hol találja a fárasztó, de ugyanakkor lenyűgöző nőt, és újra útnak indul. Az Erna szülői házának romjai között töltött közös éjszaka során Katja egy szerelemmel, veszteséggel és titkokkal teli élettörténet bizalmasává válik. A végén sikerül újra egyesítenie a csaknem 100 éves Ernát egy olyan családdal, amelyet az idős hölgy sosem hitt volna, hogy megismerhet.

Katja ezt a történetet arra használja fel, hogy letörölje saját családi albumáról a port, és végre elkezdje keresni a vérszerinti, igazi apját.