Az utolsó Wereczkey

Bakancslistához adom
magyar vígjáték, 59 perc, 1940

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Wereczkey Erzsi a Concordia Szállítmányozási Rt. cégvezetője. Édesanyját ő tartja el. A családi Bibliában őrzött végrendeletből megtudja, hogy a Wereczkeyek kincsét a mándoki kastélyban rejtegetik. Erzsi szabadságot vesz ki, és elmegy felkutatni a kincset. Noha a kalandos kincskeresés végén kiderül, hogy a ládában nem az van, amit a bátor hölgy remélt, a boldogságot mégis megleli.

Stáblista:

Szereplők

Wereczkey Erzsi
Miklóssy István

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Rojita 2022 júl. 08. - 14:02:44 8/10
A FB Magyar filmek csoportjában találtam ezt az általam még nem látott filmet. Akkoriban nem bonyolították túl a filmesek az életüket. Szinte minden magyar film ugyanarra a szabásmintára készült.
Erre volt igény az általános szegénységben. Szegény lány, gazdag udvarló, szerelem. Csortos, az inas, Vaszary Piri, a kissé sipákoló anyuka, vagy nagynéni. Bilicsi, néhány vicces szokással a hoppon maradt harmadik. Közben egy-két dalt elénekelnek. Jól kereshettek a fk-írók.
Az akkori filmszínészek sztem két év múlva arra sem emlékeztek, h milyen film-műremekekben játszottak, annyira egyforma volt mindegyik. Ki lehettek éhezve egy klasszikus, színházi szerepre.

Ma vajon milyen filmekre, tv-műsorokra van kereslet? Bizonyára, ma is szórakoztató vígjátékokra, de a felmérések szerint jelentős a celebekkel legyártott tartalom nélküli, vihogásokkal - káromkodásokkal kitöltött időhúzás. Ehhez jönnek az evős -műsorok elszaporodása. Ahogy az emberek egyre kevesebb ételt tudnak megvenni, úgy nézhetik legalább, h mások hogyan készítik el és mit mondanak, milyen lett az íze annak a gusztusos, a néző által sosem kóstolhatott finomságnak.
60-80 év múlva milyen filmeket fognak a 2000-es évek elejéről felidézni?
8/10
Rojita 2022 júl. 08. - 13:25:17 8/10 Előzmény feketevipera
Hát, ha Felvidéken forgatták, azt csak a reklám miatt lehetett. Különben extra nagy plusz- költség. Aztán, ha két rövid szabadtéri jelenet volt. Remélem, a többi jelenetre már visszajöttek a pesti stúdióba.
feketevipera 2011 szept. 14. - 13:38:22
Kicsit bugyutácska vígjáték nagyszerû színészekkel, de helyenként némileg erõltetett cselekményszövéssel. Van benne minden, ami egy szórakoztató filmhez kell: humor, szerelem, bonyodalom, ám tényleg csak könnyed délutáni vagy esti idõtöltésre alkalmas, a komolyabb mondanivaló hiányzik belõle. Bilicsi Tivadar figurája viszont szerintem irritáló, õ már-már a ripacskodás határát súrolva játssza az ügyeletes hülyét. Érdekessége a filmnek, hogy egy részét az akkoriban visszacsatolt Felvidéken forgatták, és hogy a hossza nem éri el egy átlagos játékfilm mûsoridejét, mivel mindösszesen 59 perces.