B mint boldogság

Bakancslistához adom
H is for Happiness
7 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál családi film, 98 perc, 2019

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A színes ausztrál tengerparti városban, Albanyben játszódó szívmelengető, klasszikus "feel-good" film minden korosztályt megnevettet, de valószínűleg meg is ríkat. A Barry Jonsberg My Life as an Alphabet című díjnyertes könyve alapján készült film főszereplője a határtalan optimizmussal és egyedi világképpel rendelkező Candice Phee. A lányt megihleti az új furcsa, fiú az iskolában, aki úgy véli, hogy képes multiverzumokon átutazni. Candice gondol egy nagyot és elhatározza, hogy megjavítja a boldogtalanságba süllyedő családját és újra örömet hoz az életükbe _ kerül, amibe kerül. Candice Phee felejthetetlen hősnő, akinek hőstettei inspirálnak és örömet szereznek mindenkinek, aki valaha is szembesült a serdülőkor próbatételeivel és szívfájdító családi tragédiákkal.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
alien1976 2021 aug. 05. - 19:03:33 6/10
Kedves, néha szomorkás családi film melynek középpontjában egy kislány áll, s a családja, osztálytársai. A film elején eszembe jutott a "Ramona és Bézus" című film, mely hasonló témára épül. De vissza ide. Elég érdekes hangvételű film volt, mely néha vidám, s néha nagyon - nagyon szomorú, köszönhetően egy családi drámának, illetve egy másik szállnak, amelyben ott is családi feszültség volt. Az apuka és testvére közötti történetet erőltetettnek találtam, annak ellenőre, hogy a kislány nagy szívügye volt, annak megoldása. A kislány vidámsága, locsi-fecsisége kedves, aranyos volt.
Érdekes karakterek jelentek meg a filmben. A játékárus, a film elején a tanárnéni. A kisfiút nem nagyon lehetett megismerni, persze a film végére kiderül, hogy mi a gond, de nem ismertük meg, sem a családját, sem anyukáját, semmit. Ennek ellenére egy kedves, néha szomorkás, néha veszekedősen kiabálós filmecske.