Bajaja herceg

Bakancslistához adom
Princ Bajaja
csehszlovák mesefilm, 73 perc, 1971

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A közkedvelt cseh népmese főhőse egy ifjú királyfi, aki - miután meghaltak a szülei - elindul világgá. Vándorlása során összebarátkozik egy beszélő varázsparipával, majd beleszeret a szépséges Slavěna hercegnőbe. A beszélő lova tanácsára a daliás herceg félszeműnek és némának tetteti magát, így lép be a királyi kertész szolgálatába.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Zsitvai Zsolt 2022 okt. 07. - 13:42:53 9/10
Jó kis mesefilm volt, újranézném.
offtopic
papp-z 2009 nov. 11. - 11:07:58 Előzmény Dina.k
Kedves Dina.k

Ha sikerült megszerezned a Bajaja herceg címû mesét,
kérlek válaszolj nekem, mert évek óta keresem, és
nemrég ismét lemaradtam róla.

Köszönettel: Zoli
Dina.k 2009 júl. 26. - 16:00:01 Előzmény jade65
Szia!

Igen. Sajnos nagyon sok filmet újraszinkronizálnak és nem lesz olyan jó, mint az eredeti.:(
Ma láttam a Csipkerózsika (Jak se budi pricezny) c. mesefilmet és szomorúan tapasztaltam, hogy nekem nem így van. Bár nem rögzítettem, de nem is tetszett az új szinkronja a mesefilmnek. :S
jade65 2009 júl. 06. - 19:44:22 Előzmény Dina.k
Szia!
évekkel ezelõtt levelet irtam a Filmmuzeumnak, amikor észrevettem, hogy régi cseh és szlovák filmeket vesz elõ. Irtam nekik egy levelet, melyben megirtam milyen régen látott filmeket, meséket szeretnék látni ismét. A listán szerepelt többek között a 3 mogyorót Hamupipõkének is. Nekem a hab a tortán eddig a Lány a seprünyélen volt, mert a levélben ezt a filmet nem emlitettem meg. Most délután böngésztem a müsorujságot és többször is elolvastam, a Bajaja herceg cimü sort, mert azt hittem káprázik a szemem! A videót már be is programoztam szombatra és izgatottan várok....
Már hozzá szoktam , hogy ujra szinkronizálják a filmeket ez történt Hamupipõkével, de megszoktam. Most Bajaja hangján Fodor Tamást várom, mert õ vele szoktam meg a herceget, már amikor beszél. A ló pedig Sinkovits Imre volt.
üdv
Dina.k 2009 júl. 04. - 17:11:12
Végre!!!!:D
Köszönöm a Filmmúzeum csatornának, hogy vetíteni fogják a csehszlovák mesefilmeket. Régóta kerestem ezt a mesefilmet és nemsokára meg is lesz:)