Balladák könyve

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 56 perc, 2007

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A száz éve született fametsző, Buday György pályáját és életét mutatja be az egy órás dokumentumfilm. Felidézi az erdélyi gyerekkort,a szegedi egyetemi éveket, a Szegedi Fiatalok Művészeti Kollégiumának tagjait és tevékenységét, majd a kétszeres kényszerből állandóvá váló londoni emigrációt. Buday Györgyre Czigány Lóránt, Csaplár Ferenc, Buday Margit, Garami László, Kass János, Lengyel András és Poszler György emlékezik, közreműködik Ráckevei Anna.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2011 aug. 08. - 22:58:46
A szegedi Tiszatáj folyóirat 2011. augusztusi számában összeállítást közölnek róla. A korábbi években is rendszeresen megemlékeztek munkásságól. Tényleg haladó és népi, mint Bartók lehetett.
feketevipera 2010 nov. 15. - 19:47:02
Buday érdeklõdése igen különleges lehetett, szó esett a 30-as évek népi mozgalmához való kapcsolódásáról, amely számomra az egyik legizgalmasabb téma. Kalandos életútja során kétszer menekült emigrációba, élete vége felé szomorú sors várt rá, külföldön kellett meghalnia, magányosan. Szomorú dolog, ha egy haza megtagadja a fiát, hát még ha kétszer. Talán nem ártana, ha gyakrabban esne szó róla, megérdemelné, hogy szélesebb körben ismerjék a nevét (megvallom, korábban én sem hallottam Budayról).