Battle for Haditha

Bakancslistához adom
angol háborús filmdráma, 97 perc, 2007

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Matthews tizedes
Ross őrmester
Marcus tizedes
Ramirez tizedes
Cuthbert őrvezető

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Marci Helyes 2015 ápr. 18. - 18:43:11 2/10
Hogy egyetlen szóval jellemezzem: Sz*r!!!!!!!!!

Csak az nézze meg, akinek van felesleges másfél órája az életében... De ne, még az se, én is csak azért fejeztem be és nem kapcsoltam ki az elsõ 10 perc után mert reménykedtem, hogy jobb lesz. Nem hittem el, hogy egy ilyen érdekes témát egy ilyen irtózatos filmmel gondoltak feldolgozni.

Írnám hogy *SPOILER*, de nincs értelme mert a film elején megjelenített 2-3 mondat konkrétan elmondja mindazt, ami a filmvásznon történni fog. Bizony ám, semmi többet nem rejt a film!

A környezet és a történet lényegében átlagos, gonosz arabok és hõs amerikaiak, akiknek viszont (esetleges érdekesség-faktor) egy kicsit eldurran az agyuk, DE!!!! az egyik tizedes már egy nappal késõbb megbánja bûneit és meghasonlik, így lényegében megmarad a hõs imidzs. A gonosz katonákat mintha felelõsségre vonnák, de sajnos ez már nem fért bele a filmbe.. a 1.5 óra semmi mellé.. Bár ott is komoly hangsúlyt kap az ezred hírneve és jövõje, ami nekem nagyon erõsen eltusolásra utal....

Két dolog, ami bennem folyamatosan a kést forgatta:
1: A SZINKRON KRITIKÁN ALULI!!!!! Mintha egy zs-kategóriás doksi filmet néznék.... csakhogy ez állítólag egy -"érdekes"- akciófilm..
2: A beszélgetések 95%a olyan végtelenül buta, értelmetlen és primitív, hogy JÉZUSÚRISTEN!!! Nem tudtam eldönteni hogy az arab színészek vagy az ameszok játszanak e rosszabbul. Legtöbb szitu ilyen barátok-közt színvonal..

És akkor még nem beszéltem olyan apróságokról, mint például a fõgonosz bombás-mumus, aki elvileg 20 évig volt katona, de esetlenebbül tartja azt a gépfegyvert, mint a nagyanyám, vagy az amesz katonák, akik csak a film elsõ felében használnak tolmácsot és késõbb úgy döntenek, biztos minden helyi lakos beszél angolul... És még sorolhatnám. Azt hiszem, amit lehetett, azt elrontották ezen a filmen.
A kegyelemdöfés pedig a végére jutott, egy ( és most nem akarok egy fanatikust se megbántani, de) olyan tipikusan üres, klisé Coelho-életigazságot vágnak a nézõ fejéhez, hogy én személy szerint széttárt karokkal nevettem kínomban.
Huhh, soha többet.
10/10
Deniss 2014 jan. 26. - 01:51:41 10/10
Meg hogy 5,4-es a film ! Ez egy nagyon jó film 10/10 így lett 5,7
Egy 8-at meg értenék de ez ?????
10/10
cperger 2012 febr. 02. - 21:30:49 10/10
Nagyon jó film, mivel hûen bemutatja egy mészárlás történetét mindkét szempontból. Az amerikaimádóknak különösen ajánlom!
3/10
mrteddy 2011 nov. 17. - 18:06:01 3/10 Előzmény _Freddy_
az.
a "Massacre in Haditha" cím találóbb lenne...
ha a címben cserélgetnénk a hasonló eseményeket látott helységek nevét, az egy pár évados sorozatot biztos kiadna...
offtopic
_Freddy_ 2011 nov. 15. - 08:24:15
nagyon rossz ez a film