Bear Grylls: Ha minden kötél szakad

Bakancslistához adom
Worst-Case Scenario
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

94 szavazatból
Szerinted?

Bear Grylls legújabb sorozatában valóban minden kötél szakad, és ebbe a nézők idegeit is illik beleérteni. Bearnek ezúttal városi környezetben kell bizonyítania túlélési szakértelmét: hősünk egy túlélési kézikönyv életveszélyes helyzeteit kelti életre, és elemzi lépésről lépésre a teendőket, melyeket - szokásához híven - a gyakorlatban mutat be nekünk. A Discovery Channel egyik legnépszerűbb sorozatának házigazdája egyszer kaszkadőrként, máskor városi túlélési szakértőként kerül olyan helyzetekbe, amelyek nagyvárosi környezetben bármelyikünkkel bármikor megtörténhetnek.

Elszabadult autók, leszakadó liftek, kóbor kutyák támadása. Mind - mind olyan események, melyek bármelyikünkkel bármikor megtörténhetnek. Bear Grylls pedig mindet kipróbálja és a gyakorlatban mutatja be mi a teendő egy-egy vészhelyzet esetén. Miképp járhatunk túl a ránk támadó kutyák eszén? Hogyan úszhatjuk meg élve, ha kocsinkkal a vízbe csapódunk? Hogyan mentehetünk ki egy lángoló autóban rekedt sebesültet, hogy közben ne robbanjunk fel? Hogy élhetjük túl, ha mérgező gázfelhő csap le városunkra? Bear olyan életveszélyes helyzetekben teszi próbára életösztönét és tapasztalatát, amelyek velünk is bármikor előfordulhatnak. Egy túlélési kézikönyvet követve kelti életre a leírt vészhelyzeteket, hogy lépésről lépésre mutassa be, mi a teendőnk, ha bekövetkezik a baj. A műsor célja hogy az ismeretek birtokában az emberek elkerüljék ami minden vészhelyzetben a legnagyobb gondot okozza, a pánikot.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Wilde 2010 nov. 14. - 21:30:40 Előzmény merola
-Nekem pedig ebben a sorzatba valahogy a természet hiányzik!:(
-Az erdõ, a sivatag, a dzsungel, és a szavanna!

-De hát persze ez a sorozat a nagyváros veszélyeit dolgozza fel, és ha a felssoroltakat szeretném nézni, akkor ott van a Túlélés törvényei!
merola 2010 nov. 05. - 01:12:20 Előzmény Rahel
Hát azt kell hogy mondjam én máris csalódtam benne :\
A "Távvezeték" címû részben volt jópár hülyeség ami totál agyonvágta az egészet...
A "Kutyatámadás"-ban nem voltak ilyenek szóval az egész jól sikerült és a végén az a törpeoroszlán még poénos is volt :)

Mellesleg nem vagyok egy "Bear utáló", mitöbb elolvastam amit a Wikipedian írtak róla és alapvetõen szimpatikus a srác és az is, hogy mire fordítja illetve milyen indittatásból csinálja a különbözõ kalandokat, mégpedig hogy segítsen/támogasson különbözõ alapítványokat/rászorulókat ami igazán tiszteletreméltõ és követendõ példa lehet(/ne) sok médiaszemélyiségnek.
9/10
Rahel 2010 okt. 15. - 17:47:53 9/10
-Jó a sorozat, de a Túlélés törvényei jobb, bár az is igaz, hogy itt nincsen erdõ, dzsungel, Szibéria, Patagónia, sivatag, préri, folyó, és tenger!
-9Pont!
Baldur 2010 okt. 03. - 19:26:23
Állítólag Bear Grylls egyszer magával vitte Chuck Norrist az egyik túlélõtúrájára. De nem testõrnek. Tartalék fehérjeforrásnak...
Weedra 2010 szept. 28. - 23:04:57
Nekem tetszik a sorozat.
De az elõzõ hozzászolásokhoz hozzátenném: nem hiszem hogy minden autó csomagtartóját ki lehet nyitni belülrõl...pl.: nekem s40 volvo van és belülrõl nem lehet kinyitni mivel elektromos nyitása van.
Az autóablak-betörõs jelenet: vicces hogy az egyik részbe próbál keresni minndenféle eszközt hogy betörje az ablakot. A következõ részben pedig az üléstámla a legelsõ ötlete :D
Namindegy...szerintem sokkal tapasztaltabb fickó mint bárki. Ezerszer talpraesettebb mint akik fikázzák...olvassák csak el az önéletrajzát a wikipédián!
9/10
Rahel 2010 szept. 26. - 19:47:16 9/10 Előzmény ibacs
-Véleményedbõl nekem az jön csak le, hogy Neked is volt már hasonló kalandokban részed!
9/10
Rahel 2010 szept. 26. - 19:41:22 9/10 Előzmény Roland Katarn
-Bear mûsorába szerintem nem fogunk csalódni!
9/10
Rahel 2010 szept. 26. - 19:38:49 9/10
-Ez még nagyon az eleje, de talán lesz ennél még jobb is!
-Mondjuk engem is megmenthetne!!:))
2/10
agi0712 2010 szept. 26. - 18:10:58 2/10
az senkinek sem jutott eszébe, hogy a hátsó ablak betörése helyett az üléseket is le lehetett volna hajtani és belülrõl kinyitni a csomagtartót... ez a sorozat nem méltó Bear Grylls-hez

de ez csak az én véleményem
mezosib 2010 szept. 26. - 16:00:24
Nem lett rossz a sorozat. Bár szakmai (villanyszerelõ) szemmel siralmas amit a villyanyoszlop alatti autóról mondtak. A 90%-át ne higyjétek el mert az nem úgy van. Véleményem szerint igazán utánna nézhettek volna ezeknek a dolgoknak. De hát lehet pont ennél kelett lefaragni a költségvetésbõl.
Összegezve maga a sorozat egész jó, az elõzõ részeket alapul véve. Mondjuk a biztonsági öv elvágására való tükör összetörés biztos nem jutott volna eszembe, de most már eszembe fog!
10/10
Roland Katarn 2010 szept. 23. - 14:58:20 10/10
Egyetértek, hogy pl a tanksapkás résznél egyértelmû, hogy megjátszott volt a dolog, de én nem is azért nézem mert így akarom "Túlélni" a világot, hanem mert szerintem szórakoztató! Egyébként egyértelmû, hogy nem igaziak a helyzetek, de ezt a készítõk is elmondják. Ami az elején van felirat az is bizonyítja plusz még poén is: kezdésnél kiírják, hogy ilyen helyzetekben inkább hívja a 911-et és ne a mûsorban látottakat csinálja.

De mindezek ellenére sztem jó mûsor lett, hiszen nem azért nézem, hogy ha majd esetleg ilyen helyzetbe kerülök akkor túléljem, hanem hogy szórakoztasson, amire tökéletes. :)
10/10
Roland Katarn 2010 szept. 23. - 14:51:20 10/10
Néhány nappal ezelõtt még azt hittem, hogy csak egy újabb rókabõrt akarnak lehúzni, vagyis ez csak egy Ultimate Survive klón lesz más környezetben DE szerencsére tévedtem!
Nekem nagyon is bejött a mûsor! Sokkal közelebb sztem a nézõkhöz is hiszen nem egy isten háta mögötti helyen készítik a felvételt. És ez az egész életmentõs, na gyorsan találjuk fel magunkat téma is nagyon tetszik! Ráadásul az itt a mûsor végén van egy így készült a felvétel összeállítás is ami még egy plusz pont. A Túlélés törvényeiben ilyen nem volt. Na és persze undorító dolgok sem voltak benne, de mivel eddig csak két rész ment le, ezt nem hamarkodnám el.... XD
És az is jó, hogy egy mûsoron belül több helyzet van.

Na szóval szerintem, jól eltalálták a mûsort és habár eddig az Ultimate Survive csak néha néha kötött le, ezt szerintem nézni fogom.

Ja és még valami. A tegnapi kutyás résznek a végén az a Csivava vagy mi, az kis kutya nagyon poén volt!!!! XD
bbazs 2010 szept. 23. - 12:47:14
A nagy felhajtás meg a jó alapötlet ellenére szerintem iszonyatosan szar lett a mûsor. Nem elég,hogy vontatott, szájbarágós, bizonyos dolgokat marhára izgalmasnak akarnak beállítani, mint pl amikor kiugrott az oszlop alóli autóból, egyenesen röhögtünk, hogy ez most mégis mi akar lenni? Jó hogy nem volt dobpergés, meg hasonló cirkuszi effektek.
Ráadásul a jelenetek után még el ez a totál fölösleges werkfilm, amiben tízszer elmondják,hogy mekkora veszélyben is volt valójában Bear, mert ilyen-olyan hideg volt éjszaka és jaj szegény Bearen nem is volt kabát, pf. A korábbi sorozatát szeretjük, ugyan néha az is erõltetett, de azért sokkal hitelesebb mint ez. Például amikor kimászott a kocsiból, gondolom feszültségnövelés miatt játszották be, hogy rááll a tanksapka ajtajára, ami persze leszakad és majdnem leesik. Már nem azért, ki az az agyalágyult, aki szerint az az ajtó megtart egy felnõtt embert? Vicc az egész, még adok neki egy esély a következõ héten, de ha nem javul, akkor tök felejtõs lesz.
10/10
szekfuandras 2010 szept. 22. - 22:37:56 10/10
Igen, hozza a formáját :D

10/10
10/10
Coconut* 2010 szept. 21. - 21:46:52 10/10
Már nagyon várom! Bear Grylls hihetetlen! Tuti, hogy ez is olyan jó lesz mint a Túlélés Törvényei!:D
9/10
Rahel 2010 szept. 16. - 16:11:28 9/10
-Remélem, hogy csak a vacsim lesz szaftos, ja és Õ is, mert kimondottan jól néz ki!!:))
Commodus 2010 szept. 16. - 15:19:23
Legfeljebb néha eltakarod a szemed, a "szafti" részeknél ... :DDDD
ibacs 2010 szept. 16. - 13:15:29
Biztosan lesz olyan rész amikor megmutatja, hogyan lehet élelemhez jutni a nagyvárosokban és akkor majd nézhetjük, amikor a Meki környéki kukafedelekrõl nyalja a pár napos majonézt.
Vagy amikor egy rühes félig döglött városi galambból csemegézik.Netán egy csöves levedlett zoknijából csinál szûrõt a csatornavíz elfogyasztásához.Egy-két chemotoxon felhízott csótány elfogyasztása,már tényleg valami ínyenc desszertnek fog tûnni.
10/10
Roland Katarn 2010 szept. 16. - 11:32:22 10/10
Ez egy újabb rókabõr lehúzásnak tûnik. De ki tudja, talán érdekes lesz. Ha ráérek belepillantok majd egy kicsit. :)
9/10
Rahel 2010 szept. 16. - 11:18:07 9/10
-Legalább vacsi közben nézhetem majd!!:))
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu