Bécsi vér

Bakancslistához adom
Vienna Blood
angol-osztrák krimisorozat, drámasorozat, 90 perc, 2019

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

1900-as évek, Bécs: a filozófia, a tudomány és a művészet melegágya, ahol kultúrák és ötletek találkoznak, vagy éppen ütköznek a város legnagyobb kávézóiban. Max Liebermann híres pszichoanalitikus, nem mellesleg a közismert osztrák pszichiáter, Sigmund Freud lelkes fiatal hallgatója. Amikor véletlenül összetalálkozik Oskar Reinhardttal, a furcsa esetekkel küzdő nyomozóval, vállalja, hogy segít neki a szokatlan gyilkossági sorozatok felgöngyölítésében. Max rendkívüli észleléssel és kriminalisztikai készséggel van megáldva: mélyen megért különleges emberi viselkedéseket. Ezen képességeivel áll szolgálatba, hogy Reinhardttal együtt megoldják Bécs titokzatos haláleseteit.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Max Liebermann
Oskar Reinhardt
Amelia Lydgate
Rachel Liebermann
Gruner professzor
von Bulow felügyelő
Strasser
Mendel Liebermann
Leah Liebermann

Hozzászólások

Szerinted?
Reiner Werner máj. 25. 10:19:20
Tetszik a sorozat, bár kicsit furcsa, hogy Ausztriában angol nyelven leveleznek, és nem csupán az angol szereplők ....sőt még a katonai iskolában is angol nyelven íródott az ima....illetőleg a feliratozott részek angolul szólalnak meg ( nem csak az előzmények ismertetésénél ) de a magyar szinkronban is érdekes, amikor a katonai iskola parancsnoka azt mondja, hogy " Mr. ...majd odakíséri Önöket".
DrumWednesday 2021 dec. 15. - 13:04:23
Én is csak méltatni tudom, és elviselném a folytatást!
10/10
fclariss 2021 dec. 10. - 22:49:06 10/10
Nyomozós krími-imádó vagyok, ez a sorozat különösen tetszett, mentes a kliséktől, mind a történetek, mind pedig a szereplők alakítása egészen egyedi, a nyomasztó történetek ellenére élvezetes volt végignézni, kár, hogy ilyen kevés epizód készült.
10/10
tóthlászló 2021 dec. 07. - 09:22:18 10/10
Kivételesen jó sorozat. Sajnos a Tallis-kötetekből csak az első három jelent meg, a negyedik kiadása csúszik. A filmek nagyon jól hozzák a könyvek légkörét és hitelesnek tűnik a búvópatakként előtörő antiszemitizmus ábrázolása. Alig várom a további köteteket és a filmeket.
8/10
Rojita 2020 szept. 22. - 00:08:45 8/10
Nem olvastam, de a film tetszett. Visszaadta a kor hangulatát. Látványos volt a sok külső felvétel, a szép ruhák. Kellően igyekezett megmutatni a különböző társadalmi réteg életét, egymáshoz való viszonyukat.
(Bécsi helyszín miatt, hiányoltam az osztrák arisztokrácia és katonaság felbukkanását. ) Bár, a polgármester és a gazdag nagypolgárság összezárását láttuk.
Ötletes volt a főszereplő "nyomozó páros" összeszokása. Tetszett, ajánlom megnézni.
10/10
tóthlászló 2020 júl. 26. - 13:46:45 10/10
A filmes adaptációk is jók, de a könyvek azért élvezetesebbek.